Nieuwe VSOA-voorzitter Patrick Roijens: “Wij willen praten over efficiëntere overheid”

“Ook in deze besparingstijden willen wij praten over een efficiëntere overheid. Maar wel in een eerlijke context.” Dat zegt Patrick Roijens, de Hasselaar die eind april tot nieuwe voorzitter van de liberale VSOA-vakbond werd verkozen. “De hamvraag is: welke overheid willen onze nieuwe regeringen?”

 

Meer krantenkoppen in België

Zwangere Guy wordt binnenkort papa: “Papa ZG for real”

Rapper Zwangere Guy, oftewel Gorik van Oudheusden, staat op het punt om vader te worden. Slechts enkele uren geleden sloot hij de Dance Hall op Pukkelpop af zonder enige hint te geven over zijn aanstaande vaderschap. Nu deelt hij echter het bijzondere nieuws in een interview met ‘De Morgen’ en via zijn Instagram.

Lees meer »

Hij wilde de juridische triomf in miljardenzaak vieren op zijn luxejacht: wie is Mike Lynch, de ‘Britse Bill Gates’ die onder de golven verdween?

Na twaalf jaar verwikkeld te zijn geweest in rechtszaken, leek Mike Lynch (59) aan het langste eind te trekken. De Britse tech-ondernemer werd onlangs vrijgepleit, ging dat vieren op zijn luxejacht voor de kust van Sicilië en verdween daar maandagochtend onder de golven. Nu is zijn lichaam samen met dat van zijn dochter gevonden.

Lees meer »

Nieuweling Korneel Vandenheede boekt eerste zege: “Totaal onverwachte winst”

Een stage afronden met winst: beter kan niet! Met Team Keukens Buysse verbleef Korneel Vandenheede (16) vorige week enkele dagen in La Roche. Op weg naar huis pikte hij een wedstrijd in Lerinnes mee. Daar boekte de tweedejaarsnieuweling z’n allereerste overwinning ooit.
The post Nieuweling Korneel Vandenheede boekt eerste zege: “Totaal onverwachte winst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze brief bracht ooit vreselijk nieuws en is nu gevonden op grootste oorlogsbegraafplaats: “We denken dat iemand deze brief mist”

In de Westhoek vond een Britse toerist een verloren maar originele brief op de grootste oorlogsbegraafplaats ter wereld. De brief brengt een vrouw het noodlottige nieuws dat haar man vermist is aan het front. Het In Flanders Fields Museum lanceert een oproep naar de eigenaar, wellicht familie van de vermiste soldaat. “Zulke documenten hebben een sterke emotionele betekenis voor nabestaanden.”

Lees meer »

Nederlandse presentator Gordon woont niet langer in Dubai sinds hij er boete van 50.000 (!) euro kreeg

Het afgelopen anderhalf jaar was dramatisch voor de Nederlandse zanger en presentator Gordon (56), bij ons bekend als jurylid in ‘K2 zoekt K3’. Zijn verloving werd verbroken, zijn televisiecarrière stopte en hij moest zijn concerten afblazen. En nog meer rampspoed kwam op Gordons pad: in Dubai kreeg hij een monsterboete, waarna hij besloot om naar Nederland terug te keren. Ook

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste bergrit begonnen, Van Aert maakt zich geen illusies: “99% zeker dat ik rode trui straks kwijt ben”

De vierde etappe van deze Vuelta is de eerste op Spaanse bodem én de eerste voor de klassementsmannen. Aankomst van deze bergetappe ligt op de Pico Villuercas, een klim van bijna 15 kilometer met vooral aan het eind enkele oersteile kilometers met pieken tot 20%. Verliest een favoriet hier al van z’n pluimen? En hoe verloopt de dag voor leider

Lees meer »

Man doodgeschoten op druk treinperron in Frankfurt

Dinsdagavond heeft een 54-jarige man een 27-jarige man koelbloedig geëxecuteerd met enkele schoten in het hoofd, midden op een perron van het drukke centraal station in Frankfurt. De Duitse politie heeft een verdachte gearresteerd. Dat melden de Duitse autoriteiten.

Lees meer »