Drie wagens betrokken bij bizar ongeval aan Porsche Centre, waar raam sneuvelt: “Twee mensen naar ziekenhuis”

Vrijdagochtend raakten drie wagens betrokken bij een bizar ongeval aan het Porsche Centre in Knokke-Heist. Een Range Rover die de parking verliet, botste met een Porsche, nam opnieuw snelheid en belandde uiteindelijk tegen een bestelwagen, waardoor een raam sneuvelde. “De omstandigheden zijn nog onduidelijk”, aldus de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nederlandse radio-dj in Antwerpen door Belgisch arrestatieteam onder schot gehouden omdat hij zelfde route als prinses Amalia reed”

De Nederlandse Radio-dj Serginio Piqué reed op een vrijdagmiddag met vrienden van Amsterdam naar Antwerpen om er wat te eten. Daar werden ze door een zwaarbewapende eenheid onder schot gehouden en gearresteerd. Wat bleek: ze namen onbewust exact dezelfde route als de Nederlandse kroonprinses Amalia, schrijft de krant ‘Het Parool’.

Lees meer »

Wat kost een nutteloze zoektocht op zee en wie moet dat betalen? “Laat die mensen er zélf voor opdraaien”

De reddingsdiensten rukten zondagavond massaal uit, op zoek naar een 41-jarige zwemmer die achteraf zonder zijn vrienden te verwittigen op de trein huiswaarts zat. Zo’n zoektocht kost geld, veel geld. Geld dat wij allemaal – de belastingbetalers – zullen moeten ophoesten. “Laat mensen zelf opdraaien als ze hun verantwoordelijkheid niet nemen.”

Lees meer »

KIJK – CVO MIRAS start campagne voor een digitaal sterk onderwijs met Maaike Cafmeyer in een hoofdrol

Met het project Digisprong wil de Vlaamse overheid het onderwijslandschap een digitale boost geven. MIRAS, het centrum voor volwassenenonderwijs, kortweg CVO, ondersteunt deze ambitie met een nieuw en innovatief aanbod van ICT-cursussen voor scholen en onderwijspersoneel.
The post KIJK – CVO MIRAS start campagne voor een digitaal sterk onderwijs met Maaike Cafmeyer in een hoofdrol appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smartphones verboden op Brusselse en Waalse scholen, Vlaanderen volgt niet

De Vlaamse onderwijsverstrekkers zijn niet te vinden voor een algemeen verbod van smartphones op scholen. Ze wijzen erop dat scholen daar zelf over moeten beslissen. 373 Franstalige scholen van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) zullen het gebruik van smartphones vanaf het begin van het nieuwe schooljaar wel verbieden. Het verbod kadert in de strijd tegen pesten.

Lees meer »

Glints, Selah Sue en Alex Agnew blikken terug op optreden met The Atomic Orchestra: “Ik had iets makkelijker kunnen kiezen, maar ik hou van een uitdaging”

Dat heet dan de toon zetten. Klokslag middag verzamelde een elite-club topmuzikanten in de Marquee om er een uurtje lang te vrijen met hun instrument en hun gasten in de rug te blazen. Selah Sue voelde zich ‘gedragen’, Alex Agnew was bloednerveus voor zijn eerste noot en Glints was dan weer blij dat hij niet langer moest zwijgen. “Ik speelde

Lees meer »

De Gordel pakt uit met Aaron Blommaert en luchtacrobatie in Dilbeek

Het programma van De Gordel, het grote wandel-en fietsevenement in de Vlaamse Rand rond Brussel staat helemaal op punt. Vorig jaar lokte De Gordel zo’n 26.000 deelnemers. In de jaren 90 waren dat er meer dan 100.000. Met enkele nieuwigheden en meer activiteiten voor jongeren hoopt de organisatie weer meer volk te lokken. Publiekstrekkers zijn o.m. een optreden van tieneridool

Lees meer »

Joodse organisaties dienen samen klacht in en houden DPG mee verantwoordelijk voor column in Humo

De organisaties European Jewish Association (EJA), Forum der Joodse Organisaties (FJO), Joods Informatie en Documentatiecentrum (JID), de Israëlitische gemeente van Antwerpen Shomre Hadass en de Belgische Liga tegen antisemitisme (LBCA) hebben beslist om allemaal samen naar het Gentse parket te stappen tegen Herman Brusselmans. Ze houden ook uitgever DPG Media verantwoordelijk voor de omstreden column. Dat laten ze vrijdag weten.

Lees meer »