Cactusfestival lokt zondagnamiddag veel gezinnen met kinderen naar Minnewaterpark

Naar goede gewoonte waren er zondag op het Cactusfestival heel wat gezinnen met kinderen om van de sfeer, de muziek en het al bij al aangename weer te genieten. Het terrein heeft de regenval van vrijdag vrij goed overleefd.

Het was in het Minnewaterpark nog behoorlijk rustig toen we zondag rond 15:30 uur het festivalterrein betraden. Admiral Freebee had zijn uitstekende live reputatie opnieuw alle eer aangedaan. Hij kreeg het publiek dat zo vroeg al aanwezig was op zijn hand met zijn meeslepende songs.

De Engelse singer-songwriter Anna Calvi had het met haar alternatieve indierock moeilijker om het publiek mee te krijgen. Bij de start van het optreden van J. Bernardt werd het festivalterrein flink drukker. J. Bernardt is een nevenproject van muzikant Jinte Deprez dat in 2016 ontstond toen zijn band Balthazar een pauze inlaste.

Het festivalterrein was overigens behoorlijk goed en vlot toegankelijk. Het regenweer van vrijdag was natuurlijk geen cadeau. Zeker niet gezien het Minnewaterpark nog maar recent heraangelegd werd. Het gras zal op meerdere plaatsen opnieuw ingezaaid moeten worden maar van een echt grote modderpoel was (op enkele moeilijkere zones na) geen sprake.

Tijdens het festival bleef het dan ook grotendeels droog. Bovendien deden de metalen en houten planken op het terrein goed hun werk.

Nieuw pleintje

Nieuw dit jaar is het ‘horizon’ pleintje. Dit maakt deel uit van de herinrichting van het Minnewaterpark en is gelegen vlakbij de voetgangers- en fietsersbrug over het Minnewater. Daar is een mooie zone ontstaan die door de organisatoren van het festival werd ingericht als een plek om te verpozen.

Horizon plein met foodtrucks. © (foto Davy Coghe)

Er staan ook heel wat gezellige foodtrucks, aanvullend bij de foodtrucks- en eetkraampjes direct bij de ingang. We troffen er onder meer de foodtruck van de dames die vorig jaar de afro-latin bar Amigas openden in de Langestraat. Getrouw aan de stijl van hun sfeervolle bar serveren Silke Moerman en Davina Chowdory op Cactus festival nacho’s met onder meer bakbanaan, kippengehakt en mango. Een erg smakelijk hapje dat de honger voldoende stilt om er weer tegenaan te kunnen. “Iemand van Cactus die we kennen lieten weten dat er nog een plaatsje was op een nieuw pleintje hier omdat er een standhouder was weggevallen”, vertelt Davina.

“En we staan hier echt perfect met onze foodtruck. Dit plaatsje weet de bezoekers echt wel te charmeren. Het is heel aangenaam om hier te vertoeven en onze nacho’s worden ook echt wel gesmaakt door het publiek. Later deze zomer staan we er trouwens ook nog mee op Campo Solar in Damme.”

Op het ‘nieuwe pleintje’ merkten we ook een kraampje met oesters en ter plaatse op houtvuur gebakken zalm op. Ook die hapjes vonden vlot de weg naar de monden van de festivalgangers.

War on Drugs

Naar goede gewoonte was er dus opnieuw geen gebrek aan hapjes en drankjes uit alle uithoeken van de wereld. Wat het muzikale aanbod betreft, bleek uit een kleine rondvraag toch wel dat het gros van de bezoekers voor headliner The War on Drugs komen.

Senne en Zoe op het Cactusfestival. © (foto Davy Coghe)

Deze Amerikaanse rockband was de eerste grote naam die door de organisatie van het festival bekend gemaakt werd en zorgde ervoor dat de tickets voor zondag in een mum van tijd waren uitverkocht. Het koppel Senne De Flou en Zoë Audenaert uit Maldegem kwam speciaal voor deze band naar Brugge afgezakt.

“Toen we hoorden dat The War on Drugs kwam, hebben we onmiddellijk tickets besteld”, zegt Senne. “We houden enorm van de melancholie in die muziek, met die prachtige gelaagdheid aan instrumenten ook. Het is de eerste keer dat we het Cactusfestival bezoeken maar het smaakt zeker naar meer. Ook door de vele foodtrucks en de het mooie decor heeft het een sfeer die je op geen enkel ander festival ervaart.”

(PDV)

The post Cactusfestival lokt zondagnamiddag veel gezinnen met kinderen naar Minnewaterpark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bruno Wyndaele maakt tv-comeback in quiz ‘The Floor’: “De bewijsdrang van twintig jaar geleden heb ik niet meer”

“Ik vind het fijn om te merken dat er op VTM nog plaats is voor een 58-jarige man.” Hij is dé verrassing dit najaar op VTM. Zes jaar na zijn laatste tv-optreden gaat Bruno Wyndaele (58) de nieuwe spelshow ‘The Floor’ presenteren. Flatterend, vindt de bezieler van ‘De Laatste Show’, maar hij miste de camera’s niet. “Ik heb geen bewijsdrang

Lees meer »

IN BEELD. Royal Blood sluit Pukkelpop af: goede intenties, maar hoofdpodium bleek té groot

Helaas, pindakaas. Vanwege aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme kwam Queens of the Stone Age niet naar Pukkelpop zondagavond. De organisatie zocht – én vond – met Royal Blood een vervanger, maar daarmee was ook alles gezegd. Als de Amerikanen van QOTSA mokerslagen zouden uitdelen, hield Royal Blood het op b*tch slaps. Verdienstelijk, maar voor een band met slechts een

Lees meer »

Aantal misdrijven in West-Vlaanderen met acht procent gedaald

Er wordt minder criminaliteit geregistreerd dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Federale Politie. Dat is niet enkel in onze provincie zo, dezelfde trend doet zich in heel Vlaanderen voor. In West-Vlaanderen gaat het over een daling van acht procent ten opzichte van het jaar 2013.
The post Aantal misdrijven in West-Vlaanderen met acht procent

Lees meer »

Poppentheater Roodsnor pakt uit met stunt- en vliegwerk op Kleinste Steeple in Waregem: “Het wordt de max”

Zaterdagmiddag vindt het familie-uitje bij uitstek van de Waregem Koerse Feesten plaats. Cultuurcentrum De Schakel verenigt tijdens De Kleinste Steeple in park Casier opnieuw tal van straat- en circusartiesten uit binnen- en buitenland. Het Waregemse poppentheater Roodsnor is ook van de partij, en voegt voor het eerst live muziek en stunt- en vliegwerk toe aan de show.
The post

Lees meer »

Motorrijder heeft erg veel geluk bij ongeval in Kortemark: “Hij vloog door raam van 40 centimeter en smakte niet tegen gevel”

“Hoe onwaarschijnlijk veel geluk kan je hebben? Dat raam is amper 40 centimeter breed!” Een motorrijder mag blij zijn dat hij een ongeval afgelopen nacht in Kortemark nog kan navertellen. De motard ging rechtdoor aan een T-splitsing, werd door een betonnen afboording een meter de lucht in geslingerd, maar vloog in gestrekte houding als bij wonder recht een 40 centimeter

Lees meer »

Bart Tommelein boos na zoekactie naar vermiste man die trein naar huis bleek genomen te hebben: “Wanneer gaan mensen twee keer nadenken bij hun daden?”

Bart Tommelein (Open VLD), burgemeester van Oostende, is boos nadat zondagavond de zogenaamde ‘procedure drenkeling’ onnodig werd ingezet. Een 41-jarige man raakte zondagavond vermist op het strand waarbij een reddingsactie werd opgezet, maar uiteindelijk bleek de man doodleuk de trein naar huis genomen te hebben. “Zo’n reddingsoperatie heeft impact op de hele stad, zeker gezien de recente gebeurtenissen waarbij twee

Lees meer »

“Die verhalen komen keihard binnen”: Kürt Rogiers maakt programma over mensen die op nippertje aan de dood ontsnapten

Kürt Rogiers (53) slaat een nieuwe weg in. Dit najaar wordt de ‘Familie’-acteur het gezicht van de humaninterestreeks ‘Tussen leven en dood’, een programma over mensen die op het nippertje aan het ergste zijn ontsnapt. De presentator ruilt daarmee de fictie-set en luchtige tv-spelletjes in voor meer diepgang. “De opnames hebben me ook geholpen in het verwerkingsproces van mijn moeder”,

Lees meer »

WhatsAppgegevens van 3,2 miljoen Belgen te koop op dark web: met deze tip loopt u zo weinig mogelijk risico

Cybercriminelen bieden gegevens aan van 3,2 miljoen Belgische WhatsAppgebruikers. Op een forum op het dark web zijn telefoonnummers en gebruikersnamen te koop, zo is te lezen in een waarschuwing op de overheidswebsite Safeonweb.be. Cyberveiligheidsdeskundige Inti De Ceukelaire zegt tegen ‘De Morgen’ dat er geen sprake is van een hack, maar dat de gegevens gelekt zijn. Hij geeft meteen ook een

Lees meer »