Minstens 20 doden en 100 gewonden na Israëlische luchtaanval op vluchtelingenkamp nabij Khan Younis

Bij Israëlische luchtaanvallen op het vluchtelingenkamp van al-Mawasi, in de buurt van Khan Younis, zouden minstens 20 doden en 100 gewonden zijn gevallen. Dat zeggen Palestijnse bronnen en wordt ook door Israëlische media overgenomen. Al Jazeera spreekt zelfs over 50 doden. Israël zegt dat het de berichten over de aanval onderzoekt, maar volgens interne bronnen gaat het inderdaad over een "zeer omvangrijke". 

Meer krantenkoppen in België

Motorrijder heeft ontzettend veel geluk bij ongeval in Kortemark: “Hij vloog door raampje van 40 centimeter vlak naast voordeur” 

Bij een ongeval in Kortemark is een motorrijder er als bij wonder met lichte verwondingen vanaf gekomen. De man bleef rechtdoor rijden op een splitsing van 2 straten en ging zo over een vluchtheuvel, botste tegen een richel en werd van zijn motorfiets geslingerd. De motorfiets kwam terecht tegen de gevel van een huis, de man zelf vloog door een

Lees meer »

Opvallend weinig wespen deze zomer (en daar moeten we niet om juichen)

Officiële tellingen zijn er niet, maar het valt wel op: er zijn dit jaar minder wespen dan andere zomers. Dat heeft voornamelijk te maken met het natte voorjaar, zegt insectenkenner Peter Berx. En dat is niet goed voor het ecosysteem. "Eén of twee slechte voorjaren na elkaar is niet zo erg, maar als deze trend blijft voortduren, dan weet ik

Lees meer »

Zizou Bergs bevestigt deelname aan European Open in Antwerpen

De European Open mag dit jaar rekenen op Zizou Bergs als Belgische publiekstrekker in de hoofdtabel. Het Antwerpse ATP-toernooi in oktober (13-20/10) bevestigt de deelname van het nummer 85 van de wereld. Eerder maakte de European Open al de komst van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 11) als ‘top of the bill’ bekend.

Lees meer »

Oosterweelwerken lopen drie jaar vertraging op, onder andere door PFAS

De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen zullen pas einde 2033 klaar zijn, en niet in 2030 zoals eerder werd aangekondigd. De vertraging heeft onder meer te maken met de PFAS-vervuiling. “Door een langere doorlooptijd van vergunningen en bijkomende onderzoeken door PFAS zullen alle verbindingen van Oosterweel pas in 2033 klaar zijn”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

Lees meer »

Opnieuw grote zoekactie naar drenkeling in Oostende

De hulpdiensten zijn in Oostende massaal op zoek naar een mogelijke drenkeling. Dat bevestigt de lokale politie van Oostende. Een 41-jarige man uit Aalst ging volgens zijn vrienden in de vooravond in zee, maar kwam niet meer uit het water.
The post Opnieuw grote zoekactie naar drenkeling in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp

De Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster krijgen dit jaar een nostalgisch randje: het dorp wordt drie dagen lang ondergedompeld in een onvervalste fifties-sfeer. “Het waren dé gloriedagen van Nieuwmunster.”
The post 12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nele Abbas en Inge Damme komen op bij Voor Oudenburg

‘Voor Oudenburg’ stelt twee nieuwe kandidaten voor uit de deelgemeenten: Nele Abbas (Westkerke) en Inge Damme (Roksem). Allebei mama en verbonden met het onderwijs.
The post Nele Abbas en Inge Damme komen op bij Voor Oudenburg appeared first on KW.be.

Lees meer »