N-VA clasht al op eerste vergadering met CD&V over verplichte fusies: “Dan is het een regering zonder ons”

Gemeenten verplichten om te fuseren of niet? Die vraag leidt in de Vlaamse onderhandelingen tot een clash tussen N-VA en CD&V. N-VA wil een verplichting vanaf 2030, om enkel nog gemeenten van minimaal 40.000 inwoners te hebben, maar CD&V stelt haar veto. “Wij stappen niet in een regering met verplichte fusies.”

 

Meer krantenkoppen in België

Wandelaar sterft op weg naar hoogste bergtop van Duitsland

Een Duitse wandelaar is om het leven gekomen bij de beklimming van de hoogste bergtop van Duitsland. De man was donderdagochtend vanaf de Oostenrijkse grensgemeente Ehrwald vertrokken naar de top van de Zugspitze in Beieren. Toen hij op het afgesproken tijdstip niet terug was, verwittigde zijn vrouw de politie.

Lees meer »

Van het BK dildowerpen tot de meest vrouwvriendelijke editie ooit: tien redenen waarom je Kamping Kitsch Club niet mag missen

Op minder dan 24 uur voor de start van Kamping Kitsch Club, stoomt de volledige regio zich klaar om zich onder te dompelen in een wereld van fluo. Het festival is intussen volledig uitverkocht, op 200 tickets na die enkel aan de kassa gekocht kunnen worden. De organisatie verwacht 27.000 feestvierders. Wij geven je graag tien redenen waarom je Kamping

Lees meer »

Vakantiehoeve Schraevenacker is oase van rust in de IJzervallei: “Kinderen vrij laten genieten van het boerderijleven”

De zomer is het ideale moment om met de kinderen of kleinkinderen erop uit te trekken. Vakantiehoeve Schraevenacker in Oostvleteren is de place to be om met het gezin te genieten van het zalige buitenleven.
The post Vakantiehoeve Schraevenacker is oase van rust in de IJzervallei: “Kinderen vrij laten genieten van het boerderijleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gistelse geocaching kent veel succes: “Al 10.000 gevonden logs”

Al een tijdje kan je in Gistel deelnemen aan verschillende schattenzoektochten, beter bekend als geocaching. De routes kennen heel wat succes: de kaap van 10.000 gevonden logs is ondertussen overschreden.
The post Gistelse geocaching kent veel succes: “Al 10.000 gevonden logs” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boetes voor lakse ouders en minder verlof voor leerkrachten: dit ligt op tafel in de Vlaamse onderhandelingen over onderwijs

N-VA, Vooruit en CD&V bogen zich vandaag aan de centrale Vlaamse onderhandelingstafel over het grote onderwijsdossier. In de laatste onderhandelingsnota staan nog veel discussiepunten, maar enkele grote lijnen zijn wel al afgeklopt: leerlingen én ouders moeten Nederlands leren. Leerkrachten krijgen minder verlof. Van de gratis schoolmaaltijden is geen sprake meer. En er wordt geschrapt in het lessenrooster. Een overzicht.

Lees meer »

Oldtimer busje vat vuur op A19 en gaat in vlammen op

Langs de A19 is zaterdagavond ter hoogte van Geluveld bij Zonnebeke een oldtimer uitgebrand. De Volkswagen T1 reed rond 17.30 uur in de richting van Kortrijk toen er plots achteraan rook opsteeg. De motor van de T1 bevindt zich namelijk aan de achterkant van het voertuig.

Lees meer »

Waterlek in Wijnendale na twee dagen eindelijk gevonden: “Nog achttal woningen ondervindt hinder”

Bijna twee dagen na de start van de problemen is het waterlek in Wijnendale gevonden. Het bevindt zich ondergronds in de Wijnendale-Stationsstraat, ter hoogte van de Groene 62. “Een achttal woningen heeft nog geen water”, zegt burgemeester Kristof Audenaert.
The post Waterlek in Wijnendale na twee dagen eindelijk gevonden: “Nog achttal woningen ondervindt hinder” appeared first on KW.be.

Lees meer »