Neuroloog Steven Laureys over de toestand van Joe Biden: “Zelfs al heb je de beste neuroloog en medicatie, het gaat niet verbeteren”

Hij verwarde de Oekraïens president Zelenski met Poetin, en noemde zijn vicepresident Kamala Harris per ongeluk Trump. Maar niet de versprekingen zijn het grootste probleem van Joe Biden, zegt neuroloog Steven Laureys (ULiège). “Ik maak me zorgen over het totaalbeeld.”

 

Meer krantenkoppen in België

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Paus begint aan lange reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus begint aan zijn ambitieuze reis door Zuidoost-Azië. Het belooft een beproeving te worden voor de fragiele gezondheid van de 87-jarige paus. Het is de langste en verste tocht in zijn tijd als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Hoe slechte akoestiek een gezellig avondje uit kan verpesten 

Samen op restaurant gaan, kan heel gezellig zijn. Tot je binnenkomt en het geluid van de zaal je om de oren slaat. Dat is de ergernis van Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2. "Dat is vaak in de hippe, duurdere tenten omdat die plafonds hebben van 47 meter hoog en vergeten

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Werknemers Audi staan hele dag voor gesloten fabriekspoorten: “We willen duidelijkheid, dit is mentaal zwaar”

Maandag hebben enkele honderden werknemers van Audi Brussel de hele dag voor de fabriekspoorten verzameld, maar de fabriek zelf bleef onherroepelijk dicht. De meeste aanwezigen wilden wel aan het werk, maar willen vooral duidelijkheid. “Iedere dag thuiskomen en tegen je vrouw moeten zeggen dat je niet weet of je de volgende dag kunt werken, dat is mentaal zwaar.”

Lees meer »