KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Pogacar nog wat steviger in het geel, Evenepoel houdt stand maar verliest tweede plaats

Tadej Pogacar heeft een eerste tik uitgedeeld in de Pyreneeën. Hij finishte 39 seconden voor Jonas Vingegaard en ruim een minuut voor Evenepoel. Daardoor zit hij nog wat steviger in zijn gele trui. Remco Evenepoel ziet Vingegaard dan weer over hem wippen naar de tweede plaats. Ontdek hieronder de volledige uitslag en de stand van de Tour. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe beelden tonen hoe luxejacht Bayesian “in 60 seconden zinkt”

Een bewakingscamera van een villa op Sicilië kon vastleggen hoe superjacht Bayesian in de nacht van zondag op maandag werd gegeseld door stormweer. “In amper 60 seconden kan je het schip zien verdwijnen”, zegt de bewoner aan de krant Giornale di Sicilia. Het superjacht van 70 miljoen euro kapseisde iets voor 5 uur ‘s ochtends nadat een plotse, hevige waterhoos

Lees meer »

Rekkem Sport trekt aan alarmbel: “Duidelijkheid nodig over terreinen”

Nog twee seizoenen kan voetbalclub Rekkem Sport op de huidige terreinen terecht. Daarna vervalt de huur. Wat dan? Dat is een groot vraagteken en speelt de club parten. Ze hopen dat de stad actie onderneemt, maar volgens burgemeester Lust (Open VLD) ligt de bal in het kamp van Rekkem Sport.
The post Rekkem Sport trekt aan alarmbel: “Duidelijkheid nodig

Lees meer »

Geen Albert Heijn op voormalig Cebeko-domein in Torhout

De kans dat er een filiaal van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn komt op het voormalige Cebeko-domein aan de Bruggestraat in Torhout is miniem. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning vernietigd die de provincie had afgeleverd en de projectontwikkelaar is niet van plan om nog geld en energie te investeren in de aanvraag van een nieuwe vergunning.
The

Lees meer »

Bart Tommelein boos na zoekactie naar vermiste man die trein naar huis bleek genomen te hebben: “Wanneer gaan mensen twee keer nadenken bij hun daden?”

Bart Tommelein (Open VLD), burgemeester van Oostende, is boos nadat zondagavond de zogenaamde ‘procedure drenkeling’ onnodig werd ingezet. Een 41-jarige man raakte zondagavond vermist op het strand waarbij een reddingsactie werd opgezet, maar uiteindelijk bleek de man doodleuk de trein naar huis genomen te hebben. “Zo’n reddingsoperatie heeft impact op de hele stad, zeker gezien de recente gebeurtenissen waarbij twee

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een vakantiefoto gemaakt die ‘National Geographic’-waardig is?

Steeds meer lenzen, steeds meer filtertjes en steeds meer pixels. Elke zomer hebben we een betere smartphone mee op reis, en telkens worden de herinneringen aan de vakantie mooier. Alsof iedereen, zonder een joekel van een fototoestel, voor National Geographic werkt. Op het einde van de zomer gaat het Nieuwsblad op zoek naar de allermooiste vakantiefoto’s. Van het azuurblauwe water,

Lees meer »

Onduidelijkheid over businessplan Mu.ZEE in Thermendossier

Bij de Vlaamse Regering is nog steeds geen businessplan voor de mogelijke verhuis van Mu.ZEE naar het Thermae Palace bekend. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams ministers Jan Janbon en Matthias Diependaele (beiden N-VA) op een parlementaire vraag van Tom Lamont.
The post Onduidelijkheid over businessplan Mu.ZEE in Thermendossier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet altijd zo stoïcijns: wachter bij Buckingham Palace glijdt uit en valt terwijl toeristen hem filmen

De Royal Guards die de wacht bij Buckingham Palace optrekken, hebben de reputatie van enorm stoïcijns te zijn. De elitesoldaten staan bijna zonder te bewegen voor het koninklijk paleis en kwijten zich met een strak gezicht aan hun taak. Maar het zijn ook gewoon mensen, uiteraard. Zoals de wachter in bovenstaande video, die afgelopen zondag gefilmd werd door enkele toeristen.

Lees meer »