Overstromingen of niet, 3 jaar na de ramp in Wallonië doet de vastgoedmarkt het er net verrassend goed

Drie jaar na de enorme overstromingen in Wallonië, waarbij 39 doden vielen en ruim 2,5 miljard euro materiële schade werd geleden, doet de vastgoedmarkt in de getroffen zones het verbazingwekkend goed. Kopers lijken zich nog weinig aan te trekken van het overstromingsrisico. 

Meer krantenkoppen in België

Janos Braem (Groen) slaakt alarmkreet: “Steeds meer daklozen in Brugge”

Gemeenteraadslid Janos Braem (Groen) slaat alarm over de groeiende dakloosheid in Brugge en de ontoereikende capaciteit van de nachtopvang. Ondanks inspanningen om niemand op straat te laten slapen, blijkt de vraag naar opvangbedden de huidige capaciteit te overstijgen. De politicus roept de stad op om dringend te investeren in de uitbreiding van de nachtopvang en alternatieve locaties te zoeken om

Lees meer »

Trots op Oostende wil huisdieren en ziekenhuispatiënten samenbrengen via paviljoen: “Unieke kans om baasjes met dieren te herenigen”

Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen denkt onder andere aan een huisdierenpaviljoen dat vasthangt aan AZ Oostende. “Een unieke kans om huisdieren te herenigen met hun zieke baasjes”, zegt Scarlett Opstaele. Het ziekenhuis staat alvast niet weigerachtig tegenover het idee. “We zijn bereid om mee te denken hoe we dit kunnen realiseren”, klinkt het positief.<br

Lees meer »

Wijngoed Choupette viert vijfde verjaardag met wijnterrasdagen: “Lokale verkoop erg belangrijk”

Wijngoed Choupette viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Het jarige wijngoed heeft ondertussen vier wijnen en een fruitwijn in zijn assortiment en brengt volgend jaar ook een mousserende wijn op de markt. Tijdens de twee laatste weekends van augustus organiseert Choupette zijn jaarlijkse wijnterrasdagen, waar zowel met het wijngoed als met de wijnen kennis kan gemaakt worden.
The post

Lees meer »

London Zoo verwijdert gorilla-kunstwerk van Banksy

Het jongste kunstwerk van Banksy aan de London Zoo – een streetarttekening op een rolluik aan de ingang van de dierentuin – werd om veiligheidsredenen verwijderd. Om het werk veilig te stellen, maar ook om de toegangspoorten van de zoo tijdens de drukke zomerperiode volledig te kunnen gebruiken, luidt het bij de zoo. In de plaats werd een replica geplaatst.

Lees meer »

Arne Schreel is de gemotiveerde kapitein van KFC Damme (4B)

De jongens van Johnny Bleyaert en Koen Thiebaut misten op een haar na de promotie na verlies in de nacompetitie. Ze bereiden zich stevig voor om opnieuw een toonaangevende rol te vervullen in een familieclub die groeit en bloeit.
The post Arne Schreel is de gemotiveerde kapitein van KFC Damme (4B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De crew had meteen de opnames moeten stoppen”: waarom Martine écht opstapte bij Jelmont in ‘B&B zkt lief’

Nu ook de 64-jarige Martine Verbreyt haar koffers heeft gepakt, blijft Jelmont (62) alleen achter in een lege bed and breakfast in ‘B&B zoekt lief’. Ook de massagetherapeute heeft geen goed woord over voor de omstreden Nederlander. “Jelmont is een psychopaat”, klinkt het, “een toxische valsaard met waanideeën.” In dit interview schetst ze een onthutsend beeld van haar laatste dagen

Lees meer »

Zillebeke sluit zomervakantie af met kermis: vier dagen feest vol ambiance

Eind augustus zorgen de Zillebeekse Dorpsraad, het Sint-Maartenscomité en de Sint-Pietersvrienden voor een gevarieerd kermisprogramma. Alles vindt plaats tussen vrijdag 23 en maandag 26 augustus in oc In ‘t Riet en op de parking.
The post Zillebeke sluit zomervakantie af met kermis: vier dagen feest vol ambiance appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Ark drie dagen lang een speeldorp

Drie dagen lang werden de namiddagen rond half augustus in de Ark gevuld met activiteiten voor de Ardooise jeugd. Na een geslaagde tryout, enkele maanden geleden, werd een driedaagse opgezet volgens hetzelfde concept. Een speeldorp met springkastelen, workshops, een zomerse bar en veel begeleide animatie… Alles was er om de kinderen te boeien. (JM/foto JM)
The post De Ark

Lees meer »