Hamas meldt 71 doden bij aanval op vluchtelingenkamp in Gaza

12:59 Het Israëlische leger zegt dat het doelwit van de aanval Mohammed Deif was, de militaire chef van Hamas 

Meer krantenkoppen in België

Schrijver Arnon Grunberg over controversiële Brusselmans-column en ontslag bij ‘Humo’: “Laffe reactie van hoofdredactie was reden om op te stappen”

Schrijver Arnon Grunberg is uiteindelijk opgestapt als columnist bij weekblad ‘Humo’ vanwege de “laffe” reactie van de hoofdredactie op de ophefmakende column van Herman Brusselmans. Dat heeft hij vrijdag gezegd in ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1. “Ik kan niet voor een blad schrijven waar ik geen enkel respect meer heb voor de hoofdredactie.”

Lees meer »

Leiebrug in Wervik vijf dagen afgesloten voor zomerkermis

Omwille van de vijfdaagse zomerkermis in Wervik is de Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud naar jaarlijkse gewoonte omwille van de veiligheid sinds vrijdagmorgen afgesloten. Er is alleen doorgang voor fietsers en voetgangers. De grensbrug blijft afgesloten tot dinsdag 22 augustus om 17 uur.
The post Leiebrug in Wervik vijf dagen afgesloten voor zomerkermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Regionale ebox-campagne SHIFT gelanceerd

SHIFT, de regionale communicatiecampagne om de digitale overheidsbrievenbus (eBox) te promoten is gelanceerd. Zo’n 30 lokale ambassadeurs, ‘bekende gezichten’ over héél Zuid-West-Vlaanderen, zijn aanwezig in deze in deze campagne.
The post Regionale ebox-campagne SHIFT gelanceerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen schepen Bart Pynket verlaat na 18 jaar de politiek: “Te veel gezien hoe spelletjes en kortzichtigheid de overhand hebben gekregen”

Gewezen schepen van onder meer Mobiliteit, Cultuur en Communicatie Bart Pynket (Team 2030) neemt op zondag 13 oktober niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik. Het gerucht deed al enkele weken de ronde. Hij zetelt ondertussen al bijna achttien jaar in de gemeenteraad. Eerst twaalf jaar als enig raadslid van Positief Project waarvan hij destijds mee aan de basis lag.

Lees meer »

Alain Delon was ‘un beau garçon’, de knapste van de wereld zelfs, maar ook een bad boy

Eén van de monstres sacrés van de Franse cinema is niet meer. Alain Delon (88) overleed zondagochtend in zijn huis in Douchy-Montcorbon, ten zuiden van Parijs. De acteur die in zijn glorieperiode omschreven werd als ‘de knapste man op aarde’ werd vooral in de jaren 60 en 70 wereldwijd aanbeden. Maar vanwege zijn politieke overtuigingen en criminele contacten werd hij

Lees meer »

Winkelcentrum Donetsk in lichterlaaie: “Minstens twee doden en zeven gewonden”

Bij een aanval op een winkelcentrum in de door Rusland bezette stad Donetsk zijn zeker twee doden en zeven gewonden gevallen. Dat melden lokale autoriteiten en het Russische staatspersagentschap Tass. Op beelden van het Russische persbureau Ria Novosti is te zien hoe dikke rookpluimen opstijgen uit een volledig afgebrand gebouw.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Kazou-kamp aan Costa Brava al voor de derde keer getroffen door ziekte: organisator vindt alternatief voor laatste kamp van deze zomer

Normaal gezien zou later deze week nog een ander Kazou-kamp van start gaan in Platja d’Aro. Maar de deelnemers zullen niet naar de Spaanse Costa Brava trekken. Wel naar Kroatië. De beslissing wordt genomen omdat er al verschillende besmettingen hebben plaatsgevonden op die kampplaats en omdat de resultaten van de virusstalen tot donderdag op zich laten wachten. Dat meldt een

Lees meer »

LIVE VUELTA. Cascais maakt zich klaar voor de start – Schiet Van Aert na meer dan twee jaar nog eens raak in een grote ronde?

De tweede etappe in de Vuelta brengt de renners van Cascais naar Ourém. Op papier een rit voor de sprinters, maar een knikje in de absolute slotfase zou wel eens roet in het eten van de snelle mannen kunnen gooien. Mits een overwinning kan Wout van Aert dankzij het spel der bonificaties de rode leiderstrui overnemen van Brandon McNulty. Slaagt

Lees meer »

Steeds minder jongeren met gehoorschade: “Dit is goed nieuws, al is er een ‘maar’”

Het aantal Belgische jongeren met gehoorschade is op vijftien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van externe preventiedienst Liantis. Verrassend goed nieuws, vindt professor Annick Gilles, hoofdaudioloog in het UZ Antwerpen. Ze legt uit waarom de situatie is verbeterd, hoe het nog beter kan en wat ze zelf doet om haar gehoor te beschermen. “Eén ding is heel

Lees meer »

Zwaar ongeval met vrachtwagens op buitenring: geknelde bestuurder bevrijd en in levensgevaar afgevoerd

Op de buitenring in Sint-Stevens-Woluwe is maandagmiddag een zware kop-staartaanrijding gebeurd tussen twee vrachtwagens. Eén bestuurder zat gekneld en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee van de drie rijstroken op de Ring bleef tot laat in de namiddag afgesloten en het verkeer moest lokaal omrijden. Dat zorgde voor grote files.

Lees meer »

Werken op kruispunt Kanegemstraat-Galgenveldstraat in Tielt vanaf maandag

Vanaf maandag 19 augustus gaat het kruispunt van de Kanegemstraat en de Galgenveldstraat dicht voor werken. Onder het wegdek komt er een waterdoorlatende fundering. In een latere fase worden er ook nieuwe vrijliggende fietspaden aangelegd.
The post Werken op kruispunt Kanegemstraat-Galgenveldstraat in Tielt vanaf maandag appeared first on KW.be.

Lees meer »