Tadej Pogacar koerste “puur op instinct”: “Nu belangrijk om momentum en goede energie in team te behouden”

Tadej Pogacar wint de eerste rit in de Pyreneeën na een meesterlijke teamzet die blijkbaar op voorhand niet gepland was: “Adam Yates moest aanvallen om de sprint harder te maken.” 

Meer krantenkoppen in België

Rob en Billy bouwen zorgwoning voor mama Nadine… in hun tuin: “Dit is de perfecte oplossing voor haar”

“Het was niet eenvoudig, want er bleek hier nog geen voorbeeld voorhanden.” Rob Jonckheere (44) en zijn partner Billy Loix (43) bouwden in hun tuin een indrukwekkende zorgwoning voor Nadine Deketelaere (73), de moeder van Rob. Een win-winoplossing waar weliswaar wat werk aan was, noemen zij het. “Ik woon zelfstandig, maar met een gerust hart”, zegt Nadine.

Lees meer »

Alweer tegenslag voor Ineos: chemiebedrijf verliest vergunning voor fabriek in Geel, die 375 mensen tewerkstelt

De fabriek Ineos Aromatics, die op het grondgebied van Geel en Laakdal ligt, heeft plots geen vergunning meer. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft die vernietigd omdat de fabriek te veel kobalt zou lozen in de Grote Nete. De Vlaamse regering onderzoekt nu wat de gevolgen zijn van het arrest. Maar Ineos zegt wel dat de fabriek voorlopig open kan blijven.

Lees meer »

Ajax door na doldwaze reeks van 34 penalty’s, jonge Belg Godts (19) krijgt lof nadat hij er twee scoorde: “Grote ballen getoond”

Een strafschoppenreeks van meer dan 25 minuten waarin 34 elfmeters werden getrapt: je verzint het niet. Het Europa League-kwalificatieduel tussen Ajax en Panathinaikos kende een onwaarschijnlijke ontknoping, met de Amsterdammers als winnaar. Onder meer dankzij de jonge Belg Mika Godts (19), die twee penalty’s scoorde en opvallende lof kreeg van z’n coach.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: twee Hamasstrijders gedood bij luchtaanval

De Israëlische onderhandelaars hebben na nieuwe vredesonderhandelingen over Gaza “hun voorzichtig optimisme uitgedrukt”. Dat meldt het kabinet van premier Benjamin Netanyahu. “Er is hoop dat de belangrijke druk van de Verenigde Staten en de onderhandelaars op Hamas ervoor zal zorgen dat Hamas zijn verzet tegen het Amerikaanse voorstel staakt”, aldus het persbericht. In dat voorstel staan “aanvaardbare elementen voor Israël”,

Lees meer »

ACHTER DE SCHERMEN. “Ik ga naar huis”: zo ontplofte vorig jaar de bom tussen Courtois en Tedesco

Thibaut Courtois (32) zal onder bondscoach Domenico Tedesco niet meer voor de Rode Duivels spelen. Dat bevestigt hij vanavond met een statement. Wij reconstrueren wat er zich allemaal afspeelde achter de schermen tijdens de bewuste avond in juni 2023, waar alles foutliep. Over bemiddelingsgesprekken tot 4u ‘s nachts en Tedesco die niet wilde meegaan in een blessureverhaal.

Lees meer »