LIVE TOUR. Pogacar lijkt voor zege te willen gaan en zet ploeg op kop bij beklimming Tourmalet

“De ware Tour begint nu”, zegt Michel Wuyts. Want de veertiende etappe is loodzwaar. In de eerste Pyreneeënrit moeten de renners over de Tourmalet, de Hourquette d’Ancizan en de slotklim de Pla d’Adet. Welke klassementsman voelt zich het beste in z’n sas? 

Meer krantenkoppen in België

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Zes VN-medewerker omgekomen bij Israëlische aanval in Gaza

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »

Waarom Bart De Wever zulke forse taal spreekt na diefstal ambulance: “Gaan komende maand weer wat meer ‘burgemeester De Wever’ zien”

"Huftergedrag" door "vrijwel altijd jongeren van allochtone, meestal niet-Europese, origine": het was lang geleden dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich nog zo hard uitliet over een specifieke groep in zijn stad. Die timing en felle toon zijn wellicht niet toevallig, met de verkiezingen in aantocht, zegt professor politieke communicatie Peter Van Aelst (UAntwerpen). "Het was een goede kans

Lees meer »

Collega’s redden het leven van Relinde (53) na hartstilstand op het werk: “10.000 euro ingezameld voor aangepaste fiets”

Relinde Hoogmartens (53) uit Meeuwen zakte 3 november 2022 plots in elkaar op haar werk na een hartstilstand. Dankzij het snelle optreden van haar collega’s bij Mathieu Gijbels, die Relinde reanimeerden, overleefde ze. Diezelfde collega’s hebben nu 10.265 euro ingezameld voor een aangepaste elektrische tandem. “Ik ben sprakeloos”, zegt Relinde.

Lees meer »

Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’

Gemeentelijke basisscholen Blauwepoort aan het Halenplein en Kooigem aan Kooigemplaats krijgen een nieuwe identiteit als ‘Gemeenteschool KOlibrie’. Deze rebranding, het resultaat van een intensief intern traject, weerspiegelt de hernieuwde missie en kernwaarden van de school.
The post Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokaal Opvanginitiatief (LOI) opent huisjes in begijnhof: “We willen meer verbinding met de buurt realiseren”

In Diksmuide werd in het begijnhof een nieuw onderdak van het LOI geopend. Schepen van Sociale Zaken Katleen Winne gaf mee dat deze burgerlijke godshuizen werden gebouwd voor de oorlogsweduwen. Ook nu vormen ze een thuis voor slachtoffers van oorlogsgeweld.
The post Lokaal Opvanginitiatief (LOI) opent huisjes in begijnhof: “We willen meer verbinding met de buurt realiseren” appeared first

Lees meer »

Goud voor Eddy Velle en Nadine Pinson

Eddy Velle (°1953) en Nadine Pinson (°1955) leerden elkaar kennen in het jeugdhuis de Barakke in Veurne, waar nu het stadskantoor is gevestigd. Eddy werkte vier jaar in de zetelfabriek Furnica maar toen het bedrijf sloot deed hij mee aan een examen voor postbode. In 1972 werd hij benoemd, nog voor hij opgeroepen werd voor
The post Goud voor

Lees meer »

Marleen en Tessa houden duotentoonstelling

Nog tot zondag 15 september en van donderdag 19 tot zondag 22 september (telkens van 14 tot 18 uur) vindt er in Het Koetshuis in Park Baron Casier een duo-expo plaats. Marleen Vanlierde brengt er abstract painting en Tessa De Buysere abstract ceramics.
The post Marleen en Tessa houden duotentoonstelling appeared first on KW.be.

Lees meer »