Zuid-Korea wapent zich met laserwapen tegen Noord-Koreaanse drones

Zuid-Korea werkt aan de ontwikkeling van een laserwapen, met het oog op het neerhalen van Noord-Koreaanse drones.

 

Meer krantenkoppen in België

WhatsAppgegevens van 3,2 miljoen Belgen te koop op dark web

Cybercriminelen bieden gegevens aan van 3,2 miljoen Belgische WhatsAppgebruikers. Op een forum op het dark web zijn telefoonnummers en gebruikersnamen te koop, zo is te lezen in een waarschuwing op de overheidswebsite Safeonweb.be. Een deskundige zegt tegen ‘De Morgen’ dat er geen sprake is van een hack, maar dat de gegevens zijn gelekt.

Lees meer »

Voormalig directeur gevangenis Hasselt pleit voor gebruik van smartphones door gevangenen: “Om vervreemding tegen te gaan”

Het gevangeniswezen gaat nieuwe scanners aankopen om actieve gsm’s te kunnen weren uit de gevangenis, maar de voormalige directeur van de gevangenis in Hasselt vindt dat geen goed idee. Hij pleit net voor het invoeren van smartphones voor gedetineerden, om te voorkomen dat ze die via het illegale circuit binnensmokkelen én om niet te vervreemden van de buitenwereld.

Lees meer »

Muziekfestival Land of Love hoopt op de zon: “10.000 mensen op zaterdag moet perfect mogelijk zijn”

Sinds het ook in Vlaanderen volop zomert, boomt de kaartenverkoop voor de zevende editie van het muziekfestival Land of Love. De organiserende vzw Festivents heeft er alle vertrouwen in dat op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus de publieke opkomst massaal wordt. Het doel op zaterdag? 10.000 mensen.
The post Muziekfestival Land of Love hoopt op de zon: “10.000

Lees meer »

Europese luchthavens voeren opnieuw strengere regels in voor vloeistof in handbagage

De strenge regels voor vloeistof en gels in handbagage worden vanaf 1 september opnieuw van kracht in alle luchthavens in de Europese Unie. Dat deelt de luchthaven van Frankfurt woensdag mee. In de hele EU zullen reizigers zo voortaan opnieuw verpakkingen van maximaal 100 milliliter mogen meenemen. Ze zullen ook verpakkingen met vloeistof opnieuw moeten inpakken in één doorzichtige plastic

Lees meer »