Lintweverijmuseum heefteen nieuwe conservator

Toen Clément Rosseel afscheid nam van het Komense Lintweverijmuseum moest men op zoek naar een nieuwe directeur-conservator. Uiteindelijk waren er zes kandidaten die aan de proeven deelnamen en hun visie op lange en korte termijn voor het museum naar voor mochten brengen. De 28-jarige Coline Ernould kwam als beste kandidaat uit de bus.

Ze deed eerder al ervaring op in de textielwereld en was ook actief in verschillende Brusselse musea. Na haar aanstelling verhuisde ze meteen van haar woonplaats Court-Saint-Étienne in Waals-Brabant naar Komen-Waasten.

“Voor mij is het een droom die werkelijkheid wordt om hier dit prachtige museum in een mooie streek uit te bouwen”, vertelt ze. “Toen het bekend werd dat er een nieuwe conservator gezocht werd, heb ik niet lang getwijfeld om mij kandidaat te stellen. Ik ben pas begonnen op 1 juli, maar het bruist nu al van de ideeën om samen met de hele ploeg en de vrijwilligers het museum groter en toegankelijker te maken voor het brede publiek.”

Uitdagingen

Coline heeft naar eigen zeggen wel wat uitdagingen voor de boeg. “Onlangs kon het museum het hiernaast gelegen pand overnemen, waardoor het museum nog verder kan uitbreiden. Dat is ook een must, want er zijn nog steeds mensen die het Lintweverijmuseum niet kennen, zelfs mensen uit deze regio. Het wordt alleszins een grote uitdaging, maar met de hele ploeg, de vrijwilligers, de Confrérie en andere medewerkers zullen we er iets groots van maken de komende jaren.” (ZB)

Het Lintweverijmuseum vind je in de Kunstenstraat 3 in Komen.

Foto os en tekst ZB

The post Lintweverijmuseum heefteen nieuwe conservator is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Siegfried Van Reeth (N-VA) stapt over naar Vlaams Belang: “Als echte rechtse flamingant voel ik me hier beter thuis”

De Damse boekhandelaar Siegfried Van Reeth verruilt zijn engagement binnen N-VA Damme voor een plaats als bestuurslid bij Vlaams Belang. “Als echte rechtse flamingant voel ik me hier beter thuis”, zegt Siegfried, die ook zelf op de lijst zal staan bij de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Siegfried Van Reeth (N-VA) stapt over naar Vlaams Belang: “Als echte rechtse flamingant voel

Lees meer »

KIJK. Dit was dé verrassingsact van Pukkelpop: Selah Sue en acht andere artiesten traden op als The Atomic Orchestra

Was het Jasper Steverlinck of Helmut Lotti? De afgelopen dagen werd er serieus gespeculeerd over wie er achter het mysterieuze The Atomic Orchestra op de affiche zat. Maar de maskers zijn inmiddels afgevallen. Selah Sue, rapper Yong Yello, metalbrand Brutus, Warhaus, Eefje de Visser, Blackwave, Alex Agnew, Glints én Daan lieten de Marquee-tent trillen.

Lees meer »

“Hoop maakt een comeback”: de Obama’s spreken op Democratische Conventie uitdrukkelijke steun uit voor Kamala Harris

Voormalig Amerikaans president Barack Obama en gewezen First Lady Michelle Obama hebben op de Nationale Conventie in Chicago uitdrukkelijk hun steun uitgesproken voor Kamala Harris. "Hoop maakt een comeback", klinkt het. Tijdens de Conventie hebben de Democraten Harris ook officieel genomineerd als presidentskandidaat. Dat is niet meer dan een formaliteit, want het was al duidelijk dat ze voldoende steun geniet

Lees meer »

Boetes voor lakse ouders en minder verlof voor leerkrachten: dit ligt op tafel in de Vlaamse onderhandelingen over onderwijs

N-VA, Vooruit en CD&V bogen zich vandaag aan de centrale Vlaamse onderhandelingstafel over het grote onderwijsdossier. In de laatste onderhandelingsnota staan nog veel discussiepunten, maar enkele grote lijnen zijn wel al afgeklopt: leerlingen én ouders moeten Nederlands leren. Leerkrachten krijgen minder verlof. Van de gratis schoolmaaltijden is geen sprake meer. En er wordt geschrapt in het lessenrooster. Een overzicht.

Lees meer »

Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge

De Vlaamse overheid, Club Brugge en de stad Brugge hebben het beroep tegen het nieuwe stadion van Club Brugge ontvangen. Opvallend: dat werd ondertekend door maar twintig tegenstanders, zo schrijft Het Nieuwsblad. “Veel buren vrezen belaagd te worden”, zegt spreekbuis Toon Van Moerbeke.
The post Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordeditie van Kamping Kitsch Club: meer dan 27.000 feestvierders

Meer dan 27.000 feestvierders waren aanwezig tijdens de recordeditie van Kamping Kitsch Club. Werkelijk alles was aanwezig, om de Lange Munte in Kortrijk om te toveren tot één groot speelparadijs voor volwassenen. Met een indrukwekkend vuurwerk werd de ‘Altijd Prijs’-editie afgesloten, waarna reeds afspraak werd gemaakt voor 2025.
The post Recordeditie van Kamping Kitsch Club: meer dan 27.000 feestvierders

Lees meer »