‘Fan’ die chips in gezicht Pogacar én Vingegaard duwde verbleef nacht in de cel en wordt vandaag ondervraagd

Het leek in de laatste kilometers van de veertiende etappe in de Tour de France soms wel een gekkenhuis op de slotklim Pla d’Adet. Al volgde er op twee kilometer van de meet een dieptepunt. Een ‘fan’, die totaal geen oog had voor de koers, gooide in volle finale een zak chips naar Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. De “dronken” toeschouwer verbleef een nacht in de cel, en wordt vandaag ondervraagd. 

Meer krantenkoppen in België

Israëlische leger doodt “5 terroristen” in moskee tijdens militaire operatie op Westelijke Jordaanoever

Het Israëlische leger zegt dat soldaten 5 Palestijnse terroristen hebben gedood die zich verschuilden in een moskee op de Westelijke Jordaanoever. Daar voert het leger de grootste militaire operatie in 20 jaar tijd uit. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres veroordeelt het verlies van mensenlevens in het gebied en eist dat Israël de operatie stopzet.

Lees meer »

En plots is het de Vlaamse formatie die stroef loopt: “Voor onze gevoeligheden is echt nul respect”

De federale ‘boemeltrein’ is net weer vertrokken, maar nu staat de Vlaamse trein weer vast in een tussenstation. CD&V kraakt de ‘landingsnota’ van Matthias Diependaele (N-VA) af, en ook voor Vooruit scoort die een dikke buis. “N-VA geeft ons het gevoel dat ze ons gewoon niet in deze coalitie willen.” Ondertussen verliest de Vlaamse formatie kostbare tijd en kruipt de

Lees meer »

Tulpen worden schaarser en duurder door extreme regenval

Tulpen worden volgend jaar een stuk schaarser en duurder. Dat zegt de Nederlandse brancheorganisatie voor bloembollenhandel. Door de vele regen die dit en vorig jaar viel, konden kwekers pas laat bloembollen planten. Daardoor is de opbrengst veel lager en ontstaan grote tekorten aan tulpenbollen.

Lees meer »

Braziliaanse rechter schorst X na maandenlang conflict met Musk

Rechter Alexandre de Moraes oordeelde vrijdagavond dat X opgeschort moet worden in Brazilië. Tot Elon Musk in het land moderatoren aanstelt om nepnieuws en opruiende berichten tegen te gaan, zouden Brazilianen het sociale mediaplatform niet mogen bezoeken. Als ze dat wel doen, riskeren ze dagelijkse boetes tot 8.000 euro.

Lees meer »

Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet

De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit naar het centrum van Koksijde na een melding van een mogelijke brand in een flat op de derde verdieping. Een alerte buur had rook opgemerkt. Uiteindelijk bleek het om een vergen potje op het vuur te gaan.
The post Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet appeared first

Lees meer »

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oef: dankzij gps-tracker kan Luca Brecel op cruciaal toernooi toch met achtergebleven keu spelen (en dat maakt een wereld van verschil)

Oef. De keu van Luca Brecel (29) is dan toch tijdig gearriveerd voor het prestigieuze Snooker Masters-toernooi in Saoedi-Arabië. Even was er paniek omdat die was achtergebleven in Rome. Alles werd in het werk gesteld om het probleem op te lossen. En vanavond kan Brecel dus gewoon met zijn befaamde Ton Praram spelen. En dat maakt een wereld van verschil.

Lees meer »

Goud voor Luc Notebaert en Christine Saint-Germain

Luc Notebaert (71) en Christine Saint-Germain (68) uit de Sint-Sixtusstraat in Poperinge kregen schepen Loes Vandromme op bezoek naar aanleiding van hun gouden bruiloft.
The post Goud voor Luc Notebaert en Christine Saint-Germain appeared first on KW.be.

Lees meer »