Een paard overleden en 1 paard gered nadat koets in gracht beland in Reninge

Langs de Vaartdijk in Reninge, deelgemeente van Lo-Reninge, is een koets in de gracht gereden. De brandweer kon een paard nog redden, maar een ander paard overleed ter plaatse. De inzittenden van de koets hadden geen verwondingen. 

Meer krantenkoppen in België

Brugge koopt geen enkel kunstwerk van de Triënnale aan

Brugge koopt geen enkel kunstwerk van de Triënnale aan. Alle twaalf installaties zullen begin september afgebroken worden. Dat heeft het stadsbestuur deze week beslist. Wat rest is een boek en de kans op andere, toekomstige invullingen van ondergewaardeerde Brugse plekjes.
The post Brugge koopt geen enkel kunstwerk van de Triënnale aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostends schepen Kurt Claeys neemt onmiddellijk ontslag na getuigenissen over dubieuze investeringen: “Lasterlijke aantijgingen” 

De Oostendse schepen Kurt Claeys (Open VLD) zal niet meer opkomen bij de lokale verkiezingen in oktober en neemt onmiddellijk ontslag als schepen van Wonen en Ruimtelijke Ordening. Dat meldt de schepen na verschillende getuigenissen vanmorgen bij VRT NWS. Volgens de getuigen benaderde de schepen hen over dubieuze investeringen in het buitenland. De schepen spreekt van "lasterlijke aantijgingen".

Lees meer »

Kind van 10 doodgestoken op voetbalveld in Spaanse Toledo

Een 11-jarige jongen is overleden nadat hij werd aangevallen met een mes op een voetbalveld in het Spaanse Mocejón (Toledo). Dat berichten verschillende Spaanse media. De Guardia Civil onderzoekt de aanval, die zondag plaatsvond in het sportcentrum Ángel Tardío. In Mocejón worden drie dagen van rouw in acht genomen.

Lees meer »

Sharina Sabbe op plaats 2 van N-VA Deerlijk: “Goede thuis maken van Deerlijk”

Sharina Sabbe zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de tweede plaats staan van N-VA Deerlijk. “Ik woon al heel mijn leven in Deerlijk, waardoor ik relevante kennis heb om de problematiek en verbetering van ‘ons’ Deerlijk aan te pakken”, klinkt het.
The post Sharina Sabbe op plaats 2 van N-VA Deerlijk: “Goede thuis maken van Deerlijk” appeared first on

Lees meer »

“Gender is niet zwart-wit”: Joben (59) vraagt met huwelijk aandacht voor intersekse personen

Joben Benoot (59) en Folkert Schellekens (54) stappen op zaterdag 24 augustus, na 25 jaar samen, in het huwelijksbootje in het stadhuis van Damme. Daarmee onderstrepen ze hun liefde, maar willen ze ook de jarenlange zoektocht naar erkenning voor de genderidentiteit van Joben in de aandacht brengen.
The post “Gender is niet zwart-wit”: Joben (59) vraagt met huwelijk aandacht

Lees meer »

Timothy Heyse is wereldkampioen bij de Echappée du Hainaut: “Hier extra voor getraind”

Timothy Heyse kroonde zich vorige week in Doornik tot wereldkampioen bij de nevenbond Echappée du Hainaut in de categorie A masters. Het is voor de Zwevegemnaar zijn allereerste kampioenentrui, maar hij won eerder wel al tweemaal het eindklassement.
The post Timothy Heyse is wereldkampioen bij de Echappée du Hainaut: “Hier extra voor getraind” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Wout van Aert maakt zich geen illusies voor eerste bergrit: “99% zeker dat ik rode trui straks kwijt ben”

De vierde etappe van deze Vuelta is de eerste op Spaanse bodem én de eerste voor de klassementsmannen. Aankomst van deze bergetappe ligt op de Pico Villuercas, een klim van bijna 15 kilometer met vooral aan het eind enkele oersteile kilometers met pieken tot 20%. Verliest een favoriet hier al van z’n pluimen? En hoe verloopt de dag voor leider

Lees meer »

Nee, het is geen productiefout: daarom hebben nieuwe bankkaarten een inkeping

Wie onlangs een nieuwe bankkaart ontving, heeft misschien gemerkt dat die er nèt iets anders uitziet. Een van de twee korte zijden heeft namelijk een inkeping – alsof er een stukje is uitgebeten. Geen foutje van de bank, wel een zeer bewuste keuze, zo blijkt. Waarvoor dient de inkeping? Welke banken maken er gebruik van? En waarom doet één grootbank

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president Herzog veroordeelt ‘pogrom’ op Westoever – Amerikaanse legereenheden vernietigen controlestation Houthi’s

De Israëlische president Isaac Herzog heeft donderdag op X een aanval van Joodse kolonisten tegen het Palestijnse dorp Jit, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, veroordeeld. Hij noemde de aanval een “pogrom”. Volgens de Palestijnse Autoriteit kwam er één Palestijn om het leven en raakte een andere ernstig gewond. Het Israëlische leger is volgens een woordvoerder opgetreden tegen de

Lees meer »

U betaalt zowat 10 euro, maar zo wordt de 28 euro die een dienstencheque écht kost verdeeld

Wie een poetshulp met dienstencheques betaalt, telt daarvoor 9 euro neer. Plus de toeslag die zowat alle dienstenbedrijven tegenwoordig rekenen in de vorm van een administratie- of abonnementskost. De huishoudhulp zelf ziet daar maar weinig van, luidt de kritiek. Wat verdient een poetshulp met dienstencheques? En waar gaat de 10 euro of meer die u uiteindelijk betaalt naartoe? Wij maakten

Lees meer »