LIVE FORMATIE. Les Engagés en MR keuren Waalse regeringsdeelname goed

Een maand na de verkiezingen komen de regeringsonderhandelingen op kruissnelheid. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek geopend naar schepen voor aanprijzen dubieuze investeringen: “Constructies met piramidespelen”

Het parket van West-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar Oostends schepen Kurt Claeys (Open VLD). De redactie van VRT NWS kon verschillende getuigen spreken die de schepen ervan beschuldigen dubieuze investeringen aangeprezen te hebben in en rond de stad. Daarbij zou er ook een voorstel geweest zijn om geld te gebruiken dat gebruikt wordt voor sociale doeleinden in de stad.

Lees meer »

Danny werd doodgeschoten door zijn liefdesrivaal, op aansturen van zijn vriendin: “Hij begreep me verkeerd. Met ‘afmaken’ bedoelde ik niet ‘vermoorden’”

Tom V.E. (27) en Annik ‘Nikki’ J. (33) staan in 2007 in Antwerpen terecht voor de moord op Nikki’s partner, de 31-jarige Danny Van Aelst. De twee vormden een geheim liefdespaar en smeedden samen het plan om “de man te veel” uit de weg te ruimen. Al zal J. dat mordicus blijven ontkennen. Maar niet op de meest geloofwaardige manier.

Lees meer »

Oosterweelwerken lopen drie jaar vertraging op, onder andere door PFAS

De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen zullen pas einde 2033 klaar zijn, en niet in 2030 zoals eerder werd aangekondigd. De vertraging heeft onder meer te maken met de PFAS-vervuiling. “Door een langere doorlooptijd van vergunningen en bijkomende onderzoeken door PFAS zullen alle verbindingen van Oosterweel pas in 2033 klaar zijn”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

Lees meer »

Bloemencorso moet het door nat voorjaar met helft minder bloemen doen

Zondag gaat in Blankenberge het Bloemencorso weer uit, maar door het extreem natte voorjaar waren er nog nooit zo weinig dahlia’s. “Van de 800.000 die we er besteld hadden, hebben we er maar 450.000 geleverd gekregen”, zegt regisseur Davy De Wolf.
The post Bloemencorso moet het door nat voorjaar met helft minder bloemen doen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb nog een fles van 6 liter champagne. Desnoods kapt ge het in mijn baxter”: Jelle Casier (27) overleden, dj vol levenslust

Hij verloor beide ouders en vocht vijf jaar tegen kanker, maar Jelle Casier (27) — bekend als dj Casier — beschouwde het leven als één groot feest. Omdat de chemo niet meer aansloeg, stopte hij in juni met alle behandelingen om nog de zomer van zijn leven te beleven. Hij draaide op Tomorrowland en Paradise City, maar Pukkelpop haalde hij

Lees meer »

Zaakvoerder van La Fiducia plant terugkeer naar Gits: “Ik voel aan mijn lichaam dat twee winkels runnen te zwaar is”

Nele Tampere van kledingzaak en schoonheidssalon La Fiducia, die zowel in Gits als in Pittem een vestiging heeft, doet de zaak in Pittem van de hand om zich volledig te kunnen focussen op de oorspronkelijke zaak in Gits. Ze benadrukt dat de winkel open blijft tot er een koper is en hoopt straks de Piitemnaars in Gits te kunnen verwelkomen.

Lees meer »

Van het BK dildowerpen tot de meest vrouwvriendelijke editie ooit: tien redenen waarom je Kamping Kitsch Club niet mag missen

Op minder dan 24 uur voor de start van Kamping Kitsch Club, stoomt de volledige regio zich klaar om zich onder te dompelen in een wereld van fluo. Het festival is intussen volledig uitverkocht, op 200 tickets na die enkel aan de kassa gekocht kunnen worden. De organisatie verwacht 27.000 feestvierders. Wij geven je graag tien redenen waarom je Kamping

Lees meer »

“Een flamingant als De Wever doet toegevingen om België op het juiste spoor te krijgen. Als hij faalt, is dit niet zomaar een crisette”

“De flamingant Bart De Wever (N-VA) wil Belgie weer op het juiste spoor krijgen voor de Vlaamse koopkracht. Hij bevindt zich tegenover een belgicist die geen clash vreest om te vechten voor zijn idee – dat De Wever genegen is. België is het land van René Magritte. Maar als De Wever faalt is het niet zomaar een crisette. Niemand die

Lees meer »

Timothy Heyse is wereldkampioen bij de Echappée du Hainaut: “Hier extra voor getraind”

Timothy Heyse kroonde zich vorige week in Doornik tot wereldkampioen bij de nevenbond Echappée du Hainaut in de categorie A masters. Het is voor de Zwevegemnaar zijn allereerste kampioenentrui, maar hij won eerder wel al tweemaal het eindklassement.
The post Timothy Heyse is wereldkampioen bij de Echappée du Hainaut: “Hier extra voor getraind” appeared first on KW.be.

Lees meer »