Francesco Vanderjeugd stopt na verkiezingen van oktober als burgemeester van Staden na schandaal rond seksfilmpje

De burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD), is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester van Staden. Dat heeft hij aangekondigd in een emotionele videoboodschap op Facebook. Vanderjeugd kwam eerder deze week opnieuw in opspraak. Hij zou op een verkiezingsevenement ongevraagd een zelfgemaakt seksueel getint filmpje getoond hebben aan enkele aanwezige jongeren. Hij wil tijd nemen om "opnieuw een beter versie van zichzelf te worden". 

Meer krantenkoppen in België

Kompany komt in debuutmatch nooit in de problemen: Bayern München maatje te groot voor tweedeklasser Ulm

Uw favoriete nieuwsapp belooft plechtig geen bloemlezing over Vincent Kompany te posten uit de Duitse pers. In de geboortestad van Albert Einstein deed recordkampioen FC Bayern wat er van hen werd verwacht: niet struikelen bij de plaatselijke tweedeklasser, SSV Ulm (0-4). Meteen een ruime zege voor zijn debuterende coach, met dank aan veteraan Thomas Müller.

Lees meer »

Un beau garçon, de knapste van de wereld zelfs, maar ook een bad boy

Eén van de monstres sacrés van de Franse cinema is niet meer. Alain Delon (88) overleed zondagochtend in zijn huis in Douchy-Montcorbon, ten zuiden van Parijs. De acteur die in zijn glorieperiode omschreven werd als ‘de knapste man op aarde’ werd vooral in de jaren 60 en 70 wereldwijd aanbeden. Maar vanwege zijn politieke overtuigingen en criminele contacten werd hij

Lees meer »

Legertop Oekraïne meldt Russische luchtaanval op Kiev

De Oekraïense legertop meldt opnieuw Russische luchtaanvallen op hoofdstad Kiev en elders in het land. De toestand rond de kerncentrale bij de Oekraïense stad Zaporizja is aan het verslechteren. Dat laat Rafael Grossi, de algemeen directeur van het Internationaal Atoomenergieagentschap, weten. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

“Ik zat soms met tranen op de fiets”: op bezoek bij Tour-bergkoningin Justine Ghekiere, die na moeilijke winter plots een droom beleeft

Vier jaar geleden was ze spinninglerares in een fitnesscenter, sinds vorige week is ze ritwinnaar en bergkoningin in de Tour. Meet Justine Ghekiere (28), hardwerkend talent uit Izegem. “Als we met papa’s vrienden gingen rijden, was hun reactie vaak: ‘Amai, die dochter van je, ‘dat’ rijdt nogal goed.’ Daardoor wist ik wel dat ik met de fiets kon rijden.”

Lees meer »