Een maand na ontploffing appartementsgebouw in Hoboken: “Oorzaak nog niet bekend, en schade nog niet vergoed”

Een maand na de ontploffing in een appartementsgebouw in Hoboken hebben de verzekeringsmaatschappijen nog geen schadevergoeding uitbetaald. Ook het onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing loopt nog. In de buurt is de schade nog duidelijk te zien. Veel getroffenen wachten af om herstellingen te doen, omdat ze die eerst zelf moeten betalen. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe sportvloer Kuurnse sporthal feestelijk geopend

De gemeente Kuurne heeft de zomersluiting van haar sporthal benut om de verouderde sportvloer, die dringend aan vervanging toe was, te vernieuwen. Vorige week werd de oude groene vloer vervangen door een nieuwe, frisse blauwe ondergrond.
The post Nieuwe sportvloer Kuurnse sporthal feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minister Clarinval erkent rundvee- en schapenhouderij als sectoren in crisis door blauwtong

Federaal minister van Landbouw en Zelfstandigen David Clarinval (MR) erkent de rundvee- en schapenhouderij als zogenaamde sectoren in crisis. Dat betekent dat de landbouwers wier vee is aangetast door blauwtong, in aanmerking kunnen komen voor betalingsfaciliteiten voor hun sociale bijdragen in het derde kwartaal. Er wordt een nota gestuurd naar de socialezekerheidsfondsen om de erkenning officieel te maken. Dat meldt

Lees meer »

Geen West-Vlaming aan het roer bij Open VLD: tweede ronde voorzittersverkiezing gaat tussen Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke

Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke nemen het tegen elkaar op in de tweede ronde van de voorzittersverkiezing van Open VLD. Dat heeft ontslagnemend partijvoorzitter Tom Ongena bekendgemaakt. West-Vlamingen Bert Schelfhout en Stefaan Nuytten vallen dus uit de boot.
The post Geen West-Vlaming aan het roer bij Open VLD: tweede ronde voorzittersverkiezing gaat tussen Eva De Bleeker en Vincent

Lees meer »

Perenoogst van start gegaan: “Minder peren maar van goede kwaliteit”

Vandaag is de perenpluk van start gegaan. De oogst dit jaar zal wellicht 25 tot 30 procent lager liggen dan vorig jaar door nachtvorst, regen en onweer dit voorjaar. De Boerenbond roept de federale onderhandelaars op om onze fruittelers beter te beschermen tegen concurrentie uit het buitenland, onder meer door flexijobs mogelijk te maken in de sector.

Lees meer »

Maar 3 cent winst per uur, vandaar die ‘extra kosten’: zo wordt het geld van een dienstencheque verdeeld

Wie een poetshulp met dienstencheques betaalt, telt daarvoor 9 euro neer. Plus de toeslag die zowat alle dienstenbedrijven tegenwoordig rekenen in de vorm van een administratie- of abonnementskost. De huishoudhulp zelf ziet daar maar weinig van, luidt de kritiek. Wat verdient een poetshulp met dienstencheques? En waar gaat de 10 euro of meer die u uiteindelijk betaalt naartoe? Wij maakten

Lees meer »

Collectief ontslag voor honderdtal Belgische pakjesbezorgers van onderaannemer Amazon: “Geen sociaal overleg, er was alleen een berichtje op WhatsApp”

Een honderdtal pakjesbezorgers van KM Group, een bedrijf in Flémalle dat als onderaannemer werkt voor het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon, is eind juli collectief ontslagen. Dat zeggen de vakbonden woensdag. De pakjesbezorgers krijgen sindsdien geen loon en wachten nog altijd op hun C4. Voorlopig komen ze dus niet in aanmerking voor ontslagvergoedingen of werkloosheidsuitkeringen.

Lees meer »

Inwoners van Reninge en omstreken verliezen stamcafé: Jenny en André sluiten na 61 jaar de deuren van café De Pollepel

In café De Pollepel op de Dorpplaats in Reninge vond woensdagavond de laatste tap plaats. Uitbaters André Callewaert (84) en Jenny Mahieu (83) sluiten na 61 jaar definitief de deuren. Niet alleen telt Reninge nu nóg een horecazaak minder, veel inwoners van Reninge en omstreken verliezen ook hun stamcafé.
The post Inwoners van Reninge en omstreken verliezen stamcafé: Jenny

Lees meer »

Zangeres Katrien Verfaillie voor tournee te gast in Wulpen

Woensdagavond 14 augustus zong Katrien Verfaillie opnieuw haar coronaliedje ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn…’, de West-Vlaamse versie van ‘La Montagne’ van Jean Ferrat en ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, in de Sint-Willibrorduskerk in Wulpen.
The post Zangeres Katrien Verfaillie voor tournee te gast in Wulpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Robby maakt een ‘krasse’ indruk in ‘B&B zoekt lief’: hij wast Patricia’s auto, maar doet dat met een schuurspons

“Heel de auto is beschadigd, oh my god.” Het had een aangename verrassing moeten zijn voor B&B-uitbaatster Patricia, waarmee Robby punten zou scoren. Hij heeft Patricia’s wagen volledig schoongemaakt, maar heeft zich wel vergist van spons. “Heeft hij dat nou gedaan met een schuurspons?!”, schrikt Patricia als ze de vele krassen op haar auto ziet.

Lees meer »

KIJK. Fred Again.. begint rustig aan z’n dj-set op Pukkelpop

Hij liet Kiewit tot het einde van deze eerste festivaldag wachten op z’n komst, maar Pukkelpop had duidelijk zin in Fred Again.. en z’n beats. Al moest het aanwezige publiek wel nog even wachten op het gebeuk, aangezien de Brit z’n set op een eerder rustige manier inzette. Iets dat – eerlijk is eerlijk – een kwartier later niet meer

Lees meer »