Engelse fans laten zich snel van hun smalste zijde zien: eerst Chiellini en dan Spaans volkslied uitgefloten

Het was een van dé beelden van de voorbije EK-finale in 2021, toen het 1-1 stond op Wembley: Chiellini die door Saka achtergelaten werd maar dan op bijzonder cynische wijze de Engelse sneltrein tot halt bracht. Net die Giorgio Chiellini (39) bracht als kapitein van de laatste winnaar van het EK voetbal met Italië, de trofee vlak voor de aftrap het Olympisch Stadion binnen voor de clash tussen Spanje en Engeland. Een fluitconcert van de Engelse fans, was het deel voor Chiellini, die vorig jaar in december besloot de schoenen aan de haak te hangen. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. Van Aert liet de kurken knallen na zege en gaf mooie speech: “Veel tegenslagen geweest, maar altijd steun gevoeld”

De vierde etappe van deze Vuelta is de eerste op Spaanse bodem én de eerste voor de klassementsmannen. Aankomst van deze bergetappe ligt op de Pico Villuercas, een klim van bijna 15 kilometer met vooral aan het eind enkele oersteile kilometers met pieken tot 20%. Verliest een favoriet hier al van z’n pluimen? En hoe verloopt de dag voor leider

Lees meer »

Arno is de eerste Belg die legendarische Zweedse uithoudingsrace tot goed einde brengt: “Ik kan amper nog stappen”

Wommelgem heeft er een held bij. Door te finishen binnen de vooropgestelde tijd van de loopproef over ruim 90 kilometer mag Arno Aerden (29) zich als enige Belg een ‘Vasachamp’ noemen. “Ik moest er eerder dit jaar ook al negentig kilometer voor langlaufen en mountainbiken. Maar de vlag van Wommelgem heeft me extra krachten gegeven”, aldus een vermoeide Arno vanuit

Lees meer »

Patrick Lefevere over de transfer van Julian Alaphilippe naar Tudor: “Het doet toch pijn. Het is een beetje zoals een kind afgeven”

Geen Julian Alaphilippe (32) meer bij Soudal Quick-Step. Na 12 jaar – zijn hele professionele leven – begint hij aan een nieuw hoofdstuk bij Tudor, de ploeg van Fabian Cancellara. “Een paar weken geleden hebben we nog een goed gesprek gehad”, zegt Patrick Lefevere. “Ik ben blij dat we met een positief gevoel uit mekaar gaan.”

Lees meer »

Nieuwe naam en euro per uur duurder: 7 dienstencheque-merken, goed voor 100.000 klanten, versmelten tot Daenens

Zeven van de grootste dienstenchequebedrijven van het land zullen vanaf vandaag onder dezelfde merknaam poetsen en strijken. Onder meer ‘Dienstenaanhuis’ en ‘Plus Home Services’ heten voortaan ‘Daenens’. Het merk wordt met 100.000 gebruikers en meer dan 16.500 medewerkers meteen de grootste werkgever in de sector van de poetshulp en één van ‘s lands grootste werkgevers. Voor de klant verandert er

Lees meer »

Miele Center Blankenberge krijgt nieuwe uitbaters

Bij Miele Center Dekempe in Blankenberge gaan eind september de deuren dicht op het bekende adres. Verfaillie Bauwens, ook al ruim vijftig jaar een sterke naam in elektro, zorgt vanaf 1 oktober wel voor opvolging.
The post Miele Center Blankenberge krijgt nieuwe uitbaters appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Wever gooit de handdoek. Wat kan er nu gebeuren?

De teerling is geworpen. Formateur Bart De Wever gooit de handdoek. Hij biedt donderdagavond op het Paleis zijn ontslag aan. Nu Arizona – voorlopig – tegen het canvas is gegaan, rijst de vraag wat er nu moet gebeuren. Komen er pogingen om Arizona te reanimeren? En wat zijn de andere mogelijkheden?

Lees meer »

Oosterweelwerken schakelen versnelling hoger: aanleg van ‘enorme paperclip’ aan Antwerps Noordkasteel begonnen

Na ruim twee jaar voorbereidingen treedt een belangrijke nieuwe fase in de Oosterweelwerken op de Antwerpse Rechteroever in werking. Aan het Noordkasteel is de aannemer deze week officieel gestart met de aanleg van het Oosterweelknooppunt, een verzonken netwerk van op- en afritten en tunnels. Tegen 2030 moet dit nieuwe knooppunt, dat de vorm van een enorme paperclip heeft, klaar zijn.

Lees meer »

Vlaamse Vereniging van Journalisten na bedreigingen aan adjunct-hoofdredacteur Humo: “Geen enkele publicatie rechtvaardigt doodsbedreigingen”

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) veroordeelt de doodsbedreigingen aan het adres van de adjunct-hoofdredacteur van Humo, Matthias Vanderaspoilden, en zijn peuter. Ook een mogelijke klacht tegen uitgever DPG Media wegens de omstreden satirische Humo-column van Herman Brusselmans, kan voor de journalistenvereniging niet door de beugel.

Lees meer »