De Amerikaanse democratie werkt niet meer

De aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump moet door iedereen worden veroordeeld. Het is een aanslag op de Amerikaanse democratie. Daar mag wel worden bij gezegd dat die Amerikaanse democratie in armoede verkeert.

 

Meer krantenkoppen in België

Supporters Patro Eisden aangevallen door Genkse harde kern: meerdere gewonden na zelfs messteken

De Maasmechelse supportersgroep Patro Fanatics is gisterenavond aangevallen toen ze met de bus terugkeerden van een uitwedstrijd tegen RWDM. Ze werden benaderd aan de parking in Eisden door een veertigtal gemaskerde mannen, allen met witte of blauwe bivakmutsen. “Dit komt duidelijk vanuit de harde kern van KRC Genk”, zeggen de supporters. Er vielen heel wat lichtgewonden én aanwezige kinderen waren

Lees meer »

Joodse organisaties dienen samen klacht in en houden DPG mee verantwoordelijk voor column in Humo

De organisaties European Jewish Association (EJA), Forum der Joodse Organisaties (FJO), Joods Informatie en Documentatiecentrum (JID), de Israëlitische gemeente van Antwerpen Shomre Hadass en de Belgische Liga tegen antisemitisme (LBCA) hebben beslist om allemaal samen naar het Gentse parket te stappen tegen Herman Brusselmans. Ze houden ook uitgever DPG Media verantwoordelijk voor de omstreden column. Dat laten ze vrijdag weten.

Lees meer »

David Vanneste is de nieuwe T1 van SV Wevelgem City B: “Carrière begonnen bij Wevelgem”

David Vanneste was de vorige zes seizoenen T2 van de Wevelgemse A-ploeg. Volgend seizoen neemt hij als T1 de Wevelgemse B-ploeg voor zijn rekening. David Vanneste is geen spring-in-’t-veld, maar een plichtsbewuste trainer die door zijn jarenlange ervaring als speler iets van voetbal afweet. SV Wevelgem City B is in goede handen.
The post David Vanneste is de nieuwe

Lees meer »

“Ik ben ook maar een mens”: Carlos Alcaraz biedt excuses aan nadat hij helemaal over de rooie gaat en racket stuk slaat

Carlos Alcaraz heeft z’n excuses aangeboden voor zijn uitbarsting gisteren. Het potje van de 21-jarige wonderboy kookte helemaal over op het ATP-toernooi van Cincinnati, waar hij werd uitgeschakeld door Gaël Monfils. In de derde set sloeg een gefrustreerde Alcaraz z’n racket stuk. “Ik ben ook maar een mens, en de zenuwen waren hoog gespannen. Dan is het soms heel moeilijk

Lees meer »

Op Rhodos keren toeristen terug: “Zij zijn de zware bosbranden vergeten. Wij niet”

Hevige bosbranden teisterden vorig jaar het zuiden van Rhodos en legden een deel van de populaire vakantiebestemming in as. De beelden van vluchtende toeristen op teenslippers gingen de wereld rond. “Ik heb mijn eigen sandalen aan toeristen gegeven die zelfs dat niet meer hadden”, vertelt een medewerkster van een sterrenhotel. Dat hotel zit helemaal vol en bruist van het leven.

Lees meer »

Geen West-Vlaming aan het roer bij Open VLD: tweede ronde voorzittersverkiezing gaat tussen Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke

Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke nemen het tegen elkaar op in de tweede ronde van de voorzittersverkiezing van Open VLD. Dat heeft ontslagnemend partijvoorzitter Tom Ongena bekendgemaakt. West-Vlamingen Bert Schelfhout en Stefaan Nuytten vallen dus uit de boot.
The post Geen West-Vlaming aan het roer bij Open VLD: tweede ronde voorzittersverkiezing gaat tussen Eva De Bleeker en Vincent

Lees meer »

Argentinië plaatst schip in quarantaine om mogelijk mpox-geval

De Argentijnse autoriteiten hebben een vrachtschip in quarantaine geplaatst in de Paraná-rivier, nabij de binnenlandse graanhaven van Rosario. Aanleiding voor die stap is een vermoedelijk geval van mpox aan boord. Dat zei Fernando Morales, voorzitter van de brancheorganisatie Argentine Naval League.

Lees meer »

Ieper verwacht ‘normale’ IJzerwake… die wel duurder wordt

Het contrast met vorig jaar kan niet groter zijn. Zo veel opschudding er toen was over de nakende IJzerwake, zo stil is het vandaag rond de manifestatie in Steenstrate bij Ieper, die zondag voor de 23ste keer plaatsvindt. Aan het monument van de gebroeders Van Raemdonck worden de Vlaamse frontsoldaten van de wereldoorlogen herdacht.
The post Ieper verwacht ‘normale’

Lees meer »

Grootste ijsberg ter wereld voorkomt eigen ondergang door rondjes te draaien

De grootste ijsberg ter wereld, bekend als A23a, zat meer dan 30 jaar vast in Antarctica. Met een oppervlakte vergelijkbaar met de provincie West-Vlaanderen en een diepte van meer dan 300 meter, begon de ijsberg in 2020 langzaam af te drijven naar de Zuidelijke Oceaan. Nu draait de enorme ijsberg rond in een draaikolk, en vertraagt daarmee zijn eigen ondergang.

Lees meer »