HLN TRANSFERLIVE. Union plukt Anouar Ait El Hadj weg bij Racing Genk

De transfermolen draait op volle toeren. In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar werden 24 politici in ons land bedreigd

Vierentwintig politici zijn afgelopen jaar bedreigd. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) waarover ‘La Libre Belgique’ en ‘La Dernière Heure’ vandaag berichten. Verlinden wordt zelf permanent beveiligd.

Lees meer »

“Wil Bouchez Vooruit dumpen voor Open VLD? Good luck in dat geval”

To Arizona or not to Arizona? Sneller dan verwacht beweegt de federale regeringsvorming zich naar een breekpunt. Donderdagavond verwacht koning Filip een finaal antwoord op de vraag of de coalitie tussen N-VA, MR, Les Engagés, CD&V en Vooruit levensvatbaar is. Met een ultieme vergadering woensdag hoopt formateur Bart De Wever (N-VA) zijn partners alsnog op één lijn te krijgen.

Lees meer »

In het spoor van de Oekraïense soldaten die inval in Rusland mee op poten zetten: “Een granaat ontplofte recht op de veldkeuken van de Russen”

Nu de grens met de Russische regio Koersk is overgestoken, moet het Oekraïense leger ook andere grensgebieden strikt bewaken en monitoren. Het Nieuwsblad volgde de Oekraïense 117de brigade in de loopgraven, waar mortierkanonnen op een kilometer van de Russische grens vijandelijke soldaten onder vuur nemen. “Alle doelen zijn geraakt. Een granaat ontplofte recht op de veldkeuken van de Russen.”

Lees meer »

Het werd ‘Friends’-acteur Matthew Perry fataal en ook bij ons is ketamine in opmars: “Het kan je in een narcose brengen waaruit je nooit meer wakker wordt”

Het ziet eruit zoals coke, je snuift het en kan het uitzonderlijk ook injecteren: ketamine. De illegale drug werd ‘Friends’-acteur Matthew Perry fataal. Vijf verdachten die hem hallucinante hoeveelheden verpatsten, werden deze week aangehouden. En ook bij ons lijkt de partydrugs een probleem, aldus experts.

Lees meer »

Kandidaat carnavalprinses Heidi trekt zich terug na financiële problemen met prins Wesley

Het klonk als een sprookje toen kandidaat Prins Carnaval 2025 Wesley 1 (Wesley Noë) en zijn ‘roosje’ Heidi Vanhee zich nog vóór het einde van het vorige carnavalseizoen kandidaat stelden als nieuw prinsenpaar. Het duo bruiste van energie en wist heel wat sponsors te strikken. Maar nu laat Heidi weten dat ze zich als kandidaat prinses terugtrekt. “Wesley maakt er

Lees meer »

KIJK – CVO MIRAS start campagne voor een digitaal sterk onderwijs met Maaike Cafmeyer in een hoofdrol

Met het project Digisprong wil de Vlaamse overheid het onderwijslandschap een digitale boost geven. MIRAS, het centrum voor volwassenenonderwijs, kortweg CVO, ondersteunt deze ambitie met een nieuw en innovatief aanbod van ICT-cursussen voor scholen en onderwijspersoneel.
The post KIJK – CVO MIRAS start campagne voor een digitaal sterk onderwijs met Maaike Cafmeyer in een hoofdrol appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alwéér is airco van vliegtuig kapot en kan het niet opstijgen: “Er zijn absoluut meer incidenten dan vroeger”

Het einde van een vakantie op het Griekse eiland Zakynthos is voor veel Nederlandse toeristen in mineur geëindigd. Op zowel zondag als maandag bleek de airco van het TUI-vliegtuig waarmee ze huiswaarts moesten keren, kapot te zijn. De passagiers mochten het snikhete toestel niet verlaten. En dat is niet de eerste keer. “Een ernstige situatie”, zegt luchtvaartexpert Ivan Becuwe.

Lees meer »

Gewezen schepen Bart Pynket verlaat na 18 jaar de politiek: “Te veel gezien hoe spelletjes en kortzichtigheid de overhand hebben gekregen”

Gewezen schepen van onder meer Mobiliteit, Cultuur en Communicatie Bart Pynket (Team 2030) neemt op zondag 13 oktober niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik. Het gerucht deed al enkele weken de ronde. Hij zetelt ondertussen al bijna achttien jaar in de gemeenteraad. Eerst twaalf jaar als enig raadslid van Positief Project waarvan hij destijds mee aan de basis lag.

Lees meer »

Klimmers moeten lopen voor hun leven wanneer vulkaan uitbarst

Tientallen bergbeklimmers zijn dit weekend nipt aan de dood ontsnapt tijdens de beklimming van de vulkaan Dukono op het Indonesische eiland Halmahera. De groep had net de krater bereikt toen een enorme aswolk de lucht in schoot. De klimmers, die verschillende waarschuwingen hadden genegeerd en niet op de actieve vulkaan mochten komen, begonnen snel de berghellingen af te klauteren om

Lees meer »

“Deze baby’s krijgen geen knuffels of liefde en dat is schrijnend”: pleegouder Ingrid (54) start hartverwarmend initiatief op

“Baby’s die afkicken van alcohol of drugs liggen helemaal alleen te verkommeren in het ziekenhuis.” Pleegouder en voorzitter van het pleegouderforum Ingrid Geudens (54) start het platform ‘Knuffies’ op. Vrijwilligers kunnen pasgeborenen die geen familielid hebben knuffelen. Een goed idee? “Niet zoals puppy in het asiel.”

Lees meer »

LIVE FORMATIE. De Wever (N-VA) legt voorstel op tafel “dat te nemen of te laten is” en belt onderhandelaars apart op

N-VA, Vooruit, CD&V, Les Engagés en MR zijn er woensdagnacht (opnieuw) niet in geslaagd om de impasse in de federale onderhandelingen te doorbreken. Vandaag wordt er wellicht een nieuwe poging ondernomen. Formateur Bart De Wever moet vanavond ook naar de koning. Zonder een akkoord lijkt het game over voor de N-VA-voorzitter. Volg de laatste updates over de formatie in onze

Lees meer »