Bewoners blussen vlammen tegen de gevel van hun flatgebouw in Ieper: “Wat wordt het volgende hier?”

Opschudding zondagnamiddag in het centrum van Ieper: vlammen stegen plots op tegen de voorgevel van een flatgebouw.

Zondagnamiddag brak rond 14.30 uur even paniek uit, toen vlammen zichtbaar waren op het voetpad tegen de gevel van een appartementsgebouw langs de Polenlaan in het centrum van Ieper, halfweg tussen de hoofdbibliotheek en de jachthaven aan de kop van het kanaal Ieper-IJzer.

Papier en karton

“Vermoedelijk gaat het om een hoop papier en karton, dat al buiten staat voor de huisvuilophaling van komende maandagochtend”, zegt een van de naar buiten gesnelde bewoners. Terwijl overburen de hulpdiensten belden, snelden verschillende flatbewoners naar beneden met emmers water om de vlammen neer te slaan. Anderen bleven angstvallig kijken vanuit hun raam naar de brandhaard beneden of trokken naar de gelijkvloerse verdieping om hun wagen uit de naburige garage te evacueren.

Oorzaak?

Tegen de aankomst van ploegen van politiezone Arro Ieper en Brandweer Westhoek konden de bewoners het vuur doven. Een stukje van de gevel was zwartgeblakerd. De brandweer voerde nog een controle uit en kon daarna weer beschikken. “We hebben het raden naar hoe die afvalhoop vuur heeft gevat”, merkt een bewoner op. “Een weggegooide sigaret? In brand gestoken? Misschien zullen we het nooit weten.”

Dode ree

De bewoners van het appartementsgebouw beleven een bewogen week: afgelopen maandag werd een ree doodgereden en op hun voetpad geslingerd. “Wat wordt het volgende? Hopelijk keert de rust hier weer terug”, klinkt het terwijl het verzamelde gezelschap terug naar binnen trok.”

(TP)

The post Bewoners blussen vlammen tegen de gevel van hun flatgebouw in Ieper: “Wat wordt het volgende hier?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jelle (27) overleden na slopende strijd tegen kanker: “Zo sterk en vol moed, ging jij maar door”

Amper vijf weken nadat Jelle Casier (27) uit Londerzeel zijn levensverhaal deelde in deze krant, is hij overleden aan de gevolgen van kanker. Jelle liet een diepe indruk achter op iedereen die hem kende, met zijn levenslust en vastberadenheid om te blijven strijden tegen de ziekte. “Ook wanneer je hart in het donker stond, bleef jij ‘boiten’ in het licht”,

Lees meer »

Disney probeert onder rechtszaak van weduwnaar uit te komen door te schermen met kleine lettertjes uit contract voor Disney+

De Amerikaanse entertainmentgigant Disney probeert onder een rechtszaak uit te komen door te verwijzen naar de contractvoorwaarden die een Amerikaan heeft aanvaard bij het aangaan van een abonnement op streamingdienst Disney+. Nochtans heeft de zaak niets te maken met de streamingdienst op zich. De man wil Disney namelijk voor de rechter brengen voor de dood van zijn vrouw, die het

Lees meer »

Hulpdiensten bevrijden dementerende vrouw die met vingers klem zit tussen deur van rusthuis in Veurne: “Vingertoppen waren al koud”

De brandweer en ambulanciers van Veurne moesten woensdagochtend vroeg uitrukken voor een vreemde bevrijding. Een dementerende vrouw bleek zichzelf in het woonzorgcentrum opgesloten te hebben in het toilet met haar vingers tussen de deur. Ze zat wellicht al even klem, maar kon gelukkig snel geholpen worden.
The post Hulpdiensten bevrijden dementerende vrouw die met vingers klem zit tussen deur

Lees meer »

Ruim 370 Franstalige scholen bannen smartphone

De 373 scholen van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) verbieden het gebruik van smartphones vanaf het begin van het nieuwe schooljaar. In de loop van het jaar zal er een verbod gelden in kleuter-, basis- en middelbare scholen, melden ‘Le Soir’ en ‘Sudinfo’.

Lees meer »

Een bloemetje voor Olivia De Noel, een “schat van een moeder”

“Mijn ma verdient een bloemetje”, mailt Miranda Desmet naar de redactie van KW. “Waarom? Omdat ze zoveel doet voor mij en mijn zoon. Ik sta er alleen voor en zij staat altijd paraat voor ons.” Wij trokken dus naar Kruiskerke.
The post Een bloemetje voor Olivia De Noel, een “schat van een moeder” appeared first on KW.be.

Lees meer »