Stanislas Deriemaeker (92) overleden, organist én peter van voormalig tv-gezicht Donaat Deriemaeker

In Berchem is de beroemde Vlaamse organist en componist Stanislas Deriemaeker overleden, zo meldt zijn familie. Stanislas Deriemaeker, die ook nonkel en dooppeter was van voormalig tv-gezicht Donaat Deriemaeker, werd 92 jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom trekt ‘topdokter’ Guy T’Sjoen (54) naar Amerika voor een kind als het ook in Gent kan?

‘Topdokter’ Guy T’Sjoen (54) en zijn man Milan Vansevenant (37) verwelkomen binnenkort een tweede kindje. Net als zoontje Maximiliaan (1,5) zal ook hun dochtertje geboren worden via een Amerikaanse draagmoeder. Waarom trekt de professor naar de Verenigde Staten terwijl zijn eigen werkplek — het UZ Gent — óók draagmoederschap voor homokoppels mogelijk maakt?

Lees meer »

Walz valt aan en overtuigt in een avond vol sterren

Tim Walz, de running mate van Kamala Harris, pakte woensdag het conventiepubliek in met tomeloze geestdrift en een dosis populisme. Naast Bill Clinton en Stevie Wonder, verscheen ook Oprah Winfrey op het podium. “Nu en dan moet je pestkoppen confronteren.”

Lees meer »

Groen wil nieuw mobiliteitsplan in Antwerpen: “Nul verkeersdoden tegen 2030”

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen heeft Groen heeft haar nieuwe mobiliteitsplan voor Antwerpen voorgesteld. Verkeersveiligheid is daarin een topprioriteit, iets waaraan het Antwerpse stadsbestuur volgens de groenen te weinig aandacht heeft besteed. "Ons doel is nul verkeersdoden tegen 2030 en een drastische vermindering van het aantal fietsongevallen", zegt lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe.

Lees meer »