Vermist zesjarig meisje dood teruggevonden in Frankrijk

In het Franse departement Seine-Maritime is vrijdagavond het levenloze lichaam van een zesjarig meisje teruggevonden. Het kind werd mogelijk ontvoerd door de partner van haar moeder. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw Russische topwetenschapper de cel in voor verraad: man werkte aan hypersonische rakettechnologie

Een Russische wetenschapper die werkte aan belangrijke hypersonische technologie heeft in Rusland een celstraf van vijftien jaar opgelegd gekregen. De rechtbank oordeelde dat Aleksandr Sjipljoek zich schuldig heeft gemaakt aan verraad, berichten Russische media. Eerder dit jaar was een collega van Sjipljoek al veroordeeld tot veertien jaar in een strafkolonie.

Lees meer »

Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken”

Ben je graag bezig met LEGO en op zoek naar net die nog iets alternatievere set? Dan is Bricky Builds van Merijn Coudeville (38) in Rumbeke de ideale oplossing. Met zijn nieuwe onderneming verhuurt hij sinds juni alternatieve LEGO-sets. “Als kind deed ik niets liever dan bouwen met LEGO.”
The post Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer

Lees meer »

‘Commissaris vrouwenzot’ riskeert 5 jaar cel voor twee verkrachtingen: “Ik vond het gewone, fijne seks”

Lang voor #Metoo kreeg commissaris Jimmy R. (50) al een tuchtstraf na ongewenste seksuele intimiteiten op de werkvloer — er was sprake van tien slachtoffers. “Vrouwen krijgen graag aandacht en lokken het zelf uit”, was zijn verdediging toen. Binnenkort moet diezelfde commissaris — zijn bijnaam is ‘de vrouwenzot’ — zich voor de rechtbank in Brussel verantwoorden voor het verkrachten van

Lees meer »

Nieuwe serviceclub Brugge Collectief willen noodlijdende sociale doelen helpen: “Niet met een diner….”

Vijftien ondernemende Bruggelingen hebben een nieuwe serviceclub opgericht: Brugge Collectief wil met zijn netwerk noodlijdende sociale doelen helpen. “Niet met een diner, maar door zelf de handen uit de mouwen te steken”, zegt Ruben Declercq.
The post Nieuwe serviceclub Brugge Collectief willen noodlijdende sociale doelen helpen: “Niet met een diner….” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leuvense school neemt Arabisch op in lessenpakket 6e jaar moderne talen: “Leerlingen intellectueel uitdagen”

Het Heilige-Drievuldigheidscollege in Leuven neemt dit schooljaar Arabisch op in het lessenpakket voor het 6e middelbaar moderne talen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en is aan onze redactie bevestigd. Zo hebben de leerlingen vanaf volgende week 6 talen in hun lessenpakket. De school wil door het Arabisch aan te bieden de leerlingen vooral intellectueel uitdagen.

Lees meer »

Wordt komend schooljaar werk gemaakt van langetermijnplan om lerarentekort aan te pakken?

Het lerarentekort blijkt dit schooljaar nog groter te worden dan vorig schooljaar, alle maatregelen en lapmiddelen ten spijt. Hoewel de onderwijskoepels eind vorig jaar de toekomstige Vlaamse regering nog opriepen om de krachtlijnen van de Commissie van Wijzen in haar rapport over de professionalisering van het lerarenberoep integraal mee te nemen in haar regeerakkoord, hopen ze nu vooral dat er

Lees meer »

Pascale Naessens geeft unieke kijk in eigen keuken: “Als je partner niet waardeert dat je kookt, is hij of zij je liefde niet waard”

“Ik werk heel hard en soms wordt het mij te veel.” Ook de succesvolle Pascale Naessens (55) zoekt naar de juiste balans tussen werk en rust. In haar nieuwste kookboek ‘Super simpel’ serveert ze eenpansgerechten – handig voor drukbezette mensen – én geeft ze een inkijk in haar persoonlijke keuken. In een openhartig interview onthult ze hoe ze de toekomst

Lees meer »