Lang niet eerste moordaanslag in de VS, en vier presidenten overleefden het niet

Politiek geweld is in de geschiedenis van de Verenigde Staten nooit ver weg. Liefst vier presidenten schoten er het leven bij in, anderen overleefden de moordpoging.

 

Meer krantenkoppen in België

Demi Vollering, die gele trui verloor na val, verwacht verder te kunnen in Tour des Femmes: “Blij dat ik geen botbreuken heb”

Demi Vollering is haar gele trui in de Tour de France Femmes kwijt. De Nederlandse ging vlak voor de finish onderuit en kwam daardoor op ruime afstand binnen van etappewinnares Blanka Vas. De Poolse Katarzyna Niewiadoma neemt de leiderstrui over van Vollering, die ondanks de lichte schaafwonden en kneuzingen wel verwacht verder te kunnen.

Lees meer »

Nog zes opvarenden vermist na schipbreuk van luxueus zeiljacht bij Sicilië, lichaam scheepskok intussen geborgen

Er zijn nog altijd zes opvarenden vermist nadat een luxueus zeiljacht maandagochtend voor de kust van Sicilië geraakt werd door een waterhoos en kapseisde. Speciale duikteams zijn “de cruciale 24 uur” ingegaan in hun zoektocht naar de slachtoffers, onder wie bekende zakenlieden. De Italiaanse kustwacht vermoedt dat ze zich mogelijk nog in het jacht bevinden, dat “praktisch intact” op de

Lees meer »

Helikopterverhaal Trump dreigt uit te lopen op juridisch conflict

Een verhaal waarin de Amerikaanse oud-president Donald Trump terugblikt op een helikoptervlucht met de voormalige burgemeester van San Francisco, dreigt tot een juridisch conflict te leiden. Oud-burgemeester Willie Brown zegt volgens Amerikaanse media dat hij naar de rechter stapt als Trump het blijft vertellen. Trump heeft op zijn beurt gedreigd The New York Times aan te klagen na kritische berichtgeving

Lees meer »

Aanbod KATZ blijft groeien: vanaf september nieuwigheden in domeinen Muziek, Dans en Beelden en Audiovisuele Kunsten

Het aanbod van KATZ, de Kunstacademie van Torhout en Zedelgem, blijft groeien. Vanaf september zijn er nieuwe lessenreeksen voorzien in de domeinen Muziek, Dans en Beeldende en Audiovisuele Kunsten. Directeur Leen Langenbick en schepen van Onderwijs Lieselotte Denolf zijn daar blij mee.
The post Aanbod KATZ blijft groeien: vanaf september nieuwigheden in domeinen Muziek, Dans en Beelden en Audiovisuele

Lees meer »

IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht

De Brugse ijsberenkring organiseert op zaterdag 31 augustus de 25ste zwemdoortocht in de Langerei in Brugge met als nieuwigheid een Paco-wedstrijd, 250 meter zwemmen voor jongeren van 8 tot en met 12 jaar om kennis te maken met het open water.
The post IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venezolanen protesteren in Brussel tegen regering-Maduro

Op het Albertinaplein in Brussel zijn zaterdagmiddag zo’n 250 Venezolanen bijeengekomen om te protesteren tegen de regering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Volgens de betogers heeft de oppositie in het Latijns-Amerikaanse land de presidentsverkiezingen van 28 juli jongstleden overtuigend gewonnen, maar de Venezolaanse kiescommissie (CNE) riep aftredend staatshoofd Nicolas Maduro uit tot winnaar, een uitslag waarbij veel nationale en

Lees meer »