Beelden tonen moment waarop veiligheidsdienst schutter neerschiet

Op beelden op sociale media is te zien hoe de schutter die Donald Trump wou neerschieten, zelf wordt neergeschoten door de politie. Dat terwijl grote paniek te horen is bij het publiek. De man schoot acht keer naar de voormalige president, vanop een dak op een afstand van ongeveer 130 meter. Daarbij is een persoon in het publiek omgekomen, twee anderen raakten zwaargewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Waterweg herstelt winterdijk Blankaartbekken na schade door watersnood

De Vlaamse Waterweg start vandaag, maandag, met de herstelling van de winterdijk aan het Blankaartbekken naast de IJzer in Houthulst en Diksmuide. Bij de watersnood vorig jaar raakte de dijk beschadigd. De kern van de dijk wordt met extra klei aangevuld zodat hij in de toekomst beter bestand is tegen extreem hoge waterstanden.
The post Vlaamse Waterweg herstelt winterdijk

Lees meer »

Man riskeert jaar cel voor herhaaldelijk partnergeweld: “Door mijn verblijf in cel moest ons huwelijk uitgesteld worden”

“Ik zie mijn vrouw en de kinderen graag en zij mij. In de cel heb ik beseft dat ik hen mis en bij hen wil zijn.” Een 39-jarige man uit Bissegem (Kortrijk) die terecht stond voor herhaaldelijk partnergeweld vroeg de rechter zo snel mogelijk de cel onder voorwaarden te mogen verlaten. “Ons huwelijk in juli moest zelfs uitgesteld worden door

Lees meer »

NAVO verhoogt beveiligingsniveau op luchtmachtbasis in Geilenkirchen

De NAVO heeft het beveiligingsniveau van de luchtmachtbasis in Geilenkirchen, in de westelijke Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, opgeschroefd. Alle niet-essentiële werknemers werden uit voorzorg naar huis gestuurd, zo heeft een woordvoerder verklaard. De maatregel komt er omdat inlichtingen wijzen op een mogelijke dreiging.

Lees meer »

Sofie Cleve vervangt Jo Vansteenkiste als lijsttrekker van Vlaams Belang Lendelede na “vertrouwensbreuk binnen lokaal bestuur”

Jo Vansteenkiste, die in Lendelede met een lijst Vlaams Belang zou opkomen, mag van het provinciaal bestuur geen lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat Vansteenkiste al enige tijd gesprekken had om met een persoonlijke lijst op te komen of samen te gaan met een andere partij. Sofie Cleve wordt nu naar voor geschoven als lijsttrekker. Jo Vansteenkiste zei in een

Lees meer »

De Wit waarschuwt dat regering met N-VA in communautaire stilstand kan verzanden

Voorzitter Wim De Wit heeft zaterdag tijdens zijn toespraak op de 23ste IJzerwake in Steenstrate (Ieper) gewaarschuwd dat “de komende regering met N-VA mee aan het stuur zal verzanden in een communautaire stilstand”. De begroting wordt meteen aangepakt, maar de beloofde communautaire omslag wordt verwezen naar een werkgroep, vervolgde hij.
The post De Wit waarschuwt dat regering met N-VA

Lees meer »

Islamitische Staat eist dodelijke mesaanval in Duitse stad Solingen op: “Wraak voor moslims in Palestina en elders”

De verdachte die eerder vandaag is opgepakt tijdens de grootschalige klopjacht in de West-Duitse stad Solingen is 15 jaar oud. De persoon heeft mogelijk iets te maken met de aanval, maar is niet de dader. Dat bevestigt de politie. Bij een mesaanval tijdens de viering van de 650ste verjaardag van de stad vielen gisterenavond drie doden en acht gewonden. Volgens

Lees meer »

De lettersierschildpad wordt gehouden als huisdier, maar hoort hier niet thuis: “Ze kunnen drager zijn van ziekten en parasieten”

Schildpadden zijn populaire huisdiertjes, maar je moet opletten welke soort je in huis haalt. De lettersierschildpadden zijn bijvoorbeeld gevaarlijker dan je denkt. Ze kwamen oorspronkelijk enkel in Amerika voor, maar de invasieve exoot voelt zich nu ook thuis in onze vijvers en sloten. Hoe schadelijk zijn de dieren voor onze natuur? En wat kan je ertegen doen? Bioloog Wietse Chanet

Lees meer »

“Misschien begint het binnenkort weer te kriebelen”: KW-columnist Walter Winnock neemt afscheid van zijn ‘Veurnse Sprokkeliengn’

Na meer dan drie jaar neemt Walter Winnock (68) afscheid van zijn rubriek ‘Sprokkeliengn’ in KW. Elke week verraste deze geboren en getogen Veurnaar de lezers opnieuw met originele spreuken en gezegden in zijn Veurnse dialect. Walter stichtte in april 2006 het Dialectgenootschap Bachtn de Kuupe, dat uitgroeide tot een passie waarover hij urenlang heel bevlogen kan vertellen.
The

Lees meer »

Vanaf 1 september opnieuw boetes voor laattijdige autokeuring

Vanaf 1 september moeten bestuurders die hun auto minder dan een maand te laat aanbieden opnieuw een boete betalen. Die bedraagt 9,80 euro. In juni vorig jaar was de boete tijdelijk geschrapt vanwege de lange wachttijden bij de keuringscentra, maar die zijn intussen gevoelig ingekort. Dat heeft het departement Mobiliteit en Openbare Werken vrijdag aangekondigd in een persbericht.

Lees meer »