Getuigen over schietpartij Trump: “Zal nog meer verdeeldheid veroorzaken”

Ooggetuigen reageren op de schietpartij waarbij Donald Trump lichtgewond raakte. Ze kunnen nauwelijks bevatten welke gebeurtenis ze voor hun ogen zagen gebeuren. “Huiveringwekkend”, aldus de ene, terwijl anderen troost vonden in een gezamenlijk gebed.

 

Meer krantenkoppen in België

Oudejaarsfuif eindigt met zakmes in achterwerk in Roeselare: “Schoot mijn neergeslagen vriend ter hulp”

Een oudejaarsfeestje in Roeselare eindigde voor een jongeman met een zakmes in zijn achterwerk. Dat bleek het werk van een 21-jarige fuifganger uit Roeselare. Hij mocht het op de correctionele rechtbank in Kortrijk komen uitleggen. “Ook ik ben een slachtoffer”, klonk het.
The post Oudejaarsfuif eindigt met zakmes in achterwerk in Roeselare: “Schoot mijn neergeslagen vriend ter hulp” appeared

Lees meer »

Vlaams Belang Izegem stelt top 5 én lijstduwer voor gemeenteraadsverkiezingen voor

In het hoofdkwartier van het Vlaams Belang in Kachtem werden de eerste vijf kandidaten voor de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen samen met de lijstduwer voorgesteld. “We krijgen de hulp van de huidige meerderheid bij het campagnevoeren”, klonk het strijdvaardig.
The post Vlaams Belang Izegem stelt top 5 én lijstduwer voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chiro organiseert eetfestijn bij start van nieuwe werkjaar

Jeugdvereniging Chiro Mozaïek start binnenkort met het nieuwe werkjaar. Traditiegetrouw opent het jaarlijkse friet met stoofvlees dat werkjaar. Het evenement vindt dit jaar op 1 september plaats in gc De Bunder in Moorslede. Sympathisanten kunnen er vanaf 11.30 uur inschrijven voor lekkere frietjes en stoofvlees. Daarna kan men nog aanschuiven voor een uitgebreid dessertbuffet. Kaarten
The post Chiro organiseert

Lees meer »

‘t Hof van Commerce dropt nieuwe single op mainstage van Pukkelpop: “In De Chalet … met Timothée Chalamet”

‘t Hof van Commerce was de festivalopener van Pukkelpop 2024. Ze openden meteen met een banger, want ze kondigden hun nieuwste album ‘LP6’ aan en losten hun nieuwste single ‘In De Chalet’ op de wereld. Zoals MC Kowlier en MC Buyse beloofden: “Een poepsimpele meezinger”en dat zal Kiewit ook geweten hebben.
The post ‘t Hof van Commerce dropt nieuwe

Lees meer »

Automatique

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Automatique appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wielerhoogdag met Belgisch kampioenschap

Het centrum van Ardooie was op 15 augustus het decor voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap voor amateurs. Ze kregen een zonnige dag waardoor alle terrasjes vol zaten met supporters en dorpsgenoten die genoten van de koers en van wat de tapkraan bood. Ook de renners waren tevreden met het mooie parcours waar seingeversclub
The post Wielerhoogdag met

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Fun houdt allerlaatste stockverkoop met kortingen tot 70 procent: “Het is een echte stormloop”

De failliete Belgische speelgoedketen Fun houdt een allerlaatste stockverkoop in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. Je kan er onder meer speelgoed, tuinmeubelen, zwembaden en schoolspullen kopen met kortingen tot 70 procent. “Het is een echte stormloop”, zegt Gunther Devisch van Promojagers België, die er zijn wekelijkse supertip van maakt voor de lezers van HLN.

Lees meer »

Nu ook petitie tegen herinrichting Leopold II-laan in Oostduinkerke: “Het leeft enorm in de buurt”

Nadat de gemeente vorige week besloot om de herinrichting van de Leopold II-laan in Oostduinkerke ‘on hold’ te zetten na protest, zijn buurtbewoners en handelaars nu ook een petitie gestart. De initiatiefnemers hopen op zo’n 2.000 handtekeningen.
The post Nu ook petitie tegen herinrichting Leopold II-laan in Oostduinkerke: “Het leeft enorm in de buurt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: twee Hamasstrijders gedood bij luchtaanval

De Israëlische onderhandelaars hebben na nieuwe vredesonderhandelingen over Gaza “hun voorzichtig optimisme uitgedrukt”. Dat meldt het kabinet van premier Benjamin Netanyahu. “Er is hoop dat de belangrijke druk van de Verenigde Staten en de onderhandelaars op Hamas ervoor zal zorgen dat Hamas zijn verzet tegen het Amerikaanse voorstel staakt”, aldus het persbericht. In dat voorstel staan “aanvaardbare elementen voor Israël”,

Lees meer »

Joodse organisaties dienen samen klacht in en houden DPG mee verantwoordelijk voor column in Humo

De organisaties European Jewish Association (EJA), Forum der Joodse Organisaties (FJO), Joods Informatie en Documentatiecentrum (JID), de Israëlitische gemeente van Antwerpen Shomre Hadass en de Belgische Liga tegen antisemitisme (LBCA) hebben beslist om allemaal samen naar het Gentse parket te stappen tegen Herman Brusselmans. Ze houden ook uitgever DPG Media verantwoordelijk voor de omstreden column. Dat laten ze vrijdag weten.

Lees meer »