Tom Pidcock stapt uit Tour met corona, ook ploeggenoot Geraint Thomas voelt zich niet al te best maar rijdt wel verder

Tom Pidcock (24) is niet aan de start verschenen van de veertiende etappe in de Ronde van Frankrijk. De Brit van Ineos Grenadiers vertoont symptomen van het coronavirus. Ook voormalig Tour-winnaar Geraint Thomas en Ben Turner lijken niet kerngezond te zijn. Ze kleden zich al enkele dagen niet om op de teambus, maar in auto’s van de ploeg. 

Meer krantenkoppen in België

Juridische nederlaag voor Tiktok in VS: app kan aansprakelijk gesteld worden na dood van meisje (10)

Tiktok heeft in een Amerikaanse rechtszaak een nederlaag geleden die grote gevolgen kan hebben voor claims tegen andere socialemediabedrijven in de Verenigde Staten. Een hof van beroep in de Amerikaanse stad Philadelphia oordeelde dat een vrouw de video-app aansprakelijk kan stellen voor de dood van haar dochter in 2021. Het meisje overleed op 10-jarige leeftijd toen ze meedeed aan de

Lees meer »

Jonas Boets schrijft nieuw misdaadverhaal: ‘Buitenspel’ gaat over moord tijdens de Brugse voetbalderby

Vlak voor de Brugse derby Club-Cercle heeft uitgeverij Manteau in het Jan Breydelstadion zondagnamiddag het misdaadverhaal ‘Buitenspel’ van Jonas Boets voorgesteld. Commissaris van In ontrafelt het geheim achter een moord op het veld tijdens de derby.
The post Jonas Boets schrijft nieuw misdaadverhaal: ‘Buitenspel’ gaat over moord tijdens de Brugse voetbalderby appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gbs De Ooievaar van start op nieuwe locatie in Burgstraat: “Een project om trots op te zijn”

Op 2 september gaan de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Damme van start in een nieuw schoolgebouw. Ze verhuizen van de verouderde locatie in de Speystraat naar een fraai heringerichte site, omgeven door groen, in de Burgstraat. “Het grootste deel van de werken gebeurde door onze eigen mensen”, zegt burgemeester Joachim Coens.
The post Gbs De Ooievaar van start

Lees meer »

Datingapps scherpen dataveiligheid aan nadat KU Leuven lekken ontdekt had

Onderzoekers van de KU Leuven hebben bij de vijftien meest populaire datingapps ontdekt dat gegevens vaak te makkelijk zichtbaar zijn voor anderen. Mensen met slechte bedoelingen zouden onder meer aan gevoelige data en exacte locaties van gebruikers kunnen komen, zo blijkt. De meeste apps deden intussen aanpassingen om hun gebruikers beter te beschermen.

Lees meer »

Inclusief gezelschapsspel voor speel-o-theek De Piepbal in Brugge

Expeditie Inclusief is een inclusief belevingsspel ontwikkeld door vzw De Ouders. Aan de hand van gezamenlijke uitdagingen en avonturen groeien kinderen met en zonder handicap dichter naar elkaar toe en leren ze elkaars leefwereld beter kennen.
The post Inclusief gezelschapsspel voor speel-o-theek De Piepbal in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Milan Fretin (23) uit Bredene breekt door als sprinter

In zijn eerste seizoen bij Cofidis heeft Milan Fretin (23) zich tot een te duchten sprinter ontpopt. Na een knappe ritzege in de Vierdaagse van Duinkerke mocht de Bredense Limburger ook in de Tour du Poitou-Charentes het zegegebaar maken.
The post Milan Fretin (23) uit Bredene breekt door als sprinter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse over nieuwe regels van taliban: “Waar is onze vroegere verontwaardiging? Hoelang gaan we nog blijven wegkijken?”

Vrouwen in Afghanistan mogen niet langer in het openbaar praten, zingen of voordragen. Drie jaar na hun machtsovername gaan de extremistische taliban steeds driester te werk. “De hele wereld kijkt toe hoe de Afghaanse vrouw stap voor stap uit de samenleving wordt geschrapt”, zegt de Afghaans-Antwerpse Khatera Shamal (29), die in 1996 met haar gezin wegvluchtte van de taliban. “De

Lees meer »