De aanslag op Trump van minuut tot minuut

In Butler, Pennsylvania, is de voormalige Amerikaanse president en presidentskandidaat Donald Trump het doelwit geweest van een aanslag. Wat is er precies gebeurd gisterenavond?

 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen schepen Bart Pynket verlaat na 18 jaar de politiek: “Te veel gezien hoe spelletjes en kortzichtigheid de overhand hebben gekregen”

Gewezen schepen van onder meer Mobiliteit, Cultuur en Communicatie Bart Pynket (Team 2030) neemt op zondag 13 oktober niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik. Het gerucht deed al enkele weken de ronde. Hij zetelt ondertussen al bijna achttien jaar in de gemeenteraad. Eerst twaalf jaar als enig raadslid van Positief Project waarvan hij destijds mee aan de basis lag.

Lees meer »

Koninklijke privéjet doet al zeker zes vluchten voor twee ontmoetingen met De Wever: “En dat terwijl iedereen vliegschaamte wordt aangepraat”

Vandaag, donderdag, vliegt de koning vanuit zijn buitenverblijf in Frankrijk opnieuw naar huis voor een afspraak met formateur De Wever. Het is een drukke pendelperiode voor Filip: in drie dagen tijd zal de Falcon 7X van Defensie minstens zes keer gevlogen hebben. Om één man twee keer naar een vergadering te brengen. Is dat wel nodig?

Lees meer »

Kompany komt in debuutmatch nooit in de problemen: Bayern München maatje te groot voor tweedeklasser Ulm

Uw favoriete nieuwsapp belooft plechtig geen bloemlezing over Vincent Kompany te posten uit de Duitse pers. In de geboortestad van Albert Einstein deed recordkampioen FC Bayern wat er van hen werd verwacht: niet struikelen bij de plaatselijke tweedeklasser, SSV Ulm (0-4). Meteen een ruime zege voor zijn debuterende coach, met dank aan veteraan Thomas Müller.

Lees meer »

Fitnesscoach belandt in ziekenhuis nadat ze virale komkommersalade probeert te maken: “Genezing kan maanden duren”

Op Tiktok valt elke dag wel een nieuwe trend te ontdekken. Maar sommige van die rages kunnen gevaarlijk zijn, al lijken ze op het eerste gezicht saai en onschuldig. Zo wilde de Australische Bec in de voetsporen van een zeker Logan treden, een Tiktokker die extreem populair is geworden met recepten waarin hij telkens een hele komkommer verwerkt. Maar nog

Lees meer »

Glints, Selah Sue en Alex Agnew blikken terug op optreden met The Atomic Orchestra: “Ik had iets makkelijker kunnen kiezen, maar ik hou van een uitdaging”

Dat heet dan de toon zetten. Klokslag middag verzamelde een elite-club topmuzikanten in de Marquee om er een uurtje lang te vrijen met hun instrument en hun gasten in de rug te blazen. Selah Sue voelde zich ‘gedragen’, Alex Agnew was bloednerveus voor zijn eerste noot en Glints was dan weer blij dat hij niet langer moest zwijgen. “Ik speelde

Lees meer »

Een gewelddadig huwelijk, een vervreemde vader en het publiek dat haar de rug toekeert: het bewogen leven van J.K. Rowling

Ze maakte de wereld – en menige fantasieën van kinderen – rijker met haar verhalen over ‘Harry Potter’, maar schrijfster J.K. Rowling is flink van haar voetstuk gedonderd. En niet alleen de omstreden uitspraken over transgenders hebben daartoe geleid. Tegenspoed, controverse en tegenkanting blijven de Britse achtervolgen. “Na een gevecht met mijn man belandde ik op straat, terwijl hij mijn

Lees meer »

Geen bewijs voor poging ontvoering Van Quickenborne

Er is niet genoeg bewijslast om zes Nederlanders juridisch te linken aan de poging tot ontvoering twee jaar geleden van toenmalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. De poging tot gijzeling is uit de eindvordering van het openbaar ministerie verhaald, zo meldt Het Nieuwsblad.
The post Geen bewijs voor poging ontvoering Van Quickenborne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Molenaar Susy (50) staat haar mannetje in Ruiselede: “Het is een hele klus, maar voor mij de ideale uitlaatklep”

Het is al van 2002 geleden dat de familie Wieme de Knokmolen kocht en de bijgebouwen liet ombouwen tot de B&B ’t Molenerf in Ruiselede. Uitbaatster is Susy Wieme (50), die inmiddels haar diploma Meester-Molenaar haalde en haar passie voor windmolens graag deelt met haar gasten. “Het is fysiek een hele klus, om zo’n beschermde windmolen aan de draai te

Lees meer »

Collectief ontslag voor honderdtal Belgische pakjesbezorgers van onderaannemer Amazon: “Geen sociaal overleg, er was alleen een berichtje op Whatsapp”

Een honderdtal pakjesbezorgers van KM Group, een bedrijf in Flémalle dat als onderaannemer werkt voor het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon, is eind juli collectief ontslagen. Dat zeggen de vakbonden woensdag. De pakjesbezorgers krijgen sindsdien geen loon en wachten nog altijd op hun C4. Voorlopig komen ze dus niet in aanmerking voor ontslagvergoedingen of werkloosheidsuitkeringen.

Lees meer »

“Wil ons aanbod verruimen en kenbaarder maken voor de mensen”: Sonja Verriest (40) is eerste vrouwelijke directeur van Okra

De nieuwe directeur van Okra komt uit Machelen en heet Sonja Vertriest (40). Sonja werkte haar hele carrière al in de zorgsector maar wil vooral haar engagement uit het Machelse verenigingsleven inzetten om de werking van Okra in goede banen te leiden. “Daar heb ik geleerd wat je met vrijwilligers op de been kan zetten.”
The post “Wil ons

Lees meer »