De zelfdodingscapsule die voor ophef zorgt in Zwitserland

Ophef in Zwitserland rond de zogenaamde ‘zelfdodingscapsule’, een soort van cabine dat euthanasiepatiënten de mogelijkheid geeft om hun leven te beëindigen zonder de hulp van een arts. Slechts enkele weken voor de cabine in gebruik genomen zou worden, wordt ze nu verboden door de Zwitserse openbare aanklager.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn hondjes zijn vrienden voor het leven. Ook na de dood” Eerste Vlaamse gemeentes maken begrafenis met je huisdier mogelijk

De Franse filmster Alain Delon wenst tussen 35 van zijn geliefde honden begraven te worden. Ook in Vlaanderen mag je sinds kort de urne van een huisdier meenemen in je kist, als de gemeente dat toelaat. Het kan bijvoorbeeld in Kapelle-op-den-Bos. Daar weet Else Vanden Broeck nu al: ‘Mijn chihuahua’s krijgen bij hun overlijden eerst een plekje op de schouw.

Lees meer »

PZ Vlas en organisatie Kamping Kitsch Club nemen veiligheids- en verkeersmaatregelen op en rond festivalsite

Zaterdag 17 augustus, van 12 uur ’s middags tot 24 uur ‘s nachts, vindt op de site van Sportcampus Lange Munte in Kortrijk het Kamping Kitsch Club festival plaats. De organisatie mikt op een uitverkochte editie, goed voor maximum 27.000 bezoekers. Dus nemen politiezone Vlas en de organisatie alvast de nodige veiligheids- en verkeersmaatregelen.
The post PZ Vlas en

Lees meer »

UITSLAGEN & KLASSEMENTEN. Roglic snelste klassementsman, Uijtdebroeks verliest 28 seconden op de Sloveen

De Amerikaan Brandon McNulty was de snelste in de openingstijdrit van de Vuelta. Wout van Aert leek op weg naar de rode trui, maar kwam uiteindelijk drie seconden te kort. Van de klassementsmannen deed Primoz Roglic met zijn achtste plaats de beste zaak, kort gevolgd door João Almeida. Onze landgenoot Cian Uijtdebroeks beperkte de schade en gaf slechts 28 seconden

Lees meer »

Bewijst dit beeld de onschuld van tennisser Jannik Sinner in veelbesproken dopingzaak?

Tennisser Jannik Sinner (23), ‘s werelds nummer één, belandde in het oog van de storm nadat de dopingzaak rond hem losbarstte. De Italiaan werd geen schorsing opgelegd voor de minimale hoeveelheid aan clostebol die werd gevonden in zijn lichaam. Sinner beweert, ondanks massa’s kritiek van collega-tennissers, dat hij de stof via een massage in zijn lichaam kreeg. Eén bepaald beeld

Lees meer »

BK strandbloemen maken aan de gang in Knokke Zoute

Op het Albertstrand in Knokke Zoute heeft deze namiddag het Zoute Beach Flower Festival plaats. Het initiatief, een organisatie van Compagnie Het Zoute, fungeert als het Belgisch Kampioenschap strandbloemen maken en wordt voor het twee jaar op rij georganiseerd. Er kwamen alvast heel wat kinderen en (groot)ouders opdagen op het zonnige strand.
The post BK strandbloemen maken aan de

Lees meer »

Het werd ‘Friends’-acteur Matthew Perry fataal en ook bij ons is ketamine in opmars: “Het kan je in een narcose brengen waaruit je nooit meer wakker wordt”

Het ziet eruit zoals coke, je snuift het en kan het uitzonderlijk ook injecteren: ketamine. De illegale drug werd ‘Friends’-acteur Matthew Perry fataal. Vijf verdachten die hem hallucinante hoeveelheden verpatsten, werden deze week aangehouden. En ook bij ons lijkt de partydrugs een probleem, aldus experts.

Lees meer »