Slovaaks muziekfestival stilgelegd nadat tent is ingestort door zware storm, 29 mensen gewond

In Slovakije is het muziekfestival Pohoda Festival stilgelegd nadat door een storm een tent is ingestort. Volgens de medische diensten ter plaatse zijn daarbij 29 mensen gewond geraakt. Ongeveer 30.000 mensen zouden zijn afgezakt naar het driedaagse festival. 

Meer krantenkoppen in België

Familie en vrienden stappen jaar na overlijden witte mars voor Inès (15): “Waarom liet aanrijder nog niets van zich horen?”

Woensdag 21 augustus is het net een jaar geleden dat Inès Moula (15) het leven liet doen een bestelwagen inreed op het bushokje waar ze met haar mama zat te wachten. Mama Farah Debbar (44) is herstellende en heeft 17 operaties achter de rug. “Fysiek is nog niet alle leed geleden, maar gaat het stilaan iets beter. Maar mijn dochter

Lees meer »

Siegfried Van Reeth (N-VA) stapt over naar Vlaams Belang: “Als echte rechtse flamingant voel ik me hier beter thuis”

De Damse boekhandelaar Siegfried Van Reeth verruilt zijn engagement binnen N-VA Damme voor een plaats als bestuurslid bij Vlaams Belang. “Als echte rechtse flamingant voel ik me hier beter thuis”, zegt Siegfried, die ook zelf op de lijst zal staan bij de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Siegfried Van Reeth (N-VA) stapt over naar Vlaams Belang: “Als echte rechtse flamingant voel

Lees meer »

Vlaams gezin beleeft twee dagen op rij horrorervaring in vliegtuig zonder airco in Griekenland: “Angstaanjagend en traumatiserend”

Een tweehonderdtal reizigers op een TUI-vlucht van het Griekse eiland Zakynthos naar Schiphol heeft er twee hallucinante dagen opzitten. Twee dagen op rij moesten ze instappen in een vliegtuig waar door een defect aan de airco de temperatuur zo hoog opliep dat verschillende mensen flauwvielen. “Het was een heel angstaanjagende beleving. Ik zie mezelf en mijn drie kinderen niet snel

Lees meer »

IN BEELD. Dit was de openingsdag van Rijvers Festival

De openingsdag van Rijvers Festival in Lievegem zorgde meteen voor een magisch feestterrein. Van kippenvel bij het eerbetoon aan Luc De Vos tot volledig uit het dak gaan met Regi en Linda die eindelijk weer samen op een podium te zien zijn. Dit was de start van Rijvers Festival 2024.

Lees meer »

Winkelcentrum Donetsk in lichterlaaie: “Minstens twee doden en zeven gewonden”

Bij een aanval op een winkelcentrum in de door Rusland bezette stad Donetsk zijn zeker twee doden en zeven gewonden gevallen. Dat melden lokale autoriteiten en het Russische staatspersagentschap Tass. Op beelden van het Russische persbureau Ria Novosti is te zien hoe dikke rookpluimen opstijgen uit een volledig afgebrand gebouw.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Ivan De Vadder over harde taal van Georges-Louis Bouchez bij federale formatie: “Oude demonen komen weer boven”

Het is er hard aan toegegaan zondag tijden de gesprekken over de vorming van een federale regering. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is stevig van leer getrokken tegen de andere onderhandelaars. Hij zou onder andere Vooruit-voorzitter Conner Rousseau een "klein kind" genoemd hebben. Volgens Wetstraat-journalist Ivan De Vadder hoeven we niet uit te gaan van zware problemen. "Elke regeringsvorming heeft een zetje

Lees meer »

Nieuwe beelden tonen hoe luxejacht Bayesian “in 60 seconden zinkt”

Een bewakingscamera van een villa op Sicilië kon vastleggen hoe superjacht Bayesian in de nacht van zondag op maandag werd gegeseld door stormweer. “In amper 60 seconden kan je het schip zien verdwijnen”, zegt de bewoner aan de krant Giornale di Sicilia. Het superjacht van 70 miljoen euro kapseisde iets voor 5 uur ‘s ochtends nadat een plotse, hevige waterhoos

Lees meer »