KIJK. Thiam test zich een laatste keer in Kortrijk, Derwael stoomt zich klaar voor Spelen tijdens open training

Nafi Thiam heeft zaterdag op de Guldensporenmeeting in Kortrijk haar olympische voorbereiding afgesloten. Ze klokte een seizoensbeste van 13.52 op de 100 meter horden en lukte 6m51 in het verspringen. Nina Derwael testte haar olympische oefening op de balk en de brug tijdens een open training in Gent. 

Meer krantenkoppen in België

Kunstcollectief Vrijplaats bezorgt voormalige site Bomarbre 3 dagen een herbestemming

Zaterdagavond 17 augustus opende de tentoonstelling ‘Afbraakwerken Bomarbre’ op de voormalige site van Bomarbre aan de Beversestraat in Harelbeke. Deze tentoonstelling van Kunstcollectief Vrijplaats is te zien op 18, 24 en 25 augustus van 14 tot 18 uur.
The post Kunstcollectief Vrijplaats bezorgt voormalige site Bomarbre 3 dagen een herbestemming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dave De Kock bekent na 2,5 jaar dat hij kleuter Dean heeft doodgeslagen

Dave De Kock (37) heeft na 2,5 jaar bekend dat hij kleuter Dean Verberckmoes (4) heeft doodgeslagen in zijn auto, meldt Het Laatste Nieuws. Er is nu voor het eerst ook duidelijkheid wat er zich precies heeft afgespeeld voordat het jongetje na een dagenlange zoektocht dood werd aangetroffen op het eiland Neeltje Jans in Nederland.

Lees meer »

Na getuigenissen bij Delhaize: kan werkgever je écht zo makkelijk ontslaan om dringende reden? “Ja, zelfs met kleine overtredingen”

Een aantal personeelsleden van Delhaize zeggen dat verschillende franchisenemers hun werknemers onder druk zetten om zelf ontslag te nemen. Als ze niet tekenen, wordt er gedreigd met een ‘ontslag om een dringende reden’. Volgens Jan Vanthournout van SD Worx, specialist in personeelszaken, is het voor een werkgever altijd mogelijk om zo’n reden te vinden.

Lees meer »

Vlaams gezin beleeft twee dagen op rij horrorervaring in vliegtuig zonder airco in Griekenland: “Angstaanjagend en traumatiserend”

Een tweehonderdtal reizigers op een TUI-vlucht van het Griekse eiland Zakynthos naar Schiphol heeft er twee hallucinante dagen opzitten. Twee dagen op rij moesten ze instappen in een vliegtuig waar door een defect aan de airco de temperatuur zo hoog opliep dat verschillende mensen flauwvielen. “Het was een heel angstaanjagende beleving. Ik zie mezelf en mijn drie kinderen niet snel

Lees meer »

Vlaamse Vereniging van Journalisten na bedreigingen aan adjunct-hoofdredacteur Humo: “Geen enkele publicatie rechtvaardigt doodsbedreigingen”

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) veroordeelt de doodsbedreigingen aan het adres van de adjunct-hoofdredacteur van Humo, Matthias Vanderaspoilden, en zijn peuter. Ook een mogelijke klacht tegen uitgever DPG Media wegens de omstreden satirische Humo-column van Herman Brusselmans, kan voor de journalistenvereniging niet door de beugel.

Lees meer »