“NAVO-landen onderschatten ons nucleair potentieel”, waarschuwt Russische viceminister

De NAVO-landen nemen de Russische nucleaire dreiging niet ernstig genoeg. Daarvoor heeft de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov (64) gewaarschuwd. “Ze onderschatten ons nucleair potentieel (…), maar wij achten het mogelijk om alle middelen te gebruiken die we ter beschikking hebben”, aldus de minister in een reactie op de NAVO-top die deze week plaatsvond. 

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter gemeenteraad Hendrik Verkest (CD&V) scherp voor Wingense oppositie: “Wij maken de mensen geen blaasjes wijs”

In een zeldzame persmededeling laat de vroegere burgemeester en huidige voorzitter van de gemeenteraad, Hendrik Verkest (71), weten dat de belastingen in Ruiselede onvermijdelijk moeten stijgen om in de nieuwe fusiegemeente Wingene alle goedgekeurde investeringen mogelijk te maken. “Wie beweert dat we het nieuwe Wingene kunnen bouwen op de belastingen van een klein dorp, maakt de mensen blaasjes wijs”, meent

Lees meer »

“Zelfs Eddy Merckx en Kamagurka hebben nog bij ons gevoetbald”: Strandleeuwen voetballen al 75 jaar op strand van Mariakerke

De Oostendse voetbalclub en vriendengroep Strandleeuwen viert dit jaar haar 75ste verjaardag. De club werd opgericht in 1946 en dankt haar bestaan aan de sportieve locals die graag bewoners verenigen door samen een balletje te trappen. Voetballen doen ze niet op een veld, maar wel op het strand van Mariakerke. “West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Gent. Onze leden kwamen van overal”,

Lees meer »

Oekraïne richt militair kantoor op in Rusland

Volgens president Volodimir Zelenski hebben Oekraïense troepen de controle veroverd over de Russische stad Soedzja. Voor het eerst sinds de start van de oorlog hebben de Oekraïners zelfs een militair kantoor opgericht op Russisch grondgebied.

Lees meer »

40 à 50 personen opgetrommeld en een helikopter aan 12.000 euro per uur: wat kost een reddingsactie aan de kust? 

Brandweer, ambulances, politie en een helikopter. Die werden gisteren allemaal ingezet voor een reddingsactie aan zee. "Totaal overbodig." Dat was de reactie van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) na afloop. De 41-jarige man, die er urenlang werd gezocht, werd uiteindelijk in goede gezondheid teruggevonden in Aalst. Maar hoeveel heeft die zoekactie nu in totaal gekost? Veel, zo zeggen verschillende bronnen.

Lees meer »

Phil Kevin, bekend van megahit ‘Komaan en doe het’, treedt nog jaarlijks wereldwijd 220 keer op: “Ik leid een luxeleven”

35 jaar na zijn monsterhit ‘Komaan en doe het’ brengt Phil Kevin (54) het nummer nog eens in ‘Tien om te zien’. En voor de fans heeft hij nog meer in petto. “Eind augustus breng ik een nieuwe eigentijdse versie uit.” De zanger vertelt ook waarom hij negen jaar geleden met zijn vrouw Christine en zoon Cedeño (12) naar Tenerife

Lees meer »

Luc Bellings tipt deze dame blanche aan de kust: “Eén van de lekkerste chocoladesauzen die ik al in mijn leven kreeg voorgeschoteld”

Bestaat er na deze week vol tropische temperaturen een gepaster dessert dan een dame blanche? En dus lepelde Luc Bellings tussen Knokke en De Panne vijf coupes van de onvervalste klassieker leeg: “Ik moet me inhouden of ik drink dat kopje chocoladesaus meteen helemaal leeg.” Al bleek de zoektocht naar de perfecte dame blanche iets moeilijker dan verhoopt.

Lees meer »

Waarom Kamala geen familienaam mag hebben

Als Amerikaanse vrouwen president willen worden, mogen ze alleen ‘Hillary’ of ‘Kamala’ heten. Een familienaam is een mannelijk voorrecht. Gender is, net als etniciteit, nog altijd belast met stereotypen en vooroordelen.

Lees meer »

Nadat er vorige editie geen enkele vrouw won: organisatie Ensors past regels rond genderneutrale prijzen aan

De organisatie van de Ensors heeft haar reglement herzien en aangepast nadat ze de afgelopen jaren veel kritiek kreeg. Ze maakten het evenement in 2022 genderneutraal, maar daardoor kon de afgelopen editie geen enkele vrouw een beeldje in de wacht slepen, wat voor veel boosheid en ongeloof zorgde. “Voor volgende editie zullen we de stemprocedure verfijnen”, klinkt het.

Lees meer »