Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag

Maurits Gadeyne (86) en Lucienne Dejaegher (85) uit de Zonnebeekseweg in Ieper vierden hun briljanten huwelijksverjaardag. Zij trouwden in het Franse Tourcoing op 26 juni 1959.

Maurits was bediende bij de NMBS en Lucienne zorgde voor het huishouden. Maurits werd geboren in Boezinge op 3 maart 1938. “Als boreling gaf ik weinig teken van leven, maar dokter Dekemele stak mij in een emmer met ijskoud water. Het is goed gekomen”, lacht Maurits. Lucienne werd geboren over de schreve in Tourcoing op 11 februari 1939.

“Wij waren nog jong toen wij trouwden en mijn vrouw kwam dan nog uit Frankrijk”, vertelt Maurits. “Het leven heeft soms rare kronkels. Ik ontmoette Lucienne toen zij op bezoek kwam bij familie in de streek. Het was liefde op het eerste gezicht.” Maurits werkte als seinwachter bij de NMBS en Lucienne werkte in Bellewaerde in de souvenirwinkel, samen met dochter Liliane van de familie Floorizoone die toen nog eigenaar was van het pretpark.” Ze hebben twee kinderen Christine en Rudy, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

The post Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vertrekhal en bagagezone Brussels Airport afgesloten wegens bommelding, reizigers mochten vliegtuig niet uit

Brussels Airport is wegens een verdachte melding in de nacht van zaterdag op zondag tijdelijk gedeeltelijk afgesloten geweest. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven bevestigd nadat er tientallen meldingen van reizigers binnenliepen. De vertrekhal en de bagagezones werden bijna drie uur lang afgesloten. Uiteindelijk bleek dat het een vals alarm betrof.

Lees meer »

Leuke verrassing voor jonge spelers: Brandon Mechele is ‘special guest’ op zomerstage voor de jeugd van Sporting Keiem

Sporting Keiem organiseerde deze week een zomerstage voor de jeugd, samen met Yolo academie. Er was ook hoog bezoek, want Brandon Mechele van Club Brugge kwam langs om met alle jonge spelers te praten.
The post Leuke verrassing voor jonge spelers: Brandon Mechele is ‘special guest’ op zomerstage voor de jeugd van Sporting Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 370 Franstalige scholen bannen smartphone

De 373 scholen van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) verbieden het gebruik van smartphones vanaf het begin van het nieuwe schooljaar. In de loop van het jaar zal er een verbod gelden in kleuter-, basis- en middelbare scholen, melden enkele kranten donderdag.

Lees meer »

De Wever (N-VA) als laatste op gesprek bij de koning – Rousseau (Vooruit): “Niet omdat De Wever weg is, dat hij niet kan terugkomen”

Het is game over voor formateur Bart De Wever (N-VA). Het “ultiem akkoord” van de N-VA-voorzitter met MR, Les Engagés, Vooruit en CD&V is gesneuveld. MR ging niet akkoord met het laatste voorstel van De Wever. De koning start vandaag met nieuwe consultatierondes en ontvangt de vijf partijvoorzitters (CD&V, MR, Vooruit, Les Engagés en N-VA) die onderhandelen over een federale

Lees meer »

LIVE VUELTA. Wout van Aert: “Ik heb een grotere kans dan gisteren, maar ik moet wel zélf over de klim geraken”

Cordoba is traditiegetrouw een afspraak voor de snelle mannen. In de schaduw van de wereldberoemde Mezquita krijgen ze voorlopig een laatste kans. Hierna moeten ze overleven tot in de derde week voor een nieuwe échte sprintkans. Op 40 kilometer van de streep passeert het peloton al een keertje aan de streep. Dan snijden ze wel nog de venijnige Alto del

Lees meer »

12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp

De Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster krijgen dit jaar een nostalgisch randje: het dorp wordt drie dagen lang ondergedompeld in een onvervalste fifties-sfeer. “Het waren dé gloriedagen van Nieuwmunster.”
The post 12de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster worden ‘volkse kermesse’: figuranten pakken uit met ‘levende geschiedenis’ van het dorp appeared first on KW.be.

Lees meer »