Jonge jogger (16) aangereden door bus van De Lijn in Asse

In Asse is zondag een 16-jarige jogger aangereden door een bus van De Lijn. De jongen raakte daarbij ernstig gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. 

Meer krantenkoppen in België

Na schipbreuk van luxe zeiljacht bij Sicilië wordt volop gezocht naar “Britse Bill Gates” en 5 anderen: “Vierden dat ze rechtszaak hadden gewonnen”

Gespecialiseerde Italiaanse duikers hebben dinsdag een nieuwe grote zoektocht gestart naar de mensen die nog steeds vermist zijn nadat hun enorme luxezeiljacht maandag net voor zonsopgang kapseisde voor de kust van Sicilië. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Er worden nog zes mensen vermist, onder wie heel bekende zakenlieden.

Lees meer »

Geen West-Vlaming aan het roer bij Open VLD: tweede ronde voorzittersverkiezing gaat tussen Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke

Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke nemen het tegen elkaar op in de tweede ronde van de voorzittersverkiezing van Open VLD. Dat heeft ontslagnemend partijvoorzitter Tom Ongena bekendgemaakt. West-Vlamingen Bert Schelfhout en Stefaan Nuytten vallen dus uit de boot.
The post Geen West-Vlaming aan het roer bij Open VLD: tweede ronde voorzittersverkiezing gaat tussen Eva De Bleeker en Vincent

Lees meer »

Vakantiehoeve Schraevenacker is oase van rust in de IJzervallei: “Kinderen vrij laten genieten van het boerderijleven”

De zomer is het ideale moment om met de kinderen of kleinkinderen erop uit te trekken. Vakantiehoeve Schraevenacker in Oostvleteren is de place to be om met het gezin te genieten van het zalige buitenleven.
The post Vakantiehoeve Schraevenacker is oase van rust in de IJzervallei: “Kinderen vrij laten genieten van het boerderijleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Imitaties van bekende Vlamingen en acteerdebuut van Julie Van den Steen: dit is het najaar van VTM

VTM heeft haar najaarsprogrammatie voorgesteld en mikt daarbij vooral op variatie. Zo komt er een nieuw quizprogramma met presentator Bruno Wyndaele en is er opnieuw plek voor parodieën met ‘Sterregem’. Julie Van de Steen (ex-MNM) zal voor het eerst de hoofdrol van een dagelijkse fictiereeks op zich nemen. Opvallend ook: Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo zal haar debuut maken op

Lees meer »

Natuurherstelwet vanaf vandaag van kracht in EU

De veelbesproken natuurherstelwet is zondag van kracht geworden, zoals aangekondigd door de Europese Commissie. De natuurherstelwet is een onderdeel van de Europese Green Deal en is bedoeld om de achteruitgang van de Europese natuur af te remmen en te herstellen.

Lees meer »

Opvallende oproep uit Knokke-Heist na beelden van overlast en vechtpartijen: “Deel ook eens de leuke dingen om verkeerde perceptie te vermijden”

Deel ook eens de leuke dingen uit Knokke-Heist op sociale media: dát is de oproep van de Raad Lokale Economie nadat er de voorbije dagen heel wat beelden van weinig fraais opdoken uit de kustgemeente. “Als we sociale media mogen geloven is het hier enkel kommer en kwel en blijf je hier beter weg. Het tegendeel is nochtans waar.”

Lees meer »

Alwéér is airco van vliegtuig kapot en kan het niet opstijgen: “Er zijn absoluut meer incidenten dan vroeger”

Het einde van een vakantie op het Griekse eiland Zakynthos is voor veel Nederlandse toeristen in mineur geëindigd. Op zowel zondag als maandag bleek de airco van het TUI-vliegtuig waarmee ze huiswaarts moesten keren, kapot te zijn. De passagiers mochten het snikhete toestel niet verlaten. En dat is niet de eerste keer. “Een ernstige situatie”, zegt luchtvaartexpert Ivan Becuwe.

Lees meer »

15 ZIB-zwemmers naar CSIT Swimming Championships

Voor de eerste keer wordt in ons land, in Oostende, de CSIT Swimming Championships georganiseerd. Zwemclub Interbad Brugge (ZIB) neemt eraan deel, tussen maandag 26 en vrijdag 30 augustus. “Onze doelstelling is beter doen dan vorig jaar.”
The post 15 ZIB-zwemmers naar CSIT Swimming Championships appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland veroordeelt Amerikaanse ballerina Ksenia Karelina tot 12 jaar cel voor donatie van 51 dollar aan Oekraïense organisatie

Een Russische rechtbank heeft de Amerikaanse ballerina Ksenia Karelina veroordeeld tot 12 jaar cel voor "hoogverraad", omdat de vrouw 51 dollar had gedoneerd aan een Oekraïense liefdadigheidsorganisatie. De vrouw met een Amerikaans-Russische nationaliteit trok in januari naar Rusland om haar grootouders te bezoeken, maar werd al snel opgepakt door de Russische autoriteiten.

Lees meer »

Gezin uit Kalmthout beleeft twee dagen op rij horror-ervaring in vliegtuig zonder airco in Griekenland: “Angstaanjagend en traumatiserend”

Een tweehonderdtal reizigers van een TUI-vlucht van het Griekse eiland Zakynthos naar Schiphol hebben er twee hallucinante dagen opzitten. Twee dagen op rij moesten ze instappen in een vliegtuig waar door een defect aan de airco de temperatuur zo hoog opliep dat verschillende mensen flauwvielen. “Het was een heel angstaanjagende beleving. Ik zie mezelf en mijn drie kinderen niet snel

Lees meer »