Elf kinderen geveld door voedselvergiftiging op jeugdkamp in Henegouwen

Door een voedselvergiftiging op een jeugdkamp in Ham-sur-Heure-Nalinnes, in de provincie Henegouwen, zijn elf kinderen en een leider deze namiddag opgenomen in het ziekenhuis. Het kamp is stilgelegd, zo heeft de gemeente op haar website laten weten. 

Meer krantenkoppen in België

Forza Izegem: Justine Ghekiere wint bergrit in de Tour de France Femmes én doet opnieuw goede zaak voor de bolletjestrui

Justine Ghekiere (AG Insurance-Soudal) uit Izegem heeft de zevende etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. Op de flanken van Le Grand-Bornand maakte ze het zegegebaar, in de bolletjestrui bovendien.
The post Forza Izegem: Justine Ghekiere wint bergrit in de Tour de France Femmes én doet opnieuw goede zaak voor de bolletjestrui appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieven Lecluyse, teammanager bij KRC Harelbeke, wil nu ook scoren in de politiek: “Ik wil van Harelbeke een nog betere sportstad maken”

Vooruit Harelbeke heeft Lieven Lecluyse aangetrokken als kandidaat voor de lokale verkiezingen in oktober. Als teammanager bij KRC Harelbeke is hij nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de Harelbeekse voetbalploeg. “Heel erg blij dat er budget wordt vrijgemaakt voor kunstgrasvelden voor de Harelbeekse voetbalploegen.”
The post Lieven Lecluyse, teammanager bij KRC Harelbeke, wil nu ook scoren in

Lees meer »

Gewezen schepen Bart Pynket verlaat na 18 jaar de politiek: “Te veel gezien hoe spelletjes en kortzichtigheid de overhand hebben gekregen”

Gewezen schepen van onder meer Mobiliteit, Cultuur en Communicatie Bart Pynket (Team 2030) neemt op zondag 13 oktober niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik. Het gerucht deed al enkele weken de ronde. Hij zetelt ondertussen al bijna achttien jaar in de gemeenteraad. Eerst twaalf jaar als enig raadslid van Positief Project waarvan hij destijds mee aan de basis lag.

Lees meer »

Internationaal Theater Amsterdam verbreekt alle banden met Belgische regisseur Ivo van Hove, na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag 

Het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) verbreekt onmiddellijk "in goed overleg" de samenwerking met de Belgische regisseur Ivo van Hove. Dat laat algemeen directeur Clayde Menso weten. Ook de raad van toezicht van het ITA zet integraal een stap opzij. Deze beslissingen zijn het gevolg van een onafhankelijk onderzoek, waarin grensoverschrijdend gedrag door van Hove is aangetoond.

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Onderhande­laars uiteen zonder akkoord, later vandaag nieuw overleg – Kritiek op koning Filip om vliegreisjes

N-VA, Vooruit, CD&V, Les Engagés en MR zijn er woensdagnacht (opnieuw) niet in geslaagd om de impasse in de federale onderhandelingen te doorbreken. Vandaag wordt er wellicht een nieuwe poging ondernomen. Formateur Bart De Wever moet vanavond ook naar de koning. Zonder een akkoord lijkt het game over voor de N-VA-voorzitter. Volg de laatste updates over de formatie in onze

Lees meer »