KIJK. Na orkaan Beryl: al minstens 200 krokodillen gevangen in Mexico die opduiken in woonwijken

Door de hevige regen die orkaan Beryl met zich meebracht, lopen er heel wat krokodillen rond in verschillende woonwijken in Mexico. In de noordelijke staat Tamaulipas zijn al minstens 200 dieren gevangen genomen. 

Meer krantenkoppen in België

Linda Dujardin is 50 jaar organiste in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem: “Ik ben de medepastoor van toen nog altijd dankbaar”

Linda Dujardin wordt op zaterdag 24 augustus in de bloemetjes gezet voor haar 50-jarig jubileum als organiste. Dat gebeurt in de Sint-Brixiuskerk tijdens de eucharistieviering van 16 uur. Ze is de eerste benoemde vrouwelijke organiste van het bisdom.
The post Linda Dujardin is 50 jaar organiste in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem: “Ik ben de medepastoor van toen nog altijd

Lees meer »

Oostende zoekt ‘Chef Crevette’: wie maakt beste garnaalkroketten?

Met vier zijn ze, de finalisten van de gloednieuwe kookwedstrijd Chef Crevette. De hobbykoks hebben hun eigen manier om de lokale lekkernij te maken en ook hun eigen manier hoe ze ertoe zijn gekomen. De Oostendenaars strijden eind september in een spannende finale. De winnaar krijgt een duoticket voor het Garnaalkrokettenfestival en Rest”O“Cheques ter waarde van 200 euro.
The

Lees meer »

Zwangere Guy wordt binnenkort papa: “Papa ZG for real”

Rapper Zwangere Guy, oftewel Gorik van Oudheusden, staat op het punt om vader te worden. Slechts enkele uren geleden sloot hij de Dance Hall op Pukkelpop af zonder enige hint te geven over zijn aanstaande vaderschap. Nu deelt hij echter het bijzondere nieuws in een interview met ‘De Morgen’ en via zijn Instagram.

Lees meer »

Acht jaar nadat hij verlamd raakte, gaat Marvin voor medaille op Paralympics: “Verlamming was slag in het gezicht, maar ik bleef niet bij de pakken zitten”

Vieren we straks wél West-Vlaamse medailles op de Paralympische Spelen in Parijs? De kans is groot, met kleppers als Michèle George en Florian Van Acker. Maar ook olympisch debutant Marvin Odent (40) is verre van kansloos. Hij stortte zich op het handbiken nadat hij verlamd raakte door een werkongeval. “Goud wordt moeilijk, maar voor zilver en brons ligt alles open.”<br

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president Herzog veroordeelt ‘pogrom’ op Westoever – Amerikaanse legereenheden vernietigen controlestation Houthi’s

De Israëlische president Isaac Herzog heeft donderdag op X een aanval van Joodse kolonisten tegen het Palestijnse dorp Jit, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, veroordeeld. Hij noemde de aanval een “pogrom”. Volgens de Palestijnse Autoriteit kwam er één Palestijn om het leven en raakte een andere ernstig gewond. Het Israëlische leger is volgens een woordvoerder opgetreden tegen de

Lees meer »

Renewi Tour spurt weer in Stationsstraat in Ardooie

Op vrijdag 30 augustus wordt de aankomst van de Renewi Tour weer in de Ardooise Stationsstraat verwacht. Het is de derde etappe van deze rittenwedstrijd. De perskring organiseert een pronostiek.
The post Renewi Tour spurt weer in Stationsstraat in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong

Het wijkcomité van de Europalaan bestaat 25 jaar. Dat zilveren jubileum wordt op zondag 25 augustus gevierd tijdens het jaarlijkse zomerfeest. Het gemeentebestuur komt langs om de initiatiefnemers in de bloemetjes te zetten en na het aperitief is er nog een barbecue.
The post Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lidl verlaagt de prijzen van honderdtal producten

Lidl België gaat de prijzen van en honderdtal basisproducten te verlagen, dat laat de supermarktketen maandag zelf weten. “We begrijpen dat september voor veel gezinnen een dure maand is, met schoolbenodigdheden, kleding en andere uitgaven.”

Lees meer »