Trump houdt bijeenkomst in Pennsylvania en kondigt mogelijk running mate aan

15:52 De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump houdt zaterdag een campagnebijeenkomst in de strijdstaat Pennsylvania. Er heerst veel spanning over wie hij zal kiezen als zijn running mate. 

Meer krantenkoppen in België

Yasin (18) vond er geen, Chelly (26) geeft de hoop niet op: waarom zijn stamceldonors voor mensen met niet-westerse etniciteit zo zeldzaam?

Chelly Kerkhof (26) heeft leukemie en zoekt een stamceldonor. Sowieso al geen makkelijke opdracht, maar door haar gemengde afkomst is de kans dat het lukt nog veel kleiner dan bij wie uitsluitend West-Europese roots heeft. Dat bleek vrijdag nog maar eens toen de 18-jarige Gentenaar Yasin Kapaklikaya overleed, na een vruchteloze zoektocht.

Lees meer »

“Code rood trad meteen in werking”: beveili­gers prinses Amalia betrappen cocaïnekoeriers voor haar deur

Prinses Amalia (20) lijkt maar geen rust gegund te worden. Nadat ze anderhalf jaar niet in haar studentenwoning in Amsterdam kon verblijven vanwege bedreigingen, werd de buurt opnieuw opgeschrikt door een incident. Volgens ‘Story NL’ gingen alle alarmbellen af bij de beveiligers van de Nederlandse kroonprinses toen er plots twee cocaïnekoeriers voor haar deur opdoken. Een ooggetuige vertelt wat hij

Lees meer »

Mario De Koninck brengt theatervoorstelling over autisme in De Leest: “Ik benader vooral de positieve en grappige kanten, er wordt al genoeg gezaagd”

Leven met autisme. Hoe voelt dat? Cartoonist AAaRGh…, alias Mario De Koninck, schreef er de theatervoorstelling ‘Mario, morgen gadegij naar de dokter!’ over. Hierin geeft hij het publiek een unieke inkijk in wat de diagnose voor hem en zijn gezin betekent. Op donderdag 12 september brengt hij zijn voorstelling in De Leest in Izegem.
The post Mario De Koninck

Lees meer »

Mooie gele bloemen, maar de guldenroede is gevaarlijk voor onze natuur: “Zo domineren ze de bodem”

De guldenroede is een kruidachtige plant met prachtige gele bloemen. Maar die schoonheid is dubbel: twee van de drie guldenroedesoorten horen eigenlijk niet thuis in ons land. Hoe zijn de planten tot hier geraakt? Zijn ze écht zo schadelijk voor onze natuur? En wat doe je ertegen? Bioloog Wietse Chanet vertelt je meer: “Ze verspreiden chemische stoffen die de groei

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen hoe luxejacht Bayesian “in 60 seconden zinkt”

Een bewakingscamera van een villa op Sicilië kon vastleggen hoe superjacht Bayesian in de nacht van zondag op maandag werd gegeseld door stormweer. “In amper 60 seconden kan je het schip zien verdwijnen”, zegt de bewoner aan de krant Giornale di Sicilia. Het superjacht van 70 miljoen euro kapseisde iets voor 5 uur ‘s ochtends nadat een plotse, hevige waterhoos

Lees meer »

Eric (66) fietst 4000 km en trotseert 100 cols voor onderzoek naar Alzheimer: “Ik doe dit voor mijn familie, en voor de toekomstige generaties”

Eric Moens (66) uit Machelen heeft deze zomer een missie: hij fietst de 100-cols route, een uitdaging van ongeveer 4000 kilometer en 80.000 hoogtemeters. Moederziel alleen – zonder intensieve training en enkel gewapend met zijn doorzettingsvermogen – gaat hij deze fysieke en mentale uitdaging aan om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, waar hij meerdere

Lees meer »

Groen wil nieuw mobiliteitsplan in Antwerpen: “Nul verkeersdoden tegen 2030”

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen heeft Groen heeft haar nieuwe mobiliteitsplan voor Antwerpen voorgesteld. Verkeersveiligheid is daarin een topprioriteit, iets waaraan het Antwerpse stadsbestuur volgens de groenen te weinig aandacht heeft besteed. "Ons doel is nul verkeersdoden tegen 2030 en een drastische vermindering van het aantal fietsongevallen", zegt lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Cascais maakt zich klaar voor de start – Schiet Van Aert na meer dan twee jaar nog eens raak in een grote ronde?

De tweede etappe in de Vuelta brengt de renners van Cascais naar Ourém. Op papier een rit voor de sprinters, maar een knikje in de absolute slotfase zou wel eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Mits een overwinning kan Wout van Aert dankzij het spel der bonificaties de rode leiderstrui overnemen van Brandon McNulty. Slaagt

Lees meer »