De schoten kwamen vanuit het niets: dit weten we al over de aanslag op Donald Trump

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (78) maakt een vuist na een aanslag op zijn leven waarbij een toeschouwer omkwam. “Het is belangrijker dan ooit dat we verenigd zijn, en ons ware karakter als Amerikanen laten zien. Sterk en vastberaden”, zegt hij. Ook president Biden roept op tot eenheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Actievoerders plaatsen banken voor chillende jongeren op Katelijneplein in Brussel, maar stad haalt ze weer weg

De 50 banken die actievoerders zondagavond op het Sint-Katelijneplein in Brussel hadden geplaatst zijn woensdag door arbeiders van de stad verwijderd. De actie ging uit van enkele Brusselse organisaties die het er niet mee eens zijn dat cafés en restaurants op het Sint-Katelijneplein steeds grotere terrassen mogen zetten en op die manier ontmoetingsplekken van jongeren inpalmen.

Lees meer »

Rusland houdt uitzonderlijk grote marineoefening, China doet mee

Rusland is begonnen aan de grootste marineoefening in meer dan dertig jaar. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag gezegd in een televisietoespraak en is ook te zien op beelden gedeeld door het Russische ministerie van Defensie. Volgens het ministerie zijn er meer dan 400 schepen en onderzeeboten betrokken op verschillende zeeën. China oefent mee in de Zee van Japan.

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

“Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Zondag is het zover, dan trekt de Gardeboestoet voor het eerst sinds een kwarteeuw nog eens door de straten. Verschillende verenigingen steunen de stoet en natuurlijk staan er ook nu fietsen in alle vormen centraal. “Het begint echt te leven”, horen we van drijvende kracht Bert Bintein.
The post “Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Lees meer »

De Zussenmoord. Het “kreng” moest dood, en dus nam Inge haar zus Heidi mee voor een avondwandeling langs het kanaal

Het Antwerpse assisenhof behandelt vanaf morgen de moord op Heidi Reyntjens. De vrouw met een beperking overleed in de nacht van 28 op 29 april 2019. In het water van het kanaal Dessel-Schoten beland, hulp geweigerd en verdronken, volgens haar zus Inge. De aanklager ziet dat anders. Volgens hem werd Heidi het slachtoffer van een moordcomplot, beraamd door die zus

Lees meer »

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Is het graf van Merlijn gevonden?

Archeologen suggereren dat ze mogelijk het graf gevonden hebben van Merlijn ‘de tovenaar’, één van de meest tot de verbeelding sprekende personages uit de middeleeuwse literatuur.

Lees meer »

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) te liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

Waarom Rusland de raketten van Iran gretig aanneemt: “Een gelijkaardige raket heeft Poetin vandaag gewoon niet”

Iran levert ballistische raketten aan Rusland, dat deze vermoedelijk zal inzetten in Oekraïne. De levering is een volgende stap in de samenwerking tussen de landen op militair vlak, nadat Iran eerder al kamikazedrones leverde. Waarom doet Iran dat en wat betekent het voor het verloop van de oorlog? “Dit kan Oekraïne ook voordeel opleveren”, zegt Tom Simoens, militair expert en

Lees meer »