Zuid-Korea wil laserwapens inzetten om drones uit Noord-Korea neer te schieten

Zuid-Korea wil laserwapens inschakelen om drones uit Noord-Korea neer te halen en te verhinderen dat ze de gedemilitariseerde zone overvliegen. Zuid-Korea doet dat in het kader van het ‘StarWars Project’ en is daarmee het eerste land dat laserwapens inzet en voor militaire doeleinden gebruikt. 

Meer krantenkoppen in België

Vernield appartement en mes in de muur: Noors blad toont ravage die zoon van prinses Mette-Marit aanrichtte

Het Noorse tijdschrift ‘Se og Hør’ toont voor het eerst beelden van het vernielde appartement waarin Marius Borg Høiby (27), de oudste zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit (51), ruzie kreeg met zijn vriendin. De jongeman gaf vorige week in de media al toe dat hij “een twintigjarige vrouw lichamelijk letsel had toegebracht en voorwerpen had vernield.”

Lees meer »

Afrobeats op strandfestival Bomboclat in Zeebrugge

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus, telkens van 13 tot 1 uur ’s morgens, vindt opnieuw Bomboclat plaats op het strand van Zeebrugge. Dit tweedaagse festival gaat er prat op de ‘heetste’ dancehall en afrobeats-sensatie aan onze kust te zijn.
The post Afrobeats op strandfestival Bomboclat in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoner start petitie om snelheidsovertreders in drukke Antwerpse Hoogstraat aan te klagen, district zoekt oplossing

Een buurtbewoner van de drukke Hoogstraat in het centrum van Antwerpen heeft een petitie opgestart om de hoge snelheid van auto’s aan te klagen op het kruispunt met de Reyndersstraat. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Bestuurders zouden zich er niet houden aan de snelheidsbeperking van 30 km/u. Het districtsbestuur gaat de bezorgdheid onderzoeken.

Lees meer »

“Komende 24 uur cruciaal” voor vermisten na schipbreuk van luxe zeiljacht bij Sicilië: “Mogelijk zitten ze vast in luchtbellen”

Speciale duikteams zijn “de cruciale 24 uur” ingegaan in de zoektocht naar de zes mensen – onder wie heel bekende zakenlieden – die vermist zijn nadat hun enorme luxezeiljacht maandag net voor zonsopgang werd getroffen door een waterhoos en kapseisde voor de kust van Sicilië. Het superjacht ligt “praktisch intact” op de zeebodem. Volgens een ingenieur zitten de vermisten “mogelijk

Lees meer »

Bewijst dit beeld de onschuld van tennisser Jannik Sinner in veelbesproken dopingzaak?

Tennisser Jannik Sinner (23), ‘s werelds nummer één, belandde in het oog van de storm nadat de dopingzaak rond hem losbarstte. De Italiaan werd geen schorsing opgelegd voor de minimale hoeveelheid aan clostebol die werd gevonden in zijn lichaam. Sinner beweert, ondanks massa’s kritiek van collega-tennissers, dat hij de stof via een massage in zijn lichaam kreeg. Eén bepaald beeld

Lees meer »

Torhout zet één maand lang alle vormen van dementie in de kijker met tentoonstelling in cc de Brouckere

Van zaterdag 31 augustus tot en met zaterdag 27 september kan er in het oud-stadhuis een tentoonstelling bezocht worden rond dementie. Bovendien heeft er op donderdagavond 19 september een theatervoorstelling plaats in het cc de Brouckere. Hiermee zet de stad alle vormen van dementie in de kijker. September is de Wereldmaand Dementie.
The post Torhout zet één maand lang

Lees meer »

Politie neemt meldingen van vermeende kinderlokker in Izegem ernstig: “Neem meteen contact op als je iets verdacht opmerkt”

Op sociale media circuleren berichten van een grijze wagen die in de Izegemse deelgemeente Emelgem kinderen zou volgen. Eén iemand maakt zelfs gewag dat zijn dochter van 9 jaar oud bijna werd meegesleurd. Bij politiezone Riho zijn twee meldingen binnengelopen. “We nemen zit bijzonder ernstig”, aldus korpschef Curd Neyrinck.
The post Politie neemt meldingen van vermeende kinderlokker in Izegem

Lees meer »