En plots stroomt de Seine te snel: 2 weken voor Olympische Spelen kampt Parijs nog altijd met kopzorgen

Minder dan 2 weken voor de start van de Olympische Spelen heerst chaos in Parijs, zo merkt correspondent Frank Renout. Werven, wegafsluitingen, files: voor de gewone Parijzenaar is het een bron van ergernis. En ineens is de Seine niet alleen te vuil, maar stroomt ze ook te snel. Komt het nog goed? 

Meer krantenkoppen in België

Niet jijzelf, maar het beroep van je ouders bepaalt je droomjob: “Kinderen uit lagere sociale klasse begrenzen zichzelf”

Kinderen van ouders uit lagere sociale klassen stellen hun droomjob vaker bij naar een beroep met een lagere status dan kinderen die opgroeien in een hogere sociale klasse. Ook vinden ze zich vaker te min voor jobs die hoog aangeschreven staan, aldus professor sociologie Dieter Vandebroeck (VUB). "We hadden gehoopt dat de dromen van kinderen nog veel meer open zouden

Lees meer »

De Ark drie dagen lang een speeldorp

Drie dagen lang werden de namiddagen rond half augustus in de Ark gevuld met activiteiten voor de Ardooise jeugd. Na een geslaagde tryout, enkele maanden geleden, werd een driedaagse opgezet volgens hetzelfde concept. Een speeldorp met springkastelen, workshops, een zomerse bar en veel begeleide animatie… Alles was er om de kinderen te boeien. (JM/foto JM)
The post De Ark

Lees meer »