“Misschien is het morgen wel aan mij om Vingegaard eraf te rijden”: Remco Evenepoel verliest tweede plaats, maar blijft strijdvaardig

Remco Evenepoel is zijn tweede plaats kwijt in het algemene klassement van de Tour, maar hij houdt wel een goed gevoel over aan de eerste Pyreneeënrit. “De verhoudingen kloppen, maar ik kom behoorlijk dicht bij het niveau van Vingegaard. Misschien is het morgen wel aan mij om hem eraf te rijden.” 

Meer krantenkoppen in België

‘Man bijt hond’ keert terug, MNM krijgt opfrisbeurt en nieuwe gezichten van ‘#LikeMe’ bekend: zo ziet najaar op VRT eruit

Play4 haalt ‘Komen eten’ opnieuw boven, VTM vist Bruno Wyndaele op, maar de opmerkelijkste tv-comeback van het jaar is die van ‘Man bijt hond’. Het eigenzinnige actua-programma zal komende winter negen weken lang te zien zijn op VRT 1. Verder wil de openbare omroep scoren met nieuwe programma’s van Dieter Coppens en Tom Waes, verrassende gasten in ‘De Columbus’, een

Lees meer »

Durbuy voorlopig niet kip met gouden eieren voor Marc Coucke: wij doken in de cijfers van zijn imperium

Durbuy is (voorlopig) niet Marc Couckes kip met de gouden eieren. Zoveel blijkt uit de nieuwe jaarrekeningen van de verblijfs- en vrijetijdsactiviteiten in het Ardeense stadje. Wij doken in de cijfers en ontdekten dat onder meer Couckes vijfsterrenhotel Sanglier en golfclubs nog altijd (zwaar) verlieslatend zijn, terwijl het avonturenpark intussen wel al fraaie groene cijfers neerzet.

Lees meer »

‘Fortnite’ terug beschikbaar op iPhone in Europa

Epic Games heeft zijn eigen appwinkel gelanceerd voor Android wereldwijd en voor iPhone en iPad in Europa. Hierdoor hoeven gebruikers ‘Fortnite’ niet meer via de appwinkels van Google en Apple aan te schaffen. Het populaire spel is dus na vier jaar afwezigheid weer beschikbaar voor Apple-apparaten in Europa.

Lees meer »

Ontwikkelaar dient nieuwe aanvraag in voor bouw van 45 vakantiewoningen in Koksijde

Er is een nieuwe ontwikkeling in het dossier rond de herbestemming van de site CamperDuin in Koksijde. Nadat de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het omvormen van de camping tot een vakantiepark was geweigerd, is er nu een nieuwe aanvraag ingediend.
The post Ontwikkelaar dient nieuwe aanvraag in voor bouw van 45 vakantiewoningen in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse ezel Tibère krijgt levensreddende operatie in België dankzij online inzamelactie

Binnen enkele dagen vertrekt de Normandische ezel Tibère naar België om een zeldzame operatie te ondergaan. Tibère lijdt aan hyperdontie, een aandoening waardoor hij te veel tanden heeft. Dat brengt zijn leven in gevaar. Zijn verhaal ontroerde honderden mensen, die hebben bijgedragen aan een online inzamelactie. Dankzij hun steun zal het dier de nodige zorg in België ontvangen.

Lees meer »

Dronken officieren, een plezierjacht en een generaal die Zelensky afviel: zo verliep de sabotage die gas ook voor u heel duur heeft gemaakt

Oekraïne was betrokken bij de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen, wat in 2022 leidde tot een aanzienlijke stijging van onze gasprijzen. President Zelensky was op de hoogte, zo blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’ (WSJ). Het verhaal klinkt bijna als een grap. Wat krijg je als je legerofficieren, rijke zakenmannen en een flinke hoeveelheid

Lees meer »

Het Strooiboomse Schaapje in Slypskapelle wordt permanent café: “Groot succes bij fietsers”

Op wijk Strobome in Slypskapelle bij Moorslede startte schapenhandelaar Yves Selschotter recent het pop-upcafé Het Strooiboomse Schaapje op. “Dit smaakt echter naar meer”, aldus Yves, die binnenkort ook de locatie openstelt voor Strobome Kermis.
The post Het Strooiboomse Schaapje in Slypskapelle wordt permanent café: “Groot succes bij fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schrijver Arnon Grunberg over controversiële Brusselmans-column en ontslag bij ‘Humo’: “Laffe reactie van hoofdredactie was reden om op te stappen”

Schrijver Arnon Grunberg is uiteindelijk opgestapt als columnist bij weekblad ‘Humo’ vanwege de “laffe” reactie van de hoofdredactie op de ophefmakende column van Herman Brusselmans. Dat heeft hij vrijdag gezegd in ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1. “Ik kan niet voor een blad schrijven waar ik geen enkel respect meer heb voor de hoofdredactie.”

Lees meer »

Terwijl Oekraïners doorstoten in Koersk, verslechtert situatie aan oostfront: “Troepen moeten opnieuw granaten rantsoeneren”

Terwijl het Oekraïense offensief in de Russische provincie Koersk zich met rasse schreden voortzet, gaat de situatie aan het oostfront er fel op achteruit. Dat schrijft de Britse zakenkrant ‘The Financial Times’ op basis van anonieme bronnen. “De troepen die de Russen in de regio Donetsk proberen terug te drijven, moeten nu opnieuw granaten rantsoeneren”, klinkt het.

Lees meer »

Kazou zoekt alternatief voor laatste kamp aan Costa Brava nadat er opnieuw deelnemers ziek zijn geworden

Kazou, de jeugdwerkorganisatie van het gezondheidsfonds CM, gaat op zoek naar een alternatief voor het kamp dat later deze week van start gaat in het Spaanse Platja d’Aro. De beslissing wordt genomen omdat er al verschillende besmettingen hebben plaatsgevonden op die kampplaats en omdat de resultaten van de virusstalen van de laatste besmetting tot donderdag op zich laten wachten.

Lees meer »

Romain Maes (88), die 62 jaar koster was op de Sint-Tilloparochie, overleden

Woensdagmorgen 21 augustus is Romain Maes overleden in WZC De Plataan waar hij verbleef. De man was maar liefst 62 jaar koster op de Sint-Tilloparochie en was ook het levend geheugen van de kerkgemeenschap. Van Romain wordt dinsdag 27 augustus om 10 uur afscheid genomen in zijn Sint-Tillokerk.
The post Romain Maes (88), die 62 jaar koster was op

Lees meer »

Man die naast kerk Boortmeerbeek woont, wil dat klokken stoppen met luiden: “Zo luid en zo vaak: het lijkt wel of ik in het Vaticaan woon”

In Boortmeerbeek heeft een inwoner een klacht ingediend tegen het luiden van de kerkklokken. “Ik werk vaak ’s nachts en kan overdag onmogelijk slapen door het geluid van de klokken”, zegt hij. De schepen van Erfgoed, noch de lokale verantwoordelijken van de kerk zijn van plan om in te gaan op de vraag van de man: “Het gaat om cultureel

Lees meer »