Deelnemers Big Jump springen in de Coupure om aandacht te vragen voor propere waterlopen

Zondagnamiddag om 15:00 uur vond aan de zwemzone Coupure in de Predikherenrei de Brugse deelname aan de Big Jump plaats.

Tijdens dit internationale evenement springen jaarlijks duizenden burgers over heel Europa het open water in om aandacht te vragen voor de waterkwaliteit in lokale waterlopen.

De actie ontstond destijds in Duitsland aan de oevers van de Elbe. Deze rivier vormde tot 1990 een deel van de grens tussen Oost- en West-Duitsland en was op dat moment de meest vervuilde rivier van Europa.

In 2005 werd de Big Jump voor het eerst op Europese schaal georganiseerd. Ook in Brugge wordt op die manier dus aandacht gevraagd voor proper zwemwater. Dit jaar gebeurt dit onder het motto ‘Spring mee voor springlevend water’.

Schepen van Sport Franky Demon (CD&V) kwam de actie ondersteunen.

(PDV)

The post Deelnemers Big Jump springen in de Coupure om aandacht te vragen voor propere waterlopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze brief bracht ooit vreselijk nieuws en is nu gevonden op grootste oorlogsbegraafplaats: “We denken dat iemand deze brief mist”

In de Westhoek vond een Britse toerist een verloren maar originele brief op de grootste oorlogsbegraafplaats ter wereld. De brief brengt een vrouw het noodlottige nieuws dat haar man vermist is aan het front. Het In Flanders Fields Museum lanceert een oproep naar de eigenaar, wellicht familie van de vermiste soldaat. “Zulke documenten hebben een sterke emotionele betekenis voor nabestaanden.”

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Oppositieleider: “Israël is controle over het noorden kwijt” – Israël roept Palestijnen in deel van humanitaire zone op om Gaza te ontvluchten

Oppositieleider Yair Lapid beschuldigt de Israëlische regering ervan de controle kwijt te zijn over het noorden van Israël. Dat maakt hij kenbaar in een bericht op X. De aanklacht volgt op een nieuwe aanval van Hezbollah in het noorden van Israël, waarbij een gewonde viel.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Kaat Neerinck, kleindochter van ereschepen Marcel Dendauw, staat voor CD&V op de lijst van Spoor8770 in Ingelmunster

Zondagmiddag stelde Spoor8770 hun voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de smoothiebar van… Kaat Neerinck in Ingelmunster. Met zo’n 350 ingeschrevenen voor de barbecue en een 50-tal sympathisanten die langskwamen om deze voorstelling bij te wonen, spreekt Spoor8770 over een méér dan geslaagde voorstelling.
The post Kaat Neerinck, kleindochter van ereschepen Marcel Dendauw, staat voor CD&V op de

Lees meer »

WhatsAppgegevens van 3,2 miljoen Belgen te koop op dark web: met deze tip loopt u zo weinig mogelijk risico

Cybercriminelen bieden gegevens aan van 3,2 miljoen Belgische WhatsAppgebruikers. Op een forum op het dark web zijn telefoonnummers en gebruikersnamen te koop, zo is te lezen in een waarschuwing op de overheidswebsite Safeonweb.be. Cyberveiligheidsdeskundige Inti De Ceukelaire zegt tegen ‘De Morgen’ dat er geen sprake is van een hack, maar dat de gegevens gelekt zijn. Hij geeft meteen ook een

Lees meer »