Waarom u niet moet panikeren omdat er weer mieren rondvliegen

Het is weer de tijd van de bruidsvluchten: geilheid en thermiek drijven zwermen vliegende mieren naar grote hoogten. Haal niet uw stofzuiger boven, wel uw nieuwsgierigheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Evacuaties door bosbrand in westen van Turkije

Vanwege een oprukkende bosbrand in de buurt van het residentiële centrum van Izmir, de op twee na grootste stad van Turkije, is vrijdag minstens één dorp geëvacueerd. Enkele huizen zijn afgebrand. Dat hebben de autoriteiten gemeld.

Lees meer »

KIJK. De verrassingen blijven komen: Selah Sue brak het ijs, maar Blackwave laat het feestje pas echt losbarsten op Pukkelpop

Is het Jasper Steverlinck of Helmut Lotti? De afgelopen dagen werd er al gefluisterd over wie er achter het mysterieuze The Atomic Orchestra op de affiche zit. Maar het eerste masker is nu afgevallen, en nee, het is niet Jasper of Helmut, maar wel Selah Sue en Yong Yello die als eerste op het festivalpodium verschijnen. Voor het verrassingsoptreden was

Lees meer »

Hevige rookontwikkeling bij zware brand in loods in Oudenburg, miniem aantal asbestdeeltjes vrijgekomen: “Geen gevaar voor omwonenden”

In Oudenburg is donderdagmiddag brand uitgebroken in een schuur, vlak bij de historische Abdijhoeve. Er ontstond hevige rookontwikkeling en de rookpluim was kilometersver te zien. In het dak zat volgens burgemeester Romina Vanhooren (Open VLD) asbest, maar daar kwamen maar minieme deeltjes van vrij. “Er is op geen enkel moment gevaar geweest voor de omwonenden”, zegt de burgemeester.
The

Lees meer »

Reacties stromen binnen op plots ontslag Open VLD-schepen Kurt Claeys

Het ontslag van Kurt Claeys (Open VLD) als schepen van Oostende weekt reacties los bij zowel Oostendse meerderheidspartijen als oppositie. De meesten zijn het erover eens dat dit de enige juiste beslissing was. “ Al blijf je uiteraard onschuldig tot het tegendeel bewezen is”, klinkt het wel.
The post Reacties stromen binnen op plots ontslag Open VLD-schepen Kurt Claeys

Lees meer »

Litouwen schiet Internationaal Vuurwerkfestival op gang in Knokke-Heist

Afgelopen vrijdag ging in Knokke-Heist het eerste van een reeks van vijf vuurwerkspektakels van start. Hierbij strijden vier landen tegen elkaar om de mooiste vuurwerkshow te brengen en zo de jury te imponeren om als winnaar uit de bus te komen. Litouwen beet afgelopen vrijdag de spits af.
The post Litouwen schiet Internationaal Vuurwerkfestival op gang in Knokke-Heist appeared

Lees meer »

Bruno Wyndaele maakt tv-comeback in quiz ‘The Floor’: “De bewijsdrang van twintig jaar geleden heb ik niet meer”

“Ik vind het fijn om te merken dat er op VTM nog plaats is voor een 58-jarige man.” Hij is dé verrassing dit najaar op VTM. Zes jaar na zijn laatste tv-optreden gaat Bruno Wyndaele (58) de nieuwe spelshow ‘The Floor’ presenteren. Flatterend, vindt de bezieler van ‘De Laatste Show’, maar hij miste de camera’s niet. “Ik heb geen bewijsdrang

Lees meer »

Dirk (80) verpulvert Belgisch record voor 80-plussers op 3 kilometer: “Door de adrenaline loop ik nog rapper”

Afgelopen weekend vond de atletiekmeeting Grote Prijs DL Chemicals/Stad Waregem plaats op de piste naast de voetbalvelden bij de Zuiderlaan. Op de afsluitende 3.000 meter snelde de 80-jarige Dirk Beeuwsaert uit Heule naar een nieuw Belgisch record in de categorie Masters Mannen 80. “En nu verder trainen voor de 5.000 meter in Mechelen”, vertelt de kampioen.

Lees meer »