WEERBERICHT. Weekend start met lokale bui, maar zon breekt in de namiddag door

Het weekend start bewolkt met lokale buien. Vrij snel ontstaan er opklaringen. Zo meldt het KMI.

 

Meer krantenkoppen in België

Ingelmunsterse TikTokkers Senne en Neal dringen Pukkelpop binnen

Nadat TikTokkers Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster konden binnendringen op Tomorrowland, herhaalden ze dit weekend hun stunt op Pukkelpop in Hasselt. “Gelukkig hadden we geen slechte bedoelingen. We deden dit puur voor entertainment.”
The post Ingelmunsterse TikTokkers Senne en Neal dringen Pukkelpop binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Midseason barbecue KWTC Blijf Jong Ichtegem lokt 73 leden

Op zondag 18 augustus verzamelden 73 leden van de Koninklijke Wielertoeristenclub Blijf Jong Ichtegem onder een stralende zomerzon in LDC De Ster voor de jaarlijkse midseason barbecue.
The post Midseason barbecue KWTC Blijf Jong Ichtegem lokt 73 leden appeared first on KW.be.

Lees meer »

De man van Margrethe dook er onder en er was ruzie om wie het zou erven: dit is het Franse buitenverblijf van de Deense royals

Al een halve eeuw lang is het wijnkasteel van Cayx in het Zuid-Franse Lot de tweede thuis van de Deense koninklijke familie. Nadat koningin Margrethe II (84) en wijlen haar man Henrik het kochten, hielpen hun zonen Frederik (56) en Joachim (55) het mee oplappen. Het is nog steeds het decor van zalige zomers, maar heel wat intriges speelden zich

Lees meer »

Terrassen woonzorgcentrum De Zon tijdelijk niet toegankelijk door stabiliteitsprobleem: “Probleem zal vlug opgelost worden”

Twee van de gemeenschappelijke terrassen van WZC De Zon, gelegen aan de voorzijde van het gebouw aan het Zomerplein in Bellegem, zijn tijdelijk ontoegankelijk. Dit besluit werd genomen nadat er een stabiliteitsprobleem ontdekt werd. Ondertussen is de aannemer volop bezig met de herstellingswerken.
The post Terrassen woonzorgcentrum De Zon tijdelijk niet toegankelijk door stabiliteitsprobleem: “Probleem zal vlug opgelost worden”

Lees meer »

“We zullen één van de mooiste accommodaties in Vlaanderen hebben”: hockeyclub Roeselare Rangers krijgt binnenkort tweede veld in Rumbeke

Langs de Blommestraat in Rumbeke is de aanleg van een tweede veld voor de Roeselaarse Rangers gestart. “Binnenkort beschikken we over één van de mooiste hockeyaccommodaties van Vlaanderen.”
The post “We zullen één van de mooiste accommodaties in Vlaanderen hebben”: hockeyclub Roeselare Rangers krijgt binnenkort tweede veld in Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén speler miste twee (!) keer en beide keepers scoorden: Ajax naar play-offs Europa League na bloedstollende reeks van 34 penalty’s

Een strafschoppenreeks van meer dan 25 minuten waarin 34 elfmeters werden getrapt: je verzint het niet. Het Europa League-kwalificatieduel tussen Ajax en Panathinaikos kende een onwaarschijnlijke ontknoping. Daarin zat ook een Belgisch tintje: Mika Godts trapte twee penalty’s binnen en zorgde zo mee voor de wel heel felbevochten kwalificatie van Ajax.

Lees meer »

Oswald Maes (90), bekend als Rogerke uit ‘Thuis’, heeft dementie en woont in zorgcentrum: “Soms wordt hij opstandig”

Zeven jaar lang was hij Rogerke in ‘Thuis’. Dat weet Oswald Maes (90) nog wel, maar veel meer herinnert hij zich er helaas niet meer van. De acteur, die deze week de kaap van de 90 rondt, verblijft al twee jaar in een woonzorgcentrum. “Oswald is dementerend”, vertelt z’n echtgenote Cecilia aan ‘Primo’. “Een gesprek voeren is moeilijk, maar gaat

Lees meer »