Beelden tonen hoe trainingsvlucht misloopt: Poolse militair kan vliegtuig niet rechttrekken en stort neer

“De piloot stortte met zijn M-346 Bielik neer op de luchthaven Gdynia-Kosakowo en stierf ter plaatse”, vertelde de inspecteur-generaal van de luchtmacht, generaal Ireneusz Nowak, aan de pers. De piloot zou nog een poging hebben gedaan om uit het toestel te springen, klinkt het verder. 

Meer krantenkoppen in België

Piloot omgekomen bij crash van bommenwerper in Siberië

Een ongeluk met een strategische bommenwerper in de Russische regio Irkoetsk in Siberië heeft een piloot het leven gekost. Een Russische krant meldde op gezag van het ministerie van Defensie dat alle inzittenden ongedeerd waren, maar de gouverneur van Siberië sprak de ochtend erop van een dode en drie gewonden.

Lees meer »

Waarom Kamala geen familienaam mag hebben

Als Amerikaanse vrouwen president willen worden, mogen ze alleen ‘Hillary’ of ‘Kamala’ heten. Een familienaam is een mannelijk voorrecht. Gender is, net als etniciteit, nog altijd belast met stereotypen en vooroordelen.

Lees meer »

Nieuwe beelden tonen hoe hoe luxejacht Bayesian “in 60 seconden zinkt”

Een bewakingscamera van een villa op Sicilië kon vastleggen hoe superjacht Bayesian in de nacht van zondag op maandag werd gegeseld door stormweer. “In amper 60 seconden kan je het schip zien verdwijnen”, zegt de bewoner aan de krant Giornale di Sicilia. Het superjacht van 70 miljoen euro kapseisde iets voor 5 uur ‘s ochtends nadat een plotse, hevige waterhoos

Lees meer »

Goudprijs voor het eerst boven 2.500 dollar per ounce

De goudprijs heeft vrijdag een nieuw recordniveau behaald van meer dan 2.500 dollar per ounce (31,1 gram). Het edelmetaal, dat traditioneel geldt als een veilige haven voor beleggers in onzekere tijden, kon profiteren van de vooruitzicht van een renteverlaging in de VS en geopolitieke spanningen.

Lees meer »

Koninklijke privéjet doet al zeker zes vluchten voor twee ontmoetingen met De Wever: “En dat terwijl iedereen vliegschaamte wordt aangepraat”

Vandaag, donderdag, vliegt de koning vanuit zijn buitenverblijf in Frankrijk opnieuw naar huis voor een afspraak met formateur De Wever. Het is een drukke pendelperiode voor Filip: in drie dagen tijd zal de Falcon 7X van Defensie minstens zes keer gevlogen hebben. Om één man twee keer naar een vergadering te brengen. Is dat wel nodig?

Lees meer »

LIVE. Zelensky: “Oekraïne heeft controle over 92 dorpen in Russische regio Koersk”

Rusland ontkent een mediabericht over geplande, geheime onderhandelingen voor een gedeeltelijk staakt-het-vuren. De Amerikaanse krant ‘Washington Post’ berichtte eerder dat het Oekraïense offensief in het Russische Koersk plannen voor zulke gesprekken doorkruist heeft. Intussen heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gezegd dat het Oekraïense leger de controle heeft over 92 dorpen in Koersk. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

KIJK. Coldplay covert Taylor Swift in Wenen, twee weken na geannuleerde concerten: “Met liefde voor Taylor”

Coldplay trad woensdagavond op in het Ernst-Happel-Stadion in Wenen. In datzelfde stadion had Taylor Swift normaal ook opgetreden, maar haar optredens werden geannuleerd wegens een terreurdreiging. Om daar toch nog een hit te laten weergalmen, coverde Chris Martin het nummer ‘Love Story’ van de Amerikaanse zangeres. “We zingen dit met liefde voor Taylor en de Swifties, maar ook voor de

Lees meer »