Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. Ik dacht: ‘Waarom is Trump nog aan het spreken?’”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden echtpaar Boudewyn en Rosa in de bloemetjes: “Eerste kennismaking op Margrietekermis in Lichtervelde”

Boudewyn Vandewiele en Rosa Mortagne stapten vijftig jaar geleden in het huwelijksbootje. Dat vierden ze op zaterdag 13 juli. Boudewyn groeide op in Zwevezele en was de zevende zoon op rij in een gezin met 12 kinderen. Hij mag zich dus een petekind van koning Boudewijn noemen. Hij werkte als vrachtwagenchauffeur. Ook Rosa is geboren
The post Gouden echtpaar

Lees meer »

Nieuwe sportvloer Kuurnse sporthal feestelijk geopend

De gemeente Kuurne heeft de zomersluiting van haar sporthal benut om de verouderde sportvloer, die dringend aan vervanging toe was, te vernieuwen. Vorige week werd de oude groene vloer vervangen door een nieuwe, frisse blauwe ondergrond.
The post Nieuwe sportvloer Kuurnse sporthal feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 8 jaar mag Eline eindelijk het terras van haar koffiebar opnieuw uitstallen: “Eén buur hield onze vergunning tegen”

Een cappuccino in de stralende zon? Dat kan na liefst acht jaar opnieuw op het terras van de Rokkebolle in Ledeberg. Jarenlang hield één buur de vergunning van zaakvoerster Eline Van Der Strieckt (46) tegen. Maar nu is er dan toch witte rook. “Tranen met tuiten heb ik geweend toen ik het document in handen kreeg”, lacht Van Der Strieckt.

Lees meer »

UITSLAGEN & KLASSEMENTEN. Roglic snelste klassementsman, Uijtdebroeks verliest 28 seconden op de Sloveen

De Amerikaan Brandon McNulty was de snelste in de openingstijdrit van de Vuelta. Wout van Aert leek op weg naar de rode trui, maar kwam uiteindelijk drie seconden te kort. Van de klassementsmannen deed Primoz Roglic met zijn achtste plaats de beste zaak, kort gevolgd door João Almeida. Onze landgenoot Cian Uijtdebroeks beperkte de schade en gaf slechts 28 seconden

Lees meer »

Ward Maréchal wil basisgoalie blijven bij Excelsior Zedelgem

Ward Maréchal is kind van het huis en keepte nooit elders dan bij Excelsior Zedelgem (1e). Afgelopen kampioenschap was het een dubbeltje op zijn kant: Niels Lannoo en Ward Maréchal keepten beiden bij het vlaggenschip. Tot twee keer toe kreeg eerstgenoemde de voorkeur, maar kwetste zich telkens ongelukkig. Ward zette het verstand op nul en nam toen opnieuw plaats tussen

Lees meer »

Forza Izegem: Justine Ghekiere wint bergrit in de Tour de France Femmes én doet opnieuw goede zaak voor de bolletjestrui

Justine Ghekiere (AG Insurance-Soudal) uit Izegem heeft de zevende etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. Op de flanken van Le Grand-Bornand maakte ze het zegegebaar, in de bolletjestrui bovendien.
The post Forza Izegem: Justine Ghekiere wint bergrit in de Tour de France Femmes én doet opnieuw goede zaak voor de bolletjestrui appeared first on KW.be.

Lees meer »