Smeden maken grote Brigand

Het bestuur van de landelijke Kriekewijk in Ingelmunster hoopt dit jaar maar op één iets, namelijk een weekend zonder regen op 1, 2, 3 en 4 augustus. De editie 2023 werd immers volledig uitgeregend, waardoor de familiedag op zondag letterlijk in het water viel. Nieuw dit jaar is ‘Smeden met vrienden’. Kriekebewoner Gus Callewaert en zijn team maken een grote Brigand.

Ook dit jaar ligt de klemtoon op de gezellige en landelijke sfeer die men op de Kriekefeesten steeds kan beleven. Internationale smedengroep “Smeden met vrienden’ steekt op zaterdagvoormiddag de smissevuren aan en stelt gedurende twee dagen het ambacht van smid in de kijker. Vele jaren geleden was er nog een ‘smesse’ op de Krieke, dit op het einde van de Kweekstraat aan de Transvaal op het kruispunt met de Zuidstraat. Gus Callewaert is een nabije buur van de Krieke. Als ambachtelijk smid en lasser was hij meteen bereid om zijn vrienden uit te nodigen naar de Kriekefeesten. Ze beginnen op zaterdagvoormiddag aan hun kunstwerk, en werken dan vanaf zondagvoormiddag de volledige dag door, zodat de bezoekers zullen kunnen kennismaken met hun ambachtelijke stielkennis. Op zondagavond moet het kunstwerk af zijn: het wordt een grote Brigand, die dan later een plaatsje zal krijgen ergens in Brigandsgemeente Ingelmunster.

Hawaï-Party

Dit jaar beginnen de feesten op donderdag 1 augustus vanaf 18 uur met een Hawaï-Party naar aanleiding van de deelname van Kriekebewoner triatleet Stefaan De Clercq aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï op 26 oktober. De Wilfrieds zorgen voor de ambiance en DJ Jonas zorgt voor de leuke muziek. Er is ook een barbecue. Inschrijven via [email protected].

Op vrijdag 2 augustus is iedereen welkom vanaf 18 uur voor de jaarlijkse eucharistieviering en daarna de receptie voor wijkbewoners, sponsors, medewerkers en sympathisanten. Eén uur later start de groentenkaarting met lekkere boterhammen voor alle aanwezigen.

Tweede Farmrun

Op zaterdag 3 augustus worden de vinkeniers tegen 9 uur verwacht voor de jaarlijkse vinkenzetting. ’s Namiddags is er de tweede Farmrun voor de sportievelingen, jong en oud. Zowel individuele personen als gezinnen kunnen deelnemen. Ondanks het barslechte weer met wind en veel regen mocht de Krieke vorig jaar toch nog 170 deelnemers verwelkomen. Dit jaar komt er een nieuwe uitgave, met tal van leuke uitdagingen op een omloop van enkele kilometers. Jong en oud kunnen deelnemen voor 5 euro per persoon. Info en vooraf inschrijven via [email protected]. Op zaterdagavond wordt er dan aangeschoven voor de barbecue met hesp aan het spit. De coverband YiP zorgt voor ambiance.

Dank Alpenroos

Meer dan twintig ambachtelijke standhouders zijn reeds ingeschreven om op zondagnamiddag 4 augustus deel te nemen aan de familiedag op de Krieke. De toegang is gratis en er wordt ook aan de kinderen gedacht met een heus kinderdorp: zandbak, een strotoren, springkastelen, schminken en tattoos zetten,… Het koninklijk blaasorkest Alpenroos zorgt de hele namiddag voor feestelijke ambiance op het openluchtterras. Vorig jaar werd dit optreden door de hevige regen geannuleerd. De voorzitter en muzikanten zijn bereid om dit jaar hun optreden te hernemen zonder extra kosten voor de Krieke. Er zijn de jaarlijkse kampioenschappen eiergooien en schietlapschieten. Bij mooi weer kunnen enkele bezoekers meevliegen met de warme luchtballon, die zal opstijgen op de feestweide. De feesten worden afgesloten met een DJ in de feesttent.

Info via [email protected].

The post Smeden maken grote Brigand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Help, het is nog altijd vakantie! Expert verklaart waarom onze kinderen lastiger worden nu september nadert en hoe je daar best mee omgaat

De laatste twee weken van augustus zijn de zonnigste, maar ook de moeilijkste en niet per se de leukste. De vakantie duurt te lang, de structuur komt en gaat in vlagen en dat levert niet veel meer op – behalve een rothumeur bij kinderen en ouders. Het ding heeft een naam: vakantiemoeheid. Of nog beter: uitputting. Waarom is dat zo?

Lees meer »

West-Vlaanderens Mooiste lokt zo’n 2.000 fietsers naar Roeselare

De fietstweedaagse West-Vlaanderens Mooiste lokte dit weekend zo’n tweeduizend fietsers naar Roeselare. “Op zaterdag werden we door het slechte weer niet beloond voor onze inspanningen, gelukkig maakte zondag veel goed”, aldus Piet Samyn en Noël De Meyere van de organisatie.
The post West-Vlaanderens Mooiste lokt zo’n 2.000 fietsers naar Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoog eerbetoon voor 45 Duitse soldaten in twee duikbootwrakken

Vorig jaar slaagde maritiem archeoloog Tomas Termote erin om twee wrakken te identificeren als het zeemansgraf van 45 Duitse soldaten in duikboten uit de Eerste Wereldoorlog. Zij werden nu herdacht met indrukwekkende bloemenhuldes op land en ter zee. De toppers van de Belgische, Duitse en Britse marines en diplomatie brachten in Zeebrugge één duidelijke boodschap: “Alleen samenwerking tussen landen voorkomt

Lees meer »

Portugal getroffen door aardbeving met magnitude van 5,4

Portugal is maandagochtend omstreeks 05.11 uur lokale tijd getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,4. Dat melden het Euro-Mediterraneao Seismological Centre (EMSC) en het Amerikaanse seismologische instituut (USGS). De aardbeving heeft zich voorgedaan op 52 kilometer ten westen van Sines, in de zee, ten zuiden van Lissabon. In de hele regio werden trillingen gevoeld.

Lees meer »

Brugge pakt uit met plan voor de open ruimte

Tijdens de gemeenteraad van maandag 26 augustus zal schepen Franky Demon een plan voor de open ruimte ter goedkeuring voorleggen. Brugge wil investeren in open ruimte en die ruimtes met elkaar verbinden.
The post Brugge pakt uit met plan voor de open ruimte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanryckeghems laatste editie Waregem Koerse als burgemeester: “Eén groot hoogtepunt”

Elke Waregemnaar telt momenteel af naar Waregem Koerse. En voor burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) is dat niet anders. Deze editie wordt zelfs extra speciaal. Het is zijn 17e en allerlaatste editie als burgervader én dat mag niet ongemerkt voorbij gaan.
The post Vanryckeghems laatste editie Waregem Koerse als burgemeester: “Eén groot hoogtepunt” appeared first on KW.be.

Lees meer »