LIVE WORLD MATCHPLAY. Gerwyn Price opent de avond in Blackpool, Dimitri Van den Berg morgen pas in actie

In Blackpool gaat vanavond de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Zoek niet naar Dimitri Van den Bergh straks. De winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel morgenavond pas. Wel op het programma: onder andere Gerwyn Price, wereldkampioen Luke Humphries en Raymond van Barneveld. Volg het hier live of op VTM 2. 

Meer krantenkoppen in België

Mira Tanghe ontmoet wegens haar beperkt zicht eens in ’t écht CAMILLE in Kursaal Oostende: “Ze zette zelfs een handtekening op mijn spalken”

Vele kindjes dromen van een ontmoeting met CAMILLE. Helaas kunnen CAMILLE en haar entourage dat niet voor iedereen mogelijk maken. Maar CAMILLE heeft een gouden hart en dus zei ze – samen met haar entourage – JA op onze vraag of Mira Tanghe uit Sint-Eloois-Winkel eens backstage mocht langskomen voor een persoonlijke ontmoeting. De twaalfjarige Mira is een grote fan

Lees meer »

LIVE VUELTA. Van Aert moet nipt plooien voor Groves in tussensprint en laat peloton nadien lopen, brengt slotklim vuurwerk?

De vierde etappe van deze Vuelta is de eerste op Spaanse bodem én de eerste voor de klassementsmannen. Aankomst van deze bergetappe ligt op de Pico Villuercas, een klim van bijna 15 kilometer met vooral aan het eind enkele oersteile kilometers met pieken tot 20%. Verliest een favoriet hier al van z’n pluimen? En hoe verloopt de dag voor leider

Lees meer »

Na 25 jaar voor een klas te staan, geeft directie Mieke plots andere taak: “Toen ik het hoorde, stortte mijn wereld in”

Eind juni kreeg juffrouw Mieke Azou (47) te horen dat ze niet langer voor haar eerste kleuterklas in GBS Wevelgem in de Goudenregenstraat mag staan. Begin september krijgt ze een nieuwe taak binnen de scholengroep, niet voor een klas, niet op dezelfde afdeling. “Er was wel eens een meningsverschil en ik viel begin dit jaar uit met een hernia, maar

Lees meer »

Kinepolis telt eerste jaarhelft ruim 15 procent minder bezoekers dan vorig jaar: “Te weinig blockbusters door Hollywoodstaking”

Kinepolis heeft de eerste helft van dit jaar ruim 15 procent minder bezoekers gehad tegenover dezelfde periode vorig jaar. Volgens de bioscoopgroep komt dat door het uitblijven van kaskrakers, wat het gevolg is van de maandenlange staking in Hollywood. "Vorig jaar hadden we blockbusters als ‘Oppenheimer’ en ‘Barbie’, zulke films bleven in de eerste helft van dit jaar uit."

Lees meer »

Ivan De Vadder acht kans klein dat federale onderhandelaars vandaag nog akkoord vinden: “Het ziet er echt niet goed uit”

De kans is klein dat de onderhandelaars van N-VA, MR, Vooruit, CD&V en Les Engagés vandaag nog tot een akkoord zullen komen over de vorming van een nieuwe federale regering. Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Hij vraagt zich zelfs af of er überhaupt nog onderhandeld zal worden voor formateur De Wever vanavond verslag moet gaan uitbrengen bij de koning.

Lees meer »

Genderneutrale Ensors blijven ondanks kritiek, maar stemprocedure verandert

Ook in 2025 blijven de Ensors, de film- en televisieprijzen die tijdens Filmfestival Oostende worden uitgereikt, genderneutraal. Alle acteerprestaties worden nog steeds samen beoordeeld, ondanks de forse kritiek uit de film- en televisiewereld daarop. Bij de laatste editie is er geen enkele vrouw bekroond voor haar acteerprestatie. De stemprocedure wordt wel aangepast, laat de Ensor Academie weten op een persconferentie.

Lees meer »

Ieper verwacht ‘normale’ IJzerwake… die wel duurder wordt

Het contrast met vorig jaar kan niet groter zijn. Zo veel opschudding er toen was over de nakende IJzerwake, zo stil is het vandaag rond de manifestatie in Steenstrate bij Ieper, die zondag voor de 23ste keer plaatsvindt. Aan het monument van de gebroeders Van Raemdonck worden de Vlaamse frontsoldaten van de wereldoorlogen herdacht.
The post Ieper verwacht ‘normale’

Lees meer »