In het Wiel van het Ventiel pakt uit met verkoop van eigen wijn en olijfolie ten voordele van mensen met jongdementie

Op de tweede dag van ‘In het wiel van Het Ventiel’ pakte de organisatie uit met een primeur: het officieel lanceren van een rode wijn, olijfolie en witte wijn ‘Twinkel’ onder de naam Het Ventiel. Met deze actie wil initiatiefnemer Verthé Interieurs Harelbeke ervoor zorgen dat mensen met jongdementie beter ondersteund worden.

“We zijn supertrots om in primeur onze eigen Ventielwijn, olijfolie en de schuimwijn ‘Twinkel’ te mogen voorstellen, een initiatief van Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche”, opent voorzitster Gudrun Callewaert van Het Ventiel.

“Deze organisatie ligt ons na aan het hart en wij ondersteunen hen al een tijdje”, zegt zaakvoerder Christ Verthé, die samen met Ward Vanassche van Wijnen Vanassche in Hulste het project concreet uitwerkte. “Jongdementie is bekend bij de mensen maar hoe het precies in elkaar zit weten ze niet altijd. Met dit project willen we centen verzamelen om mensen met jongdementie nog beter te ondersteunen. We zetten ook in op meer informatie verspreiden over de aandoening. Alle winst gaat integraal naar Het Ventiel.”

Kwaliteit

‘Compagnon de route’ is Ward Vanassche die de wijnen en de olijfolie aankocht en verscheidene wijndomeinen in het buitenland bezocht. “Het moest sowieso kwaliteitsvol zijn. We gingen op bezoek bij wijndomeinen Pacehca. De rode wijn en de olijfolie komen uit de Dourovallei in Portugal. De witte wijn komt uit Ortigao”, duidt Ward.

Van waar de naam Twinkels? “Het is niet zomaar een schuimwijn of cava die ‘twinkelt’. We dachten aan de ‘twinkel’ in de ogen van jongdementen die iets moois beleefd of gedaan hebben.”

We hebben nog grootse plannen met de wijnen en de olijfolie

“Een daguitstap doen is soms moeilijk voor mensen met jongdementie. Het geld gaan we besteden om die uitstappen te ondersteunen met vrijwilligers en acties”, aldus Gudrun Callewaert, die zaterdag een mooie dag beleefde.

“De opkomst was zeer goed op zaterdag met 663 deelnemers. Vandaag, zondag dus, verwacht ik het dubbele want tegen 10 uur aan waren er al meer dan 450 deelnemers ingeschreven en ze blijven toekomen in groepen. Dat geeft een bijzonder goed gevoel.”

Wat Christ betreft zijn er nog plannen op komst voor de eigen wijnen en de olijfolie. “Veel kan ik daar nog niet over zeggen maar het wordt concreter en concreter: we hebben nog grootse plannen met de wijnen en olijfolie.”

The post In het Wiel van het Ventiel pakt uit met verkoop van eigen wijn en olijfolie ten voordele van mensen met jongdementie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrachtwagen met 22 ton diepvriesproducten belandt op dak naast E40

Op de E40 in Steenkerke bij Veurne is een grote vrachtwagen rond het middaguur in de gracht gekanteld. De chauffeur werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De truck is geladen met 22 ton diepvriesproducten waardoor de takelwerken een zware klus worden. “De lading zal eerst overgeladen moeten worden eer de vrachtwagen getakeld kan worden”, meldt de federale politie.

Lees meer »

Rijvers Festival breekt record met 50.273 bezoekers: “Volgend jaar mag je nóg meer verrassingen verwachten”

Rijvers Festival sluit de editie 2024 af met recordcijfers. Na vier dagen werden 50.273 bezoekers geteld door de poorten van de festivalweide. Met het concert van Pommelien Thijs en de show van Average Rob als absolute hoogtepunten. Ondertussen zijn de data voor volgend jaar ook gekend: van donderdag 14 tot en met zondag 17 augustus 2025. Vraag is: kan Rijvers

Lees meer »

Summer Farm Fest bij boer Olivier in Keiem

Bij boer Olivier in de Zijdelingstraat 16 in Keiem wordt tijdens het weekend van 24 en 25 augustus Summer Farm Fest georganiseerd, met onder andere een oogstfeest, boerenmarkt, workshops en veel lekker eten en drinken.
The post Summer Farm Fest bij boer Olivier in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venezolanen protesteren in Brussel tegen regering-Maduro

Op het Albertinaplein in Brussel zijn zaterdagmiddag zo’n 250 Venezolanen bijeengekomen om te protesteren tegen de regering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Volgens de betogers heeft de oppositie in het Latijns-Amerikaanse land de presidentsverkiezingen van 28 juli jongstleden overtuigend gewonnen, maar de Venezolaanse kiescommissie (CNE) riep aftredend staatshoofd Nicolas Maduro uit tot winnaar, een uitslag waarbij veel nationale en

Lees meer »

Russische vulkaan weer actief

De vulkaan Sjiveloetsj op het schiereiland Kamtsjatka in het oosten van Rusland is weer actief. Sinds zondag zijn dikke rook- en aswolken zichtbaar boven de vulkaan, aldus het Russische staatspersbureau TASS. Ook werden er lavastromen gezien.

Lees meer »

Berre over ‘Break’em All’ bij ‘Tien om te Zien’ én ‘Zomerhit’: “Het is een ballad, eerder een Winterhit, dan een Zomerhit!”

Drie jaar geleden leerden we Berre kennen tijdens ‘Zomerhit’. Vanaf toen was hij iet meer weg te slaan op de podia. Ook in ‘Tien om te Zien’ en op ‘Zomerhit’ is Berre drie jaar later er nog telkens bij. Op zaterdagavond 24 augustus zingt hij op de VRT ‘Break’em All’ in ‘Zomerhit’ én op zondagavond 1 september brengt hij hetzelfde

Lees meer »